Een (op)nieuw begin?

Niet dat ik mijn rommelhoekje al zo vaak een spin heb gegeven dat het al 4.0 is, no way. Maar, niet minder belangrijk, 4 is mijn geluksgetal. Laten we hopen dat het werkt. Eniewees, ik heb mijn blogje in een nieuw jasje gestoken. Inhoudswise, dan. Het uiterlijk van mijn blogje? Was ik ook niet meer zo happy mee. Maar, ik bedacht me dat ik eerst de inhoud moest veranderen, en als ik dan nog niet blij was, ik dan pas het uiterlijk aan moest passen. Best diep hè? Daar is over nagedacht. Ik heb dus een heel denkproces toegepast, en toen een creatief proces, en toen een stress proces, en een hoop proces erbij. En dat ging gepaard met kriebels en inspiratie en motivatie en HOE FIJN. Heel fijn. Ik heb in ieder geval veel bedacht en opgeschreven. En dat wil ik graag met jullie delen, voor ‘t geval dat jullie geinteresseerd zijn. Enzo.

Welkom

De vier kernwaarden

Omdat ik eigenlijk niet echt een ‘focus’ had op mijn blogje, en ‘maar wat deed’, wist ik soms echt niet waar ik over moest schrijven. Als je ‘in principe’ over alles kunt schrijven, is dat verwarrender dan je denkt. Zo ongeveer. Daarnaast had ik soms het idee dat ik geen serieuze toon kon hebben, of intelligente artikelen kon schrijven. Zo voelde dat. Mijn ‘toon’ en schrijfstijl leken daar niet bij te passen. Kortom: ik deed maar wat, en raakte mezelf er een beetje in kwijt. Daarnaast heb ik niet echt het idee dat ik een ‘echt’ beeld van mezelf neerzet. En ook nog eens een vrij negatief beeld, want man oh man wat ben ik altijd negatief over mijzelf en mijn ‘kunnen’. Daar wilde ik wat mee: ik wil positiever zijn over mezelf; liever zijn. Dit zijn de vier -nieuwe- kernwaarden van Mondetmoi. Dit zal ik op een ‘verfrissende’ en leuke manier terug laten komen in AL mijn artikelen, en ook de mogelijke rubrieken die gaan komen.

Glimlach // Persoonlijke ervaring // Herkenning // Acceptatie

(En natuurlijk eindeloos veel geklets over net niks, dat blijft altijd).

Hoe je dat terug gaat vinden?

De glimlach staat o.a voor mijn Glimlachmomentjes. Voor dankbaarheid, en geluk vinden in de kleine dingen. Mijn Glimlachmomentjes zullen dan ook zekerweten blijven, maar ik wil die dankbaarheid ook in grotere ‘proporties’ terug laten komen. Dat ga ik onderbrengen in een bepaalde rubriek, waar nog een heel nieuw creatief denkproces voor nodig gaat zijn. Persoonlijke ervaring staat voor het persoonlijke deel van Mondetmoi. Het gaat ten slotte op mijn leventje, en om hoe ik de dingen ervaar. Hoe groei ik op? Waar leer ik van? Waar loop ik tegenaan als twenty-something en hoe ga ik daarmee om? Daarmee probeer ik ook gelijk herkenning te creeëren voor de mensen die het lezen. Jullie. Ik merk zelf hoe fijn ik het vind als ik iets lees, en mijzelf daarin herken. Zeker als het gaat om dingen waar niet al te vaak over gesproken wordt. Ik ben zéker geen Social Media Icon. Geen fulltime blogger. Zo eentje met smetteloze outfits, prachtige foto’s, en een Instagram om door een ringetje te halen. Of misschien wel duizend.  En zo zijn er nog veel meer van ‘mij’. Ik wil dit gewoon leren accepteren, dat dat niet altijd hoeft om het gevoel te hebben dat je succesvol bent. En ik hoop dat jullie dat ook gaan doen. -Als jullie dat nog niet doen dan hè, I mean, ik spreek voor mezelf-.

Maar, wat wil je daar nou eigenlijk allemaal mee zeggen?

Ik merkte dat ik niet echt trots was op mijn blog, terwijl dat wel gewoon zou mogen, toch? Ik steek er  inmiddels al twee jaar -en nog wat jaar op mijn oude Engelse blogje- veel tijd in, maar ik vond dat ik dat nog meer kon gaan doen. Nog meer tijd erin stoppen, er nog meer van leren. Nog meer proberen om op te vallen, en om mijn eigen stem te laten horen. En zien eigenlijk, vooral dat. Ik ben veel intelligenter dan ik mezelf soms laat voorkomen -vond ik zelf dan- en met al die bla-artikelen over hoe ik in de knoop zit met mezelf, hebben me echt aan het denken gezet. Ik wil niet meer zo negatief zijn over mijzelf en mijn kunnen. Ik weet en kan echt niet alles, en ik ben echt niet ZO slim en geweldig, maar ik kan misschien wel een klein beetje helpen? Of mensen aan het lachen maken? Dingen die ik leer, delen met jullie? Ik ben ook altijd verzot op inspiratie. Ik houd van inspirerende dingen. Dus ik wil zelf ook graag proberen inspirerend te zijn. Let’s try.

Wat vinden jullie van mijn plannetjes? Nog tips? Liefs, Stel.

Deze post heeft 29 reacties

 1. HA! Ik vind het goede plannetjes! En ik vind het leuk dat je een nieuw afbeeldingdingetje hebt uitgevonden. Looks goooood girl!

  1. JEEI. Dankjewel! <3 Het gekke is, eigenlijk: er veranderd niet zo veel, maar toch vind ik het spannend. Hihi. Liefs!

 2. Klinkt heel leuk! Je hebt er volgens mij goed en diep over nagedacht! :)

 3. Woehoeeew, cool :D Ik kan niet wachten om de nieuwe mondetmoi te zien :D

  1. Hahaha ojee, nu wordt de druk toch wel een beetje hoog. Ik zal mijn best doen om mijn plannetjes waar te maken! Liefs!

 4. Jaaaa, wat goed! Inspiratie, positiviteit, dat zijn allemaal fijne dingen waar ik ook weer energie uit kan halen!! :) Heel fijn vind ik het dan om te lezen hoe anderen met dezelfde dingen omgaan, dat is ook dat stukje herkenning inderdaad. Ik ben in ieder geval al helemaal enthousiast dus kom maar op! Hihi. Oja en een vraagje waar ik de laatste tijd een beetje over na zit te denken, namelijk of ik mijn blog moet “delen” met de echte mensen om mij heen zegmaar. De enige die ervan weet in mijn leven nu is m’n vriendje. Hoe zit dat bij jou eigenlijk? Liefs

  1. Ja he? Die dingen kun je als creatieve miep niet genoeg hebben vind ik altijd (: Ik ga mijn best doen om de verwachtingen waar te maken. Spannend wel hoor! Ehhh, nou, eigenlijk weten de meeste mensen om mij heen het. Zelfs mijn schoonfamilie weet het; wat echt doodeng is, want misschien vinden ze het wel heel raar. Ze wisten allemaal in eerste instantie niet echt wat bloggen was. En dan komt de vraag: “Huh, maar waar schrijf je dan over?”. En dan moet je dus iets antwoorden als: “Ja, over mijn leven ofzo?”. Hahaha, zo awkward. Maar ik denk dat iedereen het uiteindelijk wel leuk vindt. Het is toch iets creatiefs wat je doet, en degene die het niks vinden, kijken misschien 1 keer, halen hun schouders op en denken: “Toedeloe!”. Hahaha. Oke dit klinkt allemaal heel luchtig, maar ik durf er ook niet zo goed bij stil te staan dat zoveel mensen het weten. Voel me dan een beetje een arrogant kwalletje die haarzelf en haar leven heel interessant vindt en alles maar op internet gooit. En zo is het natuurlijk totaal niet bedoeld.. Naja.. Het is gek. Maar mensen weten het, langzaamaan. En meestal krijg ik hele leuke reacties, gelukkig! Liefs!

 5. Goede plannen! Je onderwerpen benoemen is al een hele goede stap in de juiste richting.. pas sinds ik weet welke onderwerpen typisch brightmorningdew zijn weet ik mijn lezers vast te houden en volgers te krijgen..! Het gaat vast helemaal goed komen!

  1. Dankjewel, wat lief van je. Ik ben dus niet de enige die graag wat meer een richting wil hebben met haar blogje, hihi. Liefs!

 6. Yay! Dat klinkt als een leuk plan!
  Ik ben heel benieuwd!

 7. Plannen maken is altijd enorm leuk, en dit klinkt alsof je hele goede plannen aan het maken bent!
  Ik vond je blog al leuk om te lezen, en ben nu heel benieuwd of het nóg leuker wordt ;-)

  1. Oooooh jee, hahaha, ik ga mijn best doen! (: Dankjewel! Liefs!

 8. Erg leuk hoe je juist op dieper niveau bezig bent met je blog en processen toepast! Ben benieuwd naar je nieuwe rubrieken :)

 9. Oh wat was ik blij toen ik las dat je terug was! Ik vond je blog geweldig hoe hij was hoor. Maar je moet doen wat goed voelt voor jezelf, anders (zoals je zelf zegt) verlies je jezelf er helemaal in en raak je het pad een beetje kwijt. Ik ben er dan ook zeker van dat je nieuwe toekomstige artikelen gewoon awesome zullen zijn! Ik ben al benieuwd!! <3

  1. Wat lief, dankjewel. Dat doet me echt heel goed! Ik was inderdaad een beetje mezelf kwijt in mijn blogjes; ik was in ieder geval het positieve kwijt, en dat wil ik juist wel blijven uitstralen. Want ook als je niet zo lekker in je vel zit zijn er nog 10000 dingen die WEL goed gaan. En daar wil ik nu de focus op leggen (: Dat helpt mij ook weer om me uiteindelijk beter te voelen. Liefs, en dankjewel voor alle vertrouwen, hihi. <3

 10. Yay, 4 is ook mijn lievelingsgetal! En fijn dat even rust heeft geleid tot mooie plannetjes. Ik vind dit blogje trouwens al inspirerend, omdat je nu een soort van focus hebt gevonden! (ik zoek dat ook een beetje, er is dus nog hoop ;-) )

  1. Wat lief van je, dankjewel <3 Dat zoeken is lastig he? Misschien gooi ik dit ook wel weer om na x aantal maanden, hihi. Sssst. Maar we zien wel; als je ;t niet probeert, dan weet je het niet! Liefs.

 11. jaar super leuk! Ik ben heel erg benieuwd en ik miste je blogjes al hihi. <3

  Liefs! Evelien

 12. Oh shit, zo’n ‘plan van aanpak’ doet me echt veeel te veel denken aan mijn PWS, haha. Lijkt me inderdaad best verfrissend om het zo ‘uit te denken’, ik ben benieuwd en ik hoop dat je er weer meer voldoening et cetera uit haalt! Inderdaad is het ook best belangrijk hoe je over jezelf schrijft; over je dipjes en negatieve dingen schrijven is wel fijn om van je af te schrijven (dat doe ik ook af en toe), maar ik geloof er heilig in dat je jezelf ook op een serieuzere en waardigere manier gaat behandelen als je jezelf neerzet als iemand die gewoon wél veel voor elkaar bokst. Je studeert, je hebt een kamer in een leuke stad, volgens mij een leuk sociaal leven en een lieve vriend – dat is gewoon even redelijk algemeen gezegd, ik wil jou niet de les lezen over hoe tevreden je moet zijn met je leven, maar er is eigenlijk genoeg reden om jezelf positief af te schilderen en de leuke dingen te benadrukken.
  Eigenlijk heb ik zelf niet echt zulke duidelijke kernwaarden op mijn blog oid, ik doe gewoon al heel lang wat en dat verandert ook vaak nog geleidelijk, maar zolang ik er gewoon op elk moment zelf tevreden mee ben vind ik het prima :) Ik zou er alleen wat meer tijd voor willen hebben, haha.

  1. Je hebt helemaal gelijk. Het voelt ook totaal niet als de les lezen -dus no worries-, maar eerder als een soort wake-up-call schop onder m’n kont, hihi. Dat is dus inderdaad ook wat ik wil gaan doen. Trotser mogen zijn, de leuke dingen die wel goed gaan beschrijven, en niet altijd maar ‘ik voel me nu zo en dat moet veranderen’ of ‘ik doe dit nooit en ik zou dat nu eindelijk eens moeten doen’, in die richting. Dat is nu even afgelopen. Hopsakee. Dankjewel voor je fijne reactie!

 13. Wat ben ik blij dat jij terug bent, zeg :) En ik ben heel benieuwd naar je nieuwe plannen; klinkt allemaal erg leuk! x

 14. Ik vind het supergoed dat je wat veranderingen doet. Je moet altijd 100% achter je blog kunnen zijn en hopelijk kun je nu een mooie, frisse start maken.

 15. Wauw, die kernwaarden klinken goed. Ik ben heel benieuwd en het komt vast goed!<3

 16. Ik kan niet wachten op je ‘nieuwe’ artikelen, maar wil je wel meegeven dat er ook niets mis wat met je blog zoals ie was hoor! Leg de lat niet te hoog voor jezelf lieve Stella :-)

Geef een reactie

Sluit Menu