En ook papa wordt in de watten gelegd

Voor papa“Pap, je bent een kei”. En dat dan een grote steen geschreven, met kinderlijke verfsels eromheen. Of mijn kleine handjes onder de scanner leggen, en dat printje op een ander kunstwerkje plakken. Dat soort cadeautjes kreeg mijn papa van mij toen ik nog een kleine uk was. Een stuk minder lastig dan iets origineels bedenken hoor, stiekem. I mean: waar maak ik mijn vader nou echt eens blij mee? Voor zijn verjaardag in februari kreeg hij onder andere een fotoboek met de foto’s van onze vakantie in Italië van afgelopen jaar. Een groot succes. Vooral die foto’s. Dus, daar besloot ik voor vaderdag (19 juni!) ook iets mee te doen.

De emotionele waarde van een fotokalender

Zoals jullie misschien wel weten, is mijn oma (en dus de moeder van mijn vader) afgelopen april overleden. Iets wat mij aan haar doet denken, is het op vakantie souvenirs voor haar kopen. Die souvenirs bestonden voornamelijk uit koelkastmagneten. Uit elk land namen we er eentje mee voor haar. Maar, mijn vader nam voor haar verjaardag ook altijd een fotokalender mee, met elke maand een prachtige foto van bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen, de Grand Canyon of iets anders moois. Mijn oma vond dit altijd helemaal prachtig, en het was echt het cadeau dat alleen mijn vader altijd voor haar kocht. Daarom heb ik, toen ik van webprint.nl iets leuks uit mocht zoeken voor mijn paps (joepie!), gekozen voor o.a. een fotokalender.

Hoe maak je dan zoiets?

Ik zat middenin mijn tentamenweek, dus helaas kon ik er niet zo’n creatief kunstwerk van maken als ik destijds met het fotoboekje had gedaan. Maar, gelukkig werkt de software van webprint erg fijn, en kon ik met niet eens zo veel gedoe iets moois voor paps maken. Elke maand heeft namelijk of een foto van ons samen, of een foto van hem. Het zoeken naar de foto’s op mama’s laptop (die heeft er dus heel veel, zo leuk!) was echt een trip down memorylane. En het leuke is: ik denk dat mijn vader veel van de foto’s al heel lang niet meer heeft gezien – een extra leuke verrassing!

But, there’s more!

Naast de fotokalender, heb ik ook een leuke foto van ons drietjes op canvas laten drukken. Het is een kleintje, voor op de boot. Mijn vader is de laatste tijd druk bezig met de boot, die hij dit jaar heeft overgekocht van mijn opa en oma. Er moet heel wat aan gesleuteld worden, en hij is er helemaal mee in zijn sas. That makes me happy. Ik vond het dus leuk om als een soort kers op de taart iets leuks te geven om de boot wat persoonlijker te maken. Opa en oma nemen hun eigen foto’s natuurlijk mee (logisch), dus alle muurtjes zijn dan een beetje leeg. Vandaar dit idee! Ik weet zeker dat hij het leuk gaat vinden.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Oooh, wat leuk! Hopelijk leest hij dit niet voor zondag! Wel grappig, in België is’t morgen al vaderdag :) Alleszins een heel leuk cadeau dat je gemaakt hebt, kalenders zijn echt fijn hé, want je kijkt er een heeel jaar op :D Liefs!

  2. Wat lief dat je op zoek gaat naar iets moois met een betekenis! Ik zit met mijn kindjes nu in die kleineknutselfase en dat is eigenlijk wel heel leuk om te doen.

    1. Oh dat kan ik me heeeel goed voorstellen. Dat kwam ook in dit artikel inderdaad niet helemaal goed over; ik vind zelfgemaakte cadeautjes juist HEEL leuk, en zelf knutselen doe ik stiekem ook nog vaak! Mijn paps was ook altijd juist heel blij met zelfgemaakte frutsels. Veel plezier nog met knutselen met zijn allen (: Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu