Een ikje

Happiness StellaLigt het aan mij, of zijn bloggers minder gaan bloggen? Ik had er toentertijd een hekel aan, maar ik mis nu het gevoel achter te lopen op AL die blogartikelen in mijn Bloglovin’ feed. Heel stiekem mis ik het lezen van de originele persoonlijke blogjes oprecht. En weet je wat ik ook mis? De personen achter de blog leren kennen. Gelukkig spreek ik nog best vaak af met al dan niet nieuwe blogvriendinnetjes. En ik krijg tegenwoordig ook wel eens kaartjes van lieve bloggers. Dat vind ik ZO leuk. Ik voel altijd aansluiting bij ‘jullie’ en ik leer jullie graag kennen. Daarom dacht ik: Ik ga gewoon even leuk wat dingen over mij vertellen, in de hoop dat jullie dat dan ook doen in de comments. JA. Komt ‘ie.

Ik scheer pas sinds een half jaar mijn benen 

Haaaa, too much information. De haartjes op mijn benen zijn zacht en blond, en je zag ze gewoonweg amper. En ik was altijd bang gemaakt met het ‘als je het gaat scheren, komt het zwart en hardnekkiger terug’ idee. Nu heb ik het scheren helemaal uitgevonden, en mijn haartjes blijven zowaar gewoon redelijk zacht en blond. Blessed much? Ik zou ergens wel willen dat het gewoon normaal was voor vrouwen om beenhaar te hebben. Geen scheergedoe enzo, heerlijk. Alleen ziet het er oprecht heel raar uit; behaarde benen in een panty..

Ik drink heel veel water/thee

Ik heb best vaak (eigenlijk heel vaak) hoofdpijn. Maar jongens, dat komt zeker niet omdat ik te weinig drink. Ik drink echt liters thee weg. En overdag, als ik geen waterkoker of iets dergelijks bij me heb, drink ik naar hartenlust mijn Dopper water leeg. Stiekem ben ik daar best een beetje trots op, want ik merk het aan mijn huid (die is best egaal, woehoe!) en ik weet ergens in mijn hart dat het gewoon echt goed voor me is. Hoera voor veel drinken. Water of thee dan.

Ik heb de concentratiespanne van een ei

Ik heb mijn VWO examen keurig met een goed gemiddelde gehaald, en ik studeer nu aan de universiteit. Hoe in hemelsnaam kun je dan zo’n slecht concentratielevel hebben, Stel? JA. Dat kan. Waarom? Ik kan prima studeren, maar ik pak misschien wel om de 5 minuten mijn telefoon er even bij. Of ik teken even wat. Of ik staar naar buiten. Of ik bedenk me ineens dat ik ECHT even wat anders aan moet trekken/mijn kast op moet ruimen/mijn bureau schoon moet maken/whatever. Ik doe dan ook best lang over studeren, uiteindelijk.

Ik hecht veel waarde aan ‘bijzondere bezittingen’ 

Mijn knuffel, mijn ring die ik van Lars heb gekregen voor mijn verjaardag, het schattige kopje dat van mijn overgrootoma is geweest, foto’s aan de muur.. Ja. Ik kan echt gelukkig worden van tastbare dingen. Van objecten. Ik zou graag zeggen dat ik niet materialistisch ben, maar dan zou ik denk ik liegen. Ik houd gewoon van spulletjes, en vooral spulletjes die een bepaalde emotionele waarde hebben. Laatst waste ik mijn handen na het sporten, waarna mijn ring echt prachtig glom. En toen lachte ik en voelde ik me oprecht gelukkig. En niet alleen vanwege die ring hoor, meer misschien wel omdat die ring me doet denken aan Lars. (Slijm).

Ik word eng gelukkig van dieren

Wat mij ook echt heel happy maakt? Dieren. Het zien van twee eenden die vrolijk om elkaar heen zwemmen, het zien van lammetjes in de wei, het zien van koeien in weer een andere wei, vlinders, poezen op straat (die altijd aandacht van mij krijgen, echt) etc. Ik doneer niet voor niks centjes aan de Dierenbescherming -ook al weet ik natuurlijk nooit zeker of dat allemaal echt bij de dieren komt etc., het geeft me toch een fijn gevoel!-. Ik hoop ook me steeds meer te gaan verdiepen in dierproefvrije producten. Ennnnn vergeet vooral al die vegetarische dagen niet die ik sinds een tijdje heb. Af en toe eet ik een hele week geen vlees!

En nu jullie! Tell me more, tell me more! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 19 reacties

 1. Wat een heerlijk blogje!
  En ja.. Wat kan ik vertellen? Euhm nou ik kan niet tegen niet goed zittende wenkbrauwen. Als ik zie dat ze niet netjes in één lijn zitten móet ik er echt even werk van maken en dit levert bij vreemde soms nogal gekke blikken op.. Ik lust geen Cocos maar drink wel Cocos thee. En ik let totaal niet of de kleur van mijn nagels matchen met de kleding die ik die dag draag; interessant hé;p? Fijn weekend!

  1. Dankjewel, wieee, fijn dat je het leuk vindt. Oh men dat heb ik ook, met die wenkbrouwen! Als Lars’ wenkbrouwen heel wild zitten, strijk ik ze altijd even glad. Heel stom gezicht moet dat zijn voor anderen, hahaha. Cocos thee?! Oh wacht dat heb ik geloof ik ook wel eens gedronken. Was best een succes. Maar cocos inderdaad, bleh. Als eten of drinken (behalve thee dan dus) vind ik het echt niks. En nagellak matchen doe ik ook totaal niet, hihi. Nou oke jawel. Ik lak mijn nagels meestal als ik iets bijzonders heb, en dus ook iets bepaalds aanheb. Maar die dagen erna maakt het me niks meer uit, hihi. Dankjewel voor al deze leuke weetjes! X

 2. Wat een mooie foto Stel! Ik vind het ook stom dat mijn Bloglovin’ tegenwoordig snel is weggewerkt hihi, ik hield er wel van om er doorheen te scrollen op zoek naar leuke posts.. Maarja, nu heb ik meer tijd om de jouwe te lezen natuurlijk :D Ik ben ook echt een ei als het aankomt op concentratie. Tenzij er iemand bij me zit die me pusht om te studeren, maar dat komt amper voor haha. Ik vind het gewoon te leuk om afgeleid te zijn en tot nu toe lukt het gewoon, dus blijf ik het maar doen. Wat een leuke weetjes :D Nu over mijzelf, hoho. Ik ben best klein, 1.60m maar! Ik zou liever 3x per dag boterhammen eten dan 2x warm, want ik ben een echte broodfreak. Enne, als laatste: vroeger fietste ik elke dag 12 km, nu puf ik al als ik 5 minuutjes op de fiets zit, woeeeps. Liefs!

  1. Thank you, dat is lief van je! Hahaha meer tijd om de mijne te lezen, hihi, leukerd ben je. En inderdaad: mijn ei-zijn heeft nog niet hele negatieve gevolgen gehad voor mijn studie, dus laat ik het maar gewoon een beetje gebeuren. 1.60 is niet zo heel groot nee! Maar klein is fijn. Ik ben precies 11 centimeter groter dan jij, maar wat is nou eigenlijk 11 centimeter? Dat is echt amper iets, dus volgens mij valt het in real life best mee allemaal, jouw ‘kleinte’. EN JA BOTERHAMMEN. Ik ben ook echt een koolhydratenfreak. Geef mij maar lekkere broodjes, koekjes, etc. Mjam. Wat eet je het liefst op brood? (: Veel liefs!

 3. Yay wat een leuke post! Hoewel ik niet per se een dierenliefhebber ben, word ik toch erg blij van dartelende lammetjes en schattige eendjes. Ik heb vroeger op een boerderij gewoond (we hadden alleen koeien en kalfjes hoor) dus ik heb altijd wel een zwak voor beestjes hihi. En jaa, hoe fijn zou het zijn als haar op je benen normaal was? Scheelt echt een hoop geploeter en gezeur haha.. Liefs!

  1. Merci, lief! Echt?! WAT COOL. ‘alleen koeien en kalfjes’ oh men, hahaha, dat vind ik al heel wat hoor! Leuk (: Ja echt he? Zucht. Net bespeurde ik alweer wat beenhaartjes hier en daar, maar ik ga er lekker niks aan doen tot de benen weer in een korte broek gehesen moeten worden. Giechel. Liefs!

 4. Ik snap helemaal wat je bedoelt en stiekem ben ik daar ook wel schuldig aan. Tegenwoordig is het ook gewoon zo druk, maar hé nu is het vakantie! (Althans, voor mij dan). Dit is echt een heel fijn artikeltje om te lezen! En katten maken mij blij. :)

  1. Oh wat heerlijk: geniet lekker van je vakantie! (: Dankjewel, wat lief van je. Ben blij om te horen dat je het leuk vond. En katten inderdaad, die zijn ook gewoon leuk. Ik zie best vaak ‘raamkatjes’ in Leiden en dan wil ik altijd zo graag dat het glas er niet is en ik ze lekker kan aaien. ZO CUTE. Liefs!

 5. Oo ik wou dat ik nu pas mijn benen hoefde te scheren haha – hallo schuurpapier ;) Wat een leuk lijstje trouwens en zo’n blij hoofd op de foto, daar word ik helemaal blij van. Ik moest even nadenken over een gek iets over mij – je weet volgens mij alles al ;) – maar misschien dat ik het echt verschrikkelijk vind als de kastdeur nog openstaat als ik in bed lig? Of dat ik áltijd de wekker op een even getal wil laten eindigen zoals 7.28 (voor als ik fris en fruitig ‘snel’ op wil staan) of 7.32 (voor als ik van mezelf mag uitslapen) maar ook als ik ga sporten dan ga ik áltijd (bijvoorbeeld) 18 minuten op de crosstrainer of doe ik een oefening 12 keer. I know :’)

  1. Hihi, schuurpapier ja! Herkenbaar! Ah, dankjewel. Dat is fijn om te horen, dat ik jou met mijn blije hoofd ook weer blij maak. Ik weet stiekem al best veel dingen over jou ja – daarom lees ik jouw blog zo graag, je bent zo lekker persoonlijk en je schaamt je niet. Althans, zo lijkt het. Iets met pindakaas uit de pot eten? (Giechel). En ooooh dat van die even getallen heb ik ook! Maar dan met eten. Ik eet altijd 2/4/6 boterhammen of koekjes of dingen. En qua ‘reps’ bij het sporten doe ik ook altijd 3x 12 hihi! JEEI voor 12! Liefs!

 6. Ik ga helemaal akkoord met jou. Misschien ben ik kritischer geworden, maar ik vind heel veel blogs steeds vaker eenheidsworst. Ze praten allemaal over dezelfde dingen en je kan de ene blog voor de andere inruilen. Gelukkig zijn er ook nog genoeg persoonlijke blogs waar ik mijn gading vind :-)

  1. Woei, iemand die het met me eens is! Jeei! En inderdaad, gelukkig zijn er nog wel veel leuke persoonlijke blogs en dus genoeg leuks te lezen (: Liefs!

 7. Jup, ik merk het ook dat ik sneller ‘alles’ gelezen heb… Persoonlijke dingen lezen en ook schrijven blijft het fijnst. Al kwam ik recent tot het besluit dat er nu eenmaal niet altijd iets artikelwaardig te vertellen valt. Daarom probeer ik van die ‘standaard’ blogdingen als hauls ook iets persoonlijk te maken. Anyway, je hebt een dierenliefhebsterbuddy in mij hoor! (Al 6 maanden geen vlees gegeten en ik mis het 0%) Wat ben jij een gelukzak met die blonde haartjes, benen scheren is iets wat ik liefst uitstel maar op een bepaald moment gaat dat niet meer natuurlijk… Veel water en thee drinken geldt trouwens ook voor mij. Sterk dat je toegeeft “materialistisch” te zijn. Ik bedoel: dat kán negatief klinken maar belang hechten aan spullen met emotionele waarde, daar is toch echt niets mis mee? :) Nog iets dat je van mij moet weten: ik ben een grote Stella-fan. Liefs x

  1. Daar heb je gelijk in. Ik open vaak een nieuw bericht, en realiseer me dan dat ik het idee heb dat er niks is om over te schrijven. En weet je? Als je inderdaad die hauls heel persoonlijk kunt maken, dan who cares?! Dan wordt het ook heel leuk en eigen, en dan zou ik het ook zeker lezen denk ik (: En lief van je, wat het materialistische betreft. Het voelt ook best wel als juist iets moois, of zo. Haha, ahhh, wat lief van je, haha <3 Dankjewel, leuk om te horen!

 8. Haha ik moest wel lachen om het stukje over je benen scheren, want ik heb me dus afgelopen donderdag echt heel lelijk gesneden met een scheermesje. En ik drink ook liters water en thee!

 9. Wauww, wat zie je er vrolijk en lief en leuk uit op die foto. Ik snap Lars wel hoor!

  Ik snap wat je bedoelt met de Bloglovin feed. Jammer, dat alles zo snel bijgewerkt is, maar ik vind het wel een goed iets dat bloggers over het algemeen minder druk achter het schrijven zetten. En toch zou ik zelf ook graag wat meer schrijven.

  Wat je zegt over de waarde die je hecht aan dingen, dat begrijp ik helemaal! Zowel kleine als grote dingen… Ik kreeg de verlovingsring van mijn oma een paar jaar terug met haar initialen erop, en die van mijn opa aan de binnekant. Die ring ben ik al meerdere keren kwijtgeraakt en dan moest ik HUILEN! (terwijl die ring gewoon van waardeloos roestvrijstaal gemaakt is). En inderdaad dingen als knuffels, stenen, schelpen, een shirt dat naar mijn idee naar iets/iemand ruikt.

  Over feitjes gesproken, ik hou van geuren. Ik ruik soewieso erg goed, en verklaar me maar voor gek, maar als ik iemand zie wil ik altijd even knuffelen gewoon om iemands geur. Zo kan een knuffel van mijn moeder me helemaal geruststellen en wil ik het shirt dat ik van mijn oma gekregen heb niet wassen omdat het naar haar ruikt. Ik hou van geuren.

  Dankjewel voor je blog. Leuk, de feitjes!

 10. Heel leuk om te lezen dit!! En wat goed dat je zoveel water drinkt! Ik zou willen dat ik die gave had, ik heb vaak geprobeerd water te gaan drinken.. Maar ik vind het gewoon echt niet lekker, haha.

 11. Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik moet vertellen, maar ik wilde toch even reageren want 1) die foto van jou is LEUK en 2) ik scheer mijn benen niet en dat moest ik dan toch ook maar even vertellen en 3) ik zag vanavond wel 25 babyganzen langs de kant van de weg (samen met hun papa’s en mama’s hoor) en dat vond ik ZO lief <3

  Dus dat. Lekker samenhangend.
  Oh, en ik dans altijd ongegeneerd door de kamer en ik zing in de auto héél hard mee met liedjes en dans daar dan bij (voor zover dat gaat, beetje bewegen dus, gaat anders niet hè achter het stuur) en eeeeh ik trek altijd gekke bekken naar mensen in de file :)

 12. Oh wat leuk dit! Ik vertel altijd hele verhalen tegen mijn kat (eigenlijk gewoon tegen alle dieren die ik tegenkom) en ik ben er heilig van overtuigd dat ze me begrijpen. Vooral als ze terug miauwen/blaffen/geluid maken. En ik neem mijn oppaskindjes vaak mee naar de kinderboerderij maar dan vooral omdat ik het zo leuk vind :’)

Geef een reactie

Sluit Menu