Een echte lufdag

“Schat, houd je zaterdag 27 februari even vrij? Dan heb ik wat leuks gepland.” Op Valentijnsdag stonden mister handsome en ik op de skies, dus ons romantische momentje weg samen werd even uitgesteld. Naar afgelopen zaterdag, dus. Ik had een dagje naar een leuke stad gepland. En die stad werd Haarlem. Van tevoren dus alle leuke winkeltjes en straatjes opgezocht, gereserveerd bij een leuk restaurant en bedacht dat we de nacht daarvoor dan bij mij in mijn Leidse hutje konden slapen. Het werd een weekend met rosé bier, truth or dare, een lekker ontbijtje, rillingen door de koude wind, scones en wraps voor lunch en nog meer fijne dingen. En dat ga ik natuurlijk allemaal in woorden vatten, want dat is leuk.

Haarlem

Vrijdagavond

Lars en ik doken in de trein naar Leiden. Eenmaal in Leiden ploften we neer bij één van de leukste cafés van Leiden (schijnt, ik was er nog nooit geweest, oeps!) genaamd Einstein. We zaten op een bankje, genoten van een (rosé) biertje en kletsten honderduit. Lars had het de afgelopen tijd druk gehad met werken, dus het was extra fijn om echt weer even quality time te hebben. Hij had één of andere app uitgevonden, die je een soort truth or dare vragen stelt. Dus: leuke gesprekken, met al die truths. Ik vind dat eigenlijk juist altijd extra leuk. Zo kom je nog eens dingen te weten! Na nog een mini wandeling (want brrrr) zijn we snel op mijn slaapbank gesprongen om lekker te knorren.

Eten bij de Sissy Boy

Na Lars uit bed gesjord te hebben met een lekker ontbijtje (yoghurt, muesli, rozijntjes, nootjes, honing en kaneel, jawel) was het tijd om alle rommel op te ruimen, ons ready te maken en uit de deur te stappen om de trein te halen. Uiteindelijk waren we tussen 12 en half 1 ergens in Haarlem, en begon het avontuur. Natuurlijk hadden we al gelijk weer trek, dus strandden we als eerste bij de Sissy Boy. We bestelden een lekkere wrap en twee scones, en deelden de boel. MJAM. Terugdenkend aan die wrap ga ik bijna weer kwijlen. Om over de scones nog maar te zwijgen. Daarna kon ik het natuurlijk NIET laten om Lars in wat kleding van de Sissy Boy te hijsen. Ooooh smelt. Hij heeft uiteindelijk niks gekocht, omdat veel maten al foetsie waren. En hé, het is ook mega duur allemaal daar natuurlijk. Wat logisch is eigenlijk, want om te kwijlen die kleding.

Haarlem

Trouwringen en een wc

In het zonnetje liepen we nog verder de stad in, om af en toe eens een winkel binnen te stappen, en er vervolgens weer uit te hupsen. We hebben in principe niet heel veel gekocht uiteindelijk, maar dat is èn goed voor de portemonnee, èn ook helemaal niet erg want het draait natuurlijk helemaal niet om materiële zaken. We zochten de Kleine Houtstraat op -waar veel leuke boetiekjes zitten-, liepen constant langs een bord met “trouwringen” erop (en daar maakte ik maar al te graag grapjes over), zochten wanhopig naar een wc voor mij (die we uiteindelijk vonden bij de Hema, as always) en kwijlden bij de winkel “Number Nine“. Een soort Sissy Boy, dat wel. Maar we houden niet voor niks van al die Scandinavische dingen. Ik kocht daar een hele leuke grijze trui met zwarte streepjes en een soort hoge kraag. Luf.

Neerploffen in de kou en lekkere burgers

Ik had dus gereserveerd bij Dijkers. We hadden al gespot waar het lag, en we hadden eigenlijk na ons shopavontuur best nog wat tijd te overbruggen. Daarom gingen we even buiten op een terrasje zitten. Gelukkig onder zo’n verwarmding, want brrr. Het zonnetje mocht dan wel schijnen, maar het was flink koud nog. Ik bestelde dus een fijne kop thee, en Lars en ik deden weer een mini potje truth or dare. HI HI leuk. Daarna namen we plaats bij Dijkers en bestelden “Flammkuchen” vooraf. Dat deed ons denken aan één van onze eerste dates. Toen aten we dat ook vooraf. We hebben uiteindelijk heerlijk gegeten, veel gekletst en ik heb heel verliefd naar Lars gekeken. Hij had namelijk zijn nieuwe overhemd gelijk maar aangetrokken. En oh men, sexy mister.

Wij hebben het heerlijk gehad. Liefde. Haarlem is een echte aanrader! Liefs, Stel.

Deze post heeft 17 reacties

  1. Wat een hoop liefde en geluk straalt er van dit artikel af: ik ben er helemaal happy de peppie van geworden haha! Wat leuk dat jullie het zo fijn in Haarlem hebben gehad vol met romantiek Ik vind Haarlem ook altijd heel leuk en ga er dan ook graag naartoe.

    1. Hihi, ja he? Dat was precies de bedoeling, dus fijn dat het over komt. Jeei. Ja he? Haarlem heeft echt een fijne sfeer. Ben je wel eens in Groningen geweest? Dat is ook echt zo’n stad! Heel erg aan te raden (: Liefs!

    1. It definitely was! (: Echt aan te raden, zo’n dagje! Liefs!

  2. Pfff, kwijlen in de Sissy-Boy, maar vervolgens niets kopen – zo herkenbaar. Hihi! Wat klinkt het als een heerlijk avontuur <3. Zo fijn! Jaaa, Flammkuchen is super lekker!

    1. Echt he? Ik denk daar altijd: “Als ik later dan geld verdien, dan koop ik die hele winkel leeg..”. Maar, ik heb daar ook wel dat ik zo overwhelmed word door leuke dingen dat ik een soort van freeze en niks koop. Snap je wat ik bedoel? Ja wij hadden er eentje met peer en gorgonzola. Maar ik was niet echt heel erg fan van de gorgonzola. Ik heb liever iets met kaas en prei en spekjes of iets dergelijks. Maar Lars die het heel erg lekker vond maakte alles goed. (Slijm kwijl). Liefs!

  3. Ooooo wat een heerlijke dag zeg! Ik ga dit blogje aan mijn vriend laten zien. Kijk! HINT HINT HINT :D

    1. Jaaa, DOEN. Hopen dat het werkt, want een dagje Haarlem is ECHT heel leuk. Althans, vond ik echt. Kies dan een zaterdag (want: markt!) waarop het zonnetje schijnt. Dan is het extra fijn! Veel liefs (:

  4. Haarlem is zo’n leuke stad! Dit is echt een onwijs leuke en lieve post waar de liefde vanaf spat<3

  5. Klinkt als een superleuke dag! En, zelfs ík ken Einstein! ;)

  6. Oh Haarlem is een geweldige stad! Love it! Wat een leuk weekendje zo samen, altijd fijn <3 Oh ik ben heel erg benieuwd naar Einstein, keertje heen gaan. En jaaaa de sissy boy, een en al liefde!! <3
    Liefs! Evelien

  7. Ik woon nu een jaar in Haarlem en ik kan je vertellen: het is nog leuker om er te wonen!

  8. Ooh wat een lief idee! Superleuk dat jullie er even op uit trokken voor wat quality time. Jullie klinken echt zo lief samen, sowieso dat ik zou smelten als ik jullie tweetjes bezig zag haha. Liefs!

  9. Wat leuk om te lezen! Ik woon sinds 2002 in Haarlem en ik voel heeeeeel veel liefde voor deze stad :-)

Geef een reactie

Sluit Menu