Een dromerige dag in Notting Hill

Notting HillIk weet niet of ik afgelopen zaterdag met woorden kan omschrijven. It won’t do it justice anyway. Het wandelen door de straten van het dromerige Notting Hill, wat je automatisch aansteekt met het ik-wil-hier-wonen-virus. De grote, statige stenen trappen die leiden naar de meest prachtige voordeuren. Kleine balkonnetjes waar je op kunt stappen door openslaande deuren. De zon scheen, dus de jassen konden uit. Om ze op het volgende moment snel weer aan te trekken, omdat de regen ons verraste. We bezochten de enige echte Portobello Road Market, fell head over heels in love met alle schattige winkeltjes. En dan met name de winkels waar boeken te vinden waren.

Oxford 3

De bus van Oxford naar London doet er zo’n anderhalf uur over. De heenreis was een groot kletsgebeuren – Ebba en ik bleken erg op elkaar te lijken en het ene interessante verhaal tot het andere interessante verhaal bestond uit “Me too” en “I couldn’t agree more”. Je kunt wel spreken van een klik. Ebba is een Zweeds meisje, en ze heeft een prachtig appartementje in Stockholm. Kwijl. We besloten samen naar Londen te gaan, wat echt een geweldig idee bleek. Ik wilde stiekem alleen, omdat dat het hele doel is van deze trip. Althans: sort of. Ik wil leren hoe het is om echt alleen te zijn – om me alleen te vermaken, je weet wel. Beste vriendinnen worden met jezelf, enzo. Maar, stiekem ben ik HEEL blij dat Ebba erbij was, want we hebben ZO’N gezellige dag gehad.

Oxford 2

Ebba leefde zich uit bij een wierrooktentje. Ze wilde alles ruiken, en ik vond het allemaal geen probleem. We hadden geen haast, geen doel, we wilden gewoon het leven in Notting Hill opsnuiven, eigenlijk. Ik kocht een aandenken aan deze gehele trip, en aan onze dag Londen. Een zilveren ringetje met een blauwe steen. Zo’n vintage looking exemplaar, die ik al erg lang wilde hebben. Althans, zoiets. En ik ben er echt heel blij mee. Over geld uitgeven aan je eigen geluk gesproken.

Ik kocht een boek. The Power. Uhu, van dezelfde schrijfster die The Secret schreef. Ik ben heel benieuwd wat dat boek me gaat brengen. Eniewees, even dit: ik kocht dat boek dus in dè Notting Hill Bookstore. Die van de film. Smelt. Na al dat struinen en kwijlen in de boekenwinkel, besloten we neer te ploffen bij een burgertentje voor de lunch. Ik ga nog een “Stella’s hotpots” artikel maken, so don’t worry, ik zal snel vertellen hoe het tentje heette. We bestelden onze burgers, frietjes en ons drankje, en hebben de gehele lunch heerlijk gegeten en vooral veel gekletst. Ik was er echt praktisch ondersteboven van hoe erg we op elkaar leken, en hoe goed het tussen ons klikte.

London 4

Na de lunch besloten we richting Hyde Park te hobbelen, en daar een fijne wandeling te maken. Onderweg kom je in Hyde Park echt om de seconde (praktisch) een eekhoorn tegen, en de ‘ooooh’ en ‘aaaahs’ waren dan ook niet te missen. Op een gegeven moment kwam er een man naar ons toe die ons een pinda gaf. Om de eekhoorn te voeren. Het was ZO schattig, ik viel bijna om. (Oke overdreven, I know). De man vertelde ons dat hij de vogels en de eekhoorns elk weekend kwam voeren, en dat hij ook vandaag weer prachtige exemplaren op zijn hand hand gehad. Hij liet ons de foto’s zien en kwetterde door over hoe prachtig de natuur is. Jep, I liked him.

Eenmaal in een cafeetje neergeploft, besloot Ebba dat ze ’s nachts in Londen wilde blijven. Dromerig keek ze naar haar iPhone en boekte een hotelkamer. En ik? Ik kon alleen maar in awe zijn en stiekem ook een beetje jaloers. Ze had haar tandenborstel en make-up bij zich, en kocht later in Waterstones ook wat boeken om te lezen. Ik dacht even dat ik in een film beland was or something. Ze vroeg of ik ook wilde blijven, en eigenlijk heb ik een beetje spijt dat ik dat niet heb gedaan. Onderweg naar huis keek ik uit het raam van de bus, en nam het prachtige heuvelachtige landschap in me op. Ik realiseerde me dat ik dit kan. Dat ik dit soort dingen wil. Alleen ergens heen gaan, of met mensen die ik amper ken. Is dit dan wanderlust? Ik weet het niet. Wat ik wel weet, is dat ik op dat moment alleen maar gevuld kon zijn met puur geluk. En wie wil dat nou niet.

London 1

Liefs, Stel.

Deze post heeft 13 reacties

 1. Het klinkt als een fantastische dag! (Ennuh … Ik wil ook weer!)

 2. Wat leuk om te lezen! Zo’n mooie omgeving lijkt mij dat ook. Ik ben er nog nooit geweest ;(

 3. Leuk!! Ik vroeg me af wanneer je de film zou vermelden en ja hoor, je bent zelfs in dé boekwinkel geweest, geweldig!

 4. Wauw wat ontzettend leuk om te lezen, vind het zo gaaf dat je dit in je eentje doet!
  Krijg nu ook wel een beetje de kriebels.

  Liefs! Evelien

 5. Klinkt als een geweldig groot, maar toch knus avontuur! Geniet ervan nichtje! Liefs

 6. Zo leuk dat je een soulmate kan vinden, zelfs al woont die persoon mijlenver van je vandaan en spreek je een andere taal! je dag klinkt echt geweldig, en die ring is echt súper mooi (ik zag m op je instagram blinken!) Lieeefs :)

 7. Ohh wat hebben ze daar mooie huizen! (die overigens vast gigantisch duur zijn!)
  Is er daar niet heel veel ophef over de Brexit enzo?

  Geniet maar lekker met Ebba daar! Als je iemand hebt om mee samen te zijn, waar je je prettig bij voelt is dat toch ook helemaal prima. Alleen zijn moet je nog genoeg.

 8. Jullie dagje in Londen klinkt zo ontzettend fijn (ik wil oook). Ik geniet van al je artikeltjes vanuit Engeland, vind het echt stoer dat je het gewoon doet! Liefs

 9. Wauw wat mooi <3 Inzichten, mooie schrijfels, fijne belevenissen, nieuwe boeken en vriendschappen. JAAA!

 10. You make me want to do those things too. Mooi geschreven weer.

 11. De foto’s zien er heel aanlokkelijk uit. of dat je goed weer had, dat doet heel erg veel. Ik wil echt direct met je wisselen wat een avontuur!

 12. Heel erg leuk om zo te lezen over je Oxford avontuur! En ik ben ontzettend benieuwd naar je hotspot lijstje:)

Geef een reactie

Sluit Menu