2017 | Dit ga ik bereiken, hatsikidee!

TulpenHet is al over twaalven, maar slapen zit er hier echt niet in. Veels te excited ben ik – dat ik een productieve dag had, waarin ik gezond at, veel water dronk, op de crosstrainer heb gestaan èn yoga heb gedaan. Stiekem best wel een beetje trots ben ik, want zo begint het jaar wel echt goed. Na een jaarwisseling heb ik altijd een extra “hoera een nieuwe start” gevoel, waarbij ook de nodige dosis motivatie niet ontbreekt. Alsof 2016 me nog even een schop onder mijn bips mee heeft gegeven: “Zo Stel, en nu ga je al die mooie plannen van je eens even waarmaken!”. Die mooie plannen hangen keurig uitgeprint op mijn deur, zijn opgeplakt in mijn dagboek en veelvuldig doorgelezen en herhaald voordat het nieuwe jaar er was. Geïnspireerd door de #52blijemaandagen mail van afgelopen maandagochtend (klik hier als je mee wilt doen!) ga ik nu eens even op een digitaal rijtje zetten wat mijn doelen zijn voor het komende jaar. (Niet allemaal, overigens, want anders wordt dit artikel echt een boekwerk).

Een rijtje affirmaties die ik ga leren toepassen 

Een tijdje geleden maakte ik kennis met mijn eerste affirmatie: “Het hoeft niet allemaal super”. Dit zeg ik tegen mezelf wanneer mijn verwachtingen through the roof schieten en ik in een negatieve-teleurstelling-spiraal terecht kom. In het ‘affirmaties van 2017’ lijstje heb ik nog 4 andere affirmaties gezet, die mij vast en zeker gaan helpen om met soortgelijke stomme situaties om te gaan. Ik heb er bijvoorbeeld eentje die luidt: “Geld uitgeven aan je eigen geluk“, die jullie wellicht bekend voorkomt. Ook heb ik er eentje die ik toe kan passen als ik niet lief ben voor mezelf – of gewoon boos en teleurgesteld omdat iets niet is gegaan zoals ik wel graag had gewild: “Ik vergeef mezelf vandaag, en doe het morgen anders”. Ik heb er ook eentje bedacht voor situaties waarin ik (sociaal) angstig ben, en veel te veel waarde hecht aan de mening van (ongekende) anderen: “Adem je angsten uit, en adem nieuwe moed in”. Als laatste ga ik het volgende tegen mezelf zeggen wanneer ik weer eens aan het vergelijken ben geslagen: “Een perzik wil ook geen ananas worden” (en dat zou ook zo zonde zijn voor de mensen die zo van perzik houden).

Meer yoga beoefenen en er meer over leren

Spreekt voor zich denk ik? Sinds ik een maand geleden ben begonnen met yogalessen, en ik het ook thuis vaak om de dag beoefen, ben ik er helemaal in weggezakt. Zo interessant wat yoga allemaal kan doen voor lichaam en geest – holy macaroni. Daarom ben ik echt determined om het meer te gaan doen, het vol te houden, en ook alles te gaan leren over de filosofie erachter. Ik heb al twee boeken in bezit die daar helemaal over gaan (en natuurlijk al veel gelezen) dus dit gaat wel goed komen!

Zweeds leren spreken, en er in de zomer naartoe

Waarom Zweeds? Geen idee. Waarom Zweden? Geen idee. Het is een gevoel – laten we het maar een soort verliefdheid op niet bestaand gezicht (?) noemen. Of zo? Ik heb Zweden gezien; een nachtje maar. En ook al ben ik head over heels verliefd geworden op Kopenhagen (wie niet), toch is mijn keuze gevallen op Zweeds. Ik ben al flink aan het leren, heb naast Duolingo nu ook echte studieboeken en doe er als ik het niet te druk heb met uni-dingen zo nu en dan wat aan. En ik vind het echt mega leuk, ook. Ik hoop in de zomer naar Zweden te kunnen voor iets soortgelijks als ik in Oxford heb gedaan afgelopen zomer.

De 80/20 filosofie toepassen en elke dag bewegen 

Het afgelopen jaar liep een klein beetje de spuigaten uit wat snoepen betreft. En ook al ben ik 100% voor snacks, en ontzettend gelukkig dat ik tegenwoordig een veel gezondere relatie heb met eten dan vroeger – ik wil ook weer niet mijn lichaam volstoppen met suikers en andere nare stoffen (E-nummers en zo, gruwel). Ik wil juist zo veel mogelijk groenten en fruit eten (80%), en af en toe wat snoepen (20%), in plaats van andersom. Daarnaast heb ik een hekel aan ‘echt’ sporten, dus ga ik lekker yoga’en, zoveel mogelijk wandelen (wat ik eigenlijk altijd al doe – ik ga bijna overal te voet heen, ook als het meer dan 20 minuten lopen is) en altijd de trap nemen. O ja, en die crosstrainer die bij mijn ouders staat weer eens afstoffen. Kom maar op met die spieren en fitheid, enzo.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 14 reacties

 1. Ah, meer wandelen en de trap nemen staat ook op mijn lijstje! Ik vind je positieve affirmaties echt heel mooi :) Ik hoop dat het je ook echt veel goeds gaat brengen! Ik kreeg gisteren ook de eerste blije-maandag-email en ik werd er ook echt blij van. Ik ga er nog over schrijven denk ik!

  1. Kijk, high five! Daar kunnen we elkaar in supporten, hihi. Dankjewel, lief van je (: Ik hoop het ook. Ja leuk is dat he? Ik zou het liefst elke dag wel zo’n leuke mail krijgen! En ja, doen! Ben heel benieuwd naar jouw artikel. Liefs!

 2. Affirmaties toepassen is een hele mooie! Ik heb voor kerst de 5-minute journal gekregen en daar vul je ook elke dag een affirmatie in, ik geloof wel dat dat werkt!

  1. Ah echt? Ken je de schrijvers daarvan ook, van YouTube? Ik kijk echt graag naar hun video’s, zo inspirerend! Denk ook echt dat de 5-minute-journal i-de-aal is voor dit soort dingen – ook voor dankbaarheid enzo. Heel veel plezier ermee! Liefs!

 3. Leuke dingen staan er op je lijstje! Dat 80/20 eten wil ik ook wat beter gaan doen, maar ik heb me voorgenomen (haha) om mijn goede voornemens pas te doen als ik weer in Nederland ben want hier is het vrij onmogelijk. Yoga wil ik er ook in gaan houden!

 4. Ik vind het zo knap dat je gewoon Zweeds zelf oppakt, ik heb alles in huis om Frans te leren maar ben zó lui. Mooie doelen!

 5. Ik had nog nooit gehoord van het 80/20 idee. Misschien moet ik dit ook maar eens gaan doen! Wat een goede doelen staan er op je lijstje.

 6. Leuke doelen! Ik wil ook een keer naar Zweden, lijkt me erg mooi! Veel succes met al je doelen en het leren van de Zweedse taal . De 80/20 filosofie kende ik nog niet. Daar ga ik eens naar kijken!

 7. 80/20’en wil ik ook gaan doen. Maar geen druk voor mezelf! Ik probeer vanaf nu ‘de beste keuze’ te maken. Of ja, eerder de gezondste keuze dan. Hihi. Veel succes met je doelen Stella!

 8. Heel veel hartjes voor jou en je mega inspirerende blogpost. Ik vind het zo fijn om te lezen, ik ga het gewoon nóg een keer doen (en nog een keer en nog een keer).

  1. Heel veel hartjes voor jou als ontzettende mega leuke inspiratiebron <3 Weet je? Zodra ik klaar ben met mijn master (en dat zal vast nog even duren want nu heb ik mijn bachelor nog niet eens, hihi) en ik zit mezelf in de knoop over wat ik wil, dan kom ik naar jou! :D JEEI!

 9. Wauw wat gaaf en zweeds.. lastig zat! haha en holy macaroni! heerlijk geschreven weer, veel succes met alles

Geef een reactie

Sluit Menu