Nieuwe-start-momenten

HerfstvoetenIk kan het nog zo goed voor me halen. Een avond in mei, waarop ik op het kleedje naast mijn bed neerplofte en een ‘denk document’ opende in Word. Ik wilde alles bijhouden in mijn ‘weg naar blijer zijn’. Ik zat niet goed in mijn vel (waar ik toen dit over schreef) en zette eigenlijk alles op een rijtje wat ik wilde doen om daar verandering in te brengen. Als ik dat document nu open, zie ik dat ik alles heb afgestreept. Ik was niet happy, maakte de keuze om daar verandering in te brengen, schreef een lijstje, werkte daaraan, hield bij hoe dat me af ging & wat mijn gedachten daarbij waren en ja; het heeft geholpen. Ik zit goed in mijn vel. Al een aantal maanden gaat het echt goed met me! JOEPIE! Maar, waar wil ik dan nu heen? Nou, er zijn uiteraard nog wat dingen waarvan ik weet dat ik er nu niet tevreden over ben. Ik voél dat mijn leven NOG fijner en leuker gaat worden als ik werk aan die dingen die me nog net wat meer moeite kosten dan het lijstje waar ik jullie net over vertelde.

Lijstjes maken en het vervolgens niet doen

Elke week bedenk ik wel weer nieuwe doelen. Ik maak de mooiste lijstjes, de meest uitgebreide collages (as we speak hangt mijn laatste creatie op de deur van mijn kamer) en bedenk ook hoe ik dan daadwerkelijk werk ga maken van die doelen. Maar ik begin maar niet. Het blijft bij dromen, maar het hele doen blijft achterwege. Wil ik het dan niet graag genoeg? Of vind ik het simpelweg gewoon te moeilijk en stop ik daarom maar mijn kop in het zand? I guess. Een van die dingen is bijvoorbeeld (standaard Stella) minder snoepen, gezonder eten en meer sporten. Je kent het wel. Ik weeeeeet dat ik dan beter in mijn vel zit dan nu (geloof me – ik snoep echt veel, en heb ook echt last van suikerdips #vervelond), maar alsnog krijg ik het niet voor elkaar om die discipline (waarvan ik weet dat ik het heb!) ergens vandaan te halen. Lekkers weerstaan is te moeilijk, sporten is stom en volkoren pasta veel minder lekker dan gewone. En zodoende gebeurt er (ook op andere vlakken dan ‘fysiek welzijn’) niks, noppes, nada.

 Inspiratie voor een nieuwe start

En toen kwam eergisteren ochtend de blije maandag mail van Melle. Over een nieuwe start, en welke momenten in het jaar daar per-fect voor lijken te zijn. Ik herkende mezelf daar ontzettend in. Ook ik wil elke 4 december (birthday), elke 1 januari en elke eerste schooldag weer helemaal werken aan ‘de nieuwe Stella’, die alles 100000 keer beter gaat doen. Haha, ambitious much? Soms houd ik het vol hoor – ik drink bijvoorbeeld al heel heel heel erg lang bijna elke dag meer dag meer dan 1.5 liter water/thee, ik ben oprecht 80% minder vlees gaan eten, ik houd zo veel mogelijk mijn dankbaarheidslijstjes bij en blog toch ook echt alweer 6 (!) jaar komende november. Eniewees; één van die nieuwe-start-momenten komt dichterbij, maar stiekem wil ik al eerder beginnen. En waarom kan niet elke dag gewoon een nieuwe-start-dag zijn?

Leuk weer, al die praatjes, maar wat dan nu?

Ja, goeie. Geen idee. Ik schrijf dit vanuit mijn warme bedje, met de kerstverlichting achter mijn rug die vrolijk over mijn planken aan de muur gedrapeerd hangt. Mijn iPhone speelt fijne muziekjes en ik heb pijn in mijn buik van het grote bord avondeten en mijn snoepaanval (?) erna. Ik baal daarvan, en bedenk me dus ook nu weer dat dat maar eens afgelopen moet zijn. Wat ik me ook bedenk nu ik zo zit te typen? Dat ik weer meer wil gaan bloggen. En dat ik wat wil maken van mijn Instagramfeed – omdat ik dat oprecht leuk vind, maar het niet doe omdat ‘ik toch geen mooie foto’s kan maken’. Niks daarvan. Klaar met die excuses. PUNT UIT. Vanaf morgen gaan we het anders doen, en wel zo.

1) Ik ben lief voor mijn lijf. Niet te veel troep, en vooral gewoon eten wanneer mijn buik dat wil. Niet wanneer mijn hoofd dat wil.

2) En daarbij ook lief zijn voor mijn mind. Als ik wel toegeef aan die lekkernijen, is dat ook geen drama. Niet boos worden. Elke dag is een nieuwe start hadden we net besloten. Plus dat ik mezelf wil accepteren zoals ik ben.

3) Ik ga weer actiever zijn in de blogwereld. Ik wil weer geïnspireerd raken, reageren op artikelen van anderen, weer zelf met artikelideetjes komen en deze uitwerken in fijne koffietentjes of in de trein. Om mezelf te prikkelen te blijven schrijven, ga ik beginnen met een nieuwe rubriek: Stream of consciousness. Oftewel: gewoon mijn gedachten laten ‘waaien’ en schrijven wat er op dat moment in me opkomt.

4) Ik ga vooral door met alle goeie dingen die ik al deed; veel water/thee drinken, vaker geen vlees eten dan wel, mediteren wanneer mijn hoofd dat nodig heeft, 2 keer per week sporten, fijne muziek luisteren, me time inlassen, in mijn dagboek schrijven, contact hebben met vrienden en vriendinnen, veel tijd doorbrengen met pap & mam, kroelen met Puck (poezel) en Mika (nieuwe huiskitten in Leiden), and so on.

Let’s get this party started! 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Whoehoew superveel plezier en succes met het uitwerken van je ideeën!

 2. Wat den super mooie blog Stella! Wauw. Maar echt. Dit is precies waar ik nu zelf een beetje mee zit. Ik wil graag de nieuwe start maken met mijn blog en met gezonder leven maar het voelt alsof het niet lukt. Maar eigenlijk is het een proces. Net zoals jij dat doormaakt en die herkenbaarheid én dat we er zo – toch een beetje – samen voor kunnen gaan vind ik echt fijn. Dankjewel :)

  1. Ja, precies! Laten we afspreken dat we elkaar gewoon motiveren :) Dan komen we er samen vast wel, toch? Veel liefs! <3

 3. Lieve Stella,
  Mooi geschreven en herkenbaar. Iedere moment van de dag sta je weer voor keuzes. Leef bewust en wees mild voor jezelf en bedenk wat een fantastisch mens je bent!
  Liefs, Thea

 4. Oh dit klinkt heel bekend in de oren. Niet dat ik tegenwoordig nog blog, nou ja indirect natuurlijk wel, want fotoshoots enzo. Nou ja anyways, nieuwe start is zo fijn. Ik heb besloten gewoon keihard voor mijn studie te gaan het komende jaar, mijn bedrijf verder te ontwikkelen. Lees serieus logo enzo (spannend!!! krijg deze week de eerste schetsen) en nou ja mezelf gewoon serieus nemen. Fucking eng om het even niet gecensureerd te vertellen. Maar ik vind het tof dat je meer gaat bloggen en je lekker je ding doet. Je klinkt gelukkig.

  Lfs,

 5. Dit is zo herkenbaar. Ik ben ook iemand die bij elke maandag denkt: vanaf nu anders!. Maar het komt er dan ook nooit echt van. Zéker met gezonder eten en vaker sporten. Dat is hier serieus een giga struggle. En ik weet ook dat ik me veel beter voel als ik gezond eet en sport maar ik kan het gewoon niet zo goed opbrengen. Probeer mezelf ook voor te houden dat elke dag een nieuwe start is. Elke minuut zelfs. Helpt soms wel om een snoepje te laten liggen :p
  Vind het wel heel fijn dat je meer gaat bloggen! :) Maar dan ook weer, niet boos zijn op jezelf als dat ook niet meteen zo goed lukt hé ;)

Geef een reactie

Sluit Menu