Een dagje in Italië

Doorgaans ben ik niet zo van de ‘standaard blogger dingen’ zoals tags, DIY’s, outfits of the day of filmtips, of iets. Daarover moeten jullie trouwens echt even op Laura’s blog kijken, die schreef daar echt iets heel grappigs over. Laura is grappig. Dus. Back to the point. Nu ga ik wel iets standaard’s doen. Ik heb namelijk gisteren -op dit moment al wat langer geleden, want echte bloggers plannen dingen vooruit, woehoe!- mijn dagje bijgehouden in foto’s. Ja, een serieuse PLOG. Oh my sweet mother of PringlesI did it! Ik doe dat thuis niet echt, want naja, iets met een niet bepaald interessant leven. Voor een plog, dan. Maar hier is het misschien wel leuk om te bekoekeloeren voor jullie. Dus, naja. Leef je uit, zou ik zeggen!

Plog 1

#1. Zoals je ziet maakte ik hier, toen ik net mijn ogen opendeed en me realiseerde dat ik zou gaan ploggen die dag, een mega cliché benen foto op bed. Pfoe, hoeveel je er hiervan niet voorbij ziet komen op blogs en Instagram. Dus ik kon niet achterblijven, toch? Neuh. Mijn benen lijken hier heel bruin, maar het valt in tha realz nogal tegen. Vandaag maar weer in de zon met die stelten. #2. Ik stap elke ochtend mijn bed uit en wankel naar mijn raam om wat frisse lucht op te snuiven en het uitzicht te bewonderen. Isn’t lovely? JA DAT IS HET. En daarmee uit. Doei. #3. Dit is mijn ontbijt. Fancy he? Ik eet muesli met yoghurt -een smaakyoghurtje, anders vind ik er geen drol aan- en een halve banaan. En thee. Altijd en overal groene thee. #4. Daarna plofte ik neer op mijn bed en schreef ik in mijn alleralleralleraller fijnste boekje; mijn dagboek. Dat is nodig, vooral hier. Mijn gedachten vliegen van hot naar her en ik moet ze opschrijven zo nu en dan, anders ontplof ik. Daarna smeerde ik me goed in met Vision zonnebrand -geen gesponsorde dingen hier, jongens, neehee- want mijn huid is mega gevoelig voor zonneblaasjes en dit merk werkt fijn om dat tegen te gaan. Ofzo. En het ruikt lekker, dat ook.

Plog 2

#5. Toen was het bikini tijd. Niet mijn favoriete tijd, nee. Ik ben er typisch ‘zo een’. Eentje die haar bikini liever thuis laat en in een alles verhullend gewaad aan het zwembad gaat liggen. Maar 1. Dat gaat zou eenmaal niet, want dan zweet je de pan uit en 2. Ik wil ook nog graag een soort van bruin worden en zwemmen en 3. Ik ben gewoon een normaal meisje van 20 en ik moet niet zo zeuren. Ik vind mijn bikini an sich dan wel weer heel mooi. Heb ‘m ook in het groen. #6. Zo. Dit neem ik mee naar het zwembad. Een heuze What’s in my bag, oeeeee. Mijn zonnebril, duh. Mijn boekje over Kopenhagen, waarbij ik wegzwijmel van alle leuke dingen die ik met mijn maatje ga doen en zien en eten als we daar zijn in augustus. Mijn boekje over colums, die ik van mijn maatje kreeg. So heppie. Mijn zonnebrand, want ik ben liever geen kreeft of iets anders roods. En dan mijn geliefde E-reader. Luv it. #7. En weer die benen. #8. En het uizicht boven mijn hoofd. Ook niet bepaald vervelend, he? Het grappige aan Italië, vind ik, is dat het super warm is en je he-le-maal op vakantie bent, maar dat er toch palmbomen missen. Ik krijg van palmbomen altijd een heel erg vakantie gevoel. GEEF MIJ PALMBOMEN. Hihi.

Plog 3

#9. Ik ging na een paar uurtjes zwembad lunchen. Maar natuurlijk vergat ik een foto te maken, en dacht ik halverwege; OH SHIT. Dus, naja, bij deze. Een halve boterham met hagelslag. Hashtag super healthy fit girl. Not. #10. Toen was het tijd voor een wijnproeverij. Als je met je billen in de Chianti zit, dan is het echt een schande om niet naar een wijnproeverij te gaan. So we did. Dit was mijn outfit. Het was HEET. Dus ik droeg een zwart flubberbroekje, een topje met streepjes en mijn Crocs slippers -ja, nee, echt- want daar kan ik goed op lopen en die doen geen pijn. #11. Voordat je iets krijgt, moet je er wat voor doen. Nou. Dat hebben we geweten. 40 minuten door de wijnvelden lopen. Nee, wat zeg ik, klimmen. Het was onwijs stijl en de hele groep was aan het puffen en steunen. Gezellig en broederlijk was het, dat wel. Mensen uit Denemarken, Duitsland, Tsjechië, Frankrijk, Australië, Amerika. Ja. Hele mengelmoes enzo. #12. Eenmaal daar aange’strompeld’ kregen we een rondleiding door deze mevrouw. Daniela. Een echte Italiaanse boerin die samen met haar familie vol passie aan de wijn werkt het hele jaar. Echt heel leuk was het. Hierboven zie je de machine waarmee ze de kurk op/in/naast/achter/tussen de wijnfles plaatsen.

Plog 4

#13. Daarna was het proeven geblazen. Naja, proeven. We kregen van elke wijn een vol glas. Ik drink niet echt rode wijn, en door de warmte had ik überhaupt al geen trek in alcohol of iets, dus ik at vooral mee van het buffet. Allemaal lekkere, homemade dingetjes zoals bruschetta en meloen met rauwe ham en broodjes met zelfgemaakte ailoli en mmmm. Smikkel. Ondertussen kletsten we met een Tsjechische dame die in Frankrijk woonde en naja, heel gezellig was het. #14. Er was één wijn die ik WEL lekker vond. Meteen de allerduurste, hahaha. Een Chianti Classico Reserva. Ofzoiets. Ik heb to-taal geen verstand van wijn, maar deze was echt lekker. #15. Op de terugweg moesten we weer door de wijnvelden hobbelen. Ik vond het er zo mooi uit zien dat ik dacht: “Dat moet ook in de plog”. En zo geschiedde. #16. Eenmaal terug bij de Borgo waar ons huisje staat, moest ik een karretje gaan halen om de wijn die paps had gekocht mee naar het huisje te verslepen. Ja, echt, do-zen. Niet dat wij die allemaal zelf hier op gaan drinken, maar meer omdat mijn vader die wijn die ik net noemde echt heerlijk vond en we een paar flessen weg willen geven aan familie en vrienden. Dat soort dingen.

En dat was dan ook gelijk weer de laatste foto, want bij terugkomst vielen we alledrie praktisch neer en was het tegen de tijd dat ik weer een beetje opgeladen was, donker. En het ‘neplicht’ maakt mijn iPhone niet zulke mooie foto’s. Struggles. Hoop dat jullie het wel een klein beetje een soort van leuk vonden om naar mijn dag te kijken. Enzo. Doeiiii.

Deze post heeft 13 reacties

 1. Ik vond het een SUPER leuke plog (mijn laptop veranderde plog eerst even naar ploeg, gelukkig net op tijd gezien) geniet er nog maar van. En um, ik ken denk ik wel iets van wijnen maar meestal ben ik toch een grotere fan van de duurdere wijnen, oeeeeepsss

 2. Haha bedankt voor het compliment!

  (en fuck jou, ik wil ook naar Italië)

 3. The good life dus. Maar dat zei ik ook al op je Instagram. Volgens mij zit je daar mooi en ik vind je bikini echt leuk, de moeite waard om te dragen dus haha. En je foto’s zijn eigenlijk nog best fotogeniek allemaal, als ik plog is het één grote bende maar dit ziet er strak uit :)

 4. Ah, wat onwijs leuk om te zien! :) Ik ga waarschijnlijk in september naar Italie en als ik dit zo zie ga ik er nóg meer naar uitkijken dan ik al deed.
  Geniet nog van je vakantie. :)

 5. Je hebt talent voor plogs meid haha! Echt superleuk om te zien en ik wil ook naar Italië<3
  X Emma

 6. Wat een mooie foto’s! Ik droom er helemaal bij weg :)

 7. Wat een superleuke plog! Serieus, mag je wel vaker doen! Ooh en ik wil ook weer een dagboekje beginnen, maar ik heb geen idee hoe ik dan moet schrijven (dan bedoel ik, in welke stijl hè, haha) en wat ik er allemaal in wil zetten. Struggles!

  Fijne vakantie nog!

 8. Wat leuk om te zien! Ik ga maandag op vakantie naar Italië en ik krijg er nu extra veel zin in :)

 9. Leuk om te lezen/zien! Italië lijkt me zo mooi en fijn.

  Liefs,
  Pauline

 10. Aaah ik ben jaloers! Wat zit je in een mooie omgeving zeg. Daar wil ik ook nog wel een keer heen! Veel plezier nog op vakantie. :)

 11. Ah heeeeeeeeerlijk dit Stel, ik krijg ook zo’n zin om op vakantie te gaan nu. Halleluja. Geniet er nog van lekkerding! :)

 12. Mooooooi! Je zit op een prachtlocatie met prachtmensen – en daar ben je er zelf ook eentje van trouwens! – dus dat is tof. GENIETEN! Ik vind het heel leuk om een keer een plog van je te zien :)

  En inderdaad, Laura is superleuk en grappig!
  En ja. Ik wil nu ook naar Italië :)

 13. Haha Stella, ik vind jouw schrijfstijl zo leuk! :) word er telkens vrolijk van! Klinkt trouwens als een heerlijke dag!

Geef een reactie

Sluit Menu