Even geen fut in mijn kont

Even geen fut in mijn kont

Met tegenzin bloggen. Een fenomeen wat ik eigenlijk nauwelijks ken. Godzijdank hoor, want leuk is anders. Ik zit aan de keukentafel in mijn onwijs charmante, net iets te strakke legging en kijk naar buiten, waar mijn mams in de zon op een stoel ligt. Vandaag is de tweede voor mij ‘echte’ lentedag, en ik kom toevallig ook van buiten. Ik heb lekker zitten lezen, en ga zo aan de studie. Maar, ergens knaagt er iets aan me. “Je hebt helemaal geen artikelen klaar staan voor komende week Stel”, “Je hebt helemaal geen blogjes gelezen afgelopen dagen, en op niemand gereageerd, dat is niet lief”. En ga nog maar even door. Zucht.

Soms wil het even niet, maar dat betekent niet dat..

Ik ben echt heel blij met al jullie lieve reacties op mijn paniekmiep verhaal. Ik vond het fijn om te lezen dat jullie me begrijpen, en dat ik niet de enige ben. Dat wist ik ergens eigenlijk al, maar tòch is het extra fijn om het echt even zwart op wit voor je neus te zien staan. Ik voel me er aan de andere kant nog best suf over, omdat er toch veel mensen zijn die ik in real life ken die er misschien anders tegenover staan, en me een ontzettende aandachttrekkende drama queen vinden. Dat idee maakt me verdrietig, wat heel stom is, want hoe weet ik nou of er echt mensen zijn die dat denken? En als ze dat doen, verandert er dan iets aan mijn situatie? Niet echt. Maar toch. Goed, dit moest een stukje worden waarin ik jullie allemaal op deze manier bedank. Veel liefde. Ik ben echt heel blij dat jullie altijd zo lief en begripvol reageren op mijn schrijfsels.

Even een soort offline

Tsja, de afgelopen weken heb ik echt HEEL veel geschreven. En met heel veel motivatie en plezier gewerkt aan mijn Get it girl  artikelen. Aan die artikelen zit ik soms echt wel een uur in totaal -meestal niet achter elkaar- en op de één of andere manier wilde het afgelopen dagen niet zo. En dan voel ik me meteen schuldig. Alsof ik het ‘nu alweer laat versloffen’. En ‘zo kom je er toch nooit?!’. Dat soort fratsen. Maar hé, ik weet dat het helemaal oke is, en dat ik zelf bepaal wat en wanneer ik het schrijf, en dat jullie dat gelukkig ook begrijpen etc. Maar toch wilde ik het even van me af schrijven. Ik was de afgelopen dagen meer bezig met heel andere dingen dan mijn laptop. En dat is oké. Toch? Ja. Maar dat betekent niet dat ik jullie artikelen niet met plezier lees, of dat ik jullie reacties zonder blikken of blozen aan me voorbij laat gaan. Nee hoor. Ik neem alles goed in me op en word er net zo blij van als altijd.

Dus komende week even stilte?

Misschien! Ik heb een tentamen komende vrijdag waar ik me echt even op wil storten, ik ga maandagavond lekker uit eten in Amsterdam met Melle, ik ga dinsdag naar Utrecht om muziek te maken en te kletsten met Sonja en naja, ik weet het niet, mijn schrijfselinspiratie en motivatie is een beetje op. Maar wie weet zit ik woensdag alweer driftig te typen en overlaad ik jullie daarna weer met allemaal door mij geproduceerde letterslingers. Oftewel zinnen. Goed. Ik dwaal af.

Veel liefs en nogmaals dankjewel! Stel.

Deze post heeft 9 reacties

 1. Ooh, wat spijtig! Maar ik snap je wel hoor Stel, geniet maar gewoon van je fijne week. Hoe leuk dat je naar Sonja toe gaat! Ik ben al benieuwd naar muziekstukjes van jullie samen hoor hihi. Geniet er maar van, oké? En niet teveel denken dat je moét schrijven he, dat komt gewoon vanzelf! Lieeeefs!

 2. Doe maar gewoon waar je nood aan hebt, wij wachten wel :)

 3. En geniet van de uitstapjes en ontmoetingen komende week. :-)
  En succes met je tentamen natuurlijk.
  Liefs

 4. Neem vooral lekker te tijd en concentreer je maar even lekker op je tentamen! Daarna komt alles vast wel weer goed met die schrijfinspiratie! :) Liefs!

 5. Een heerlijk offline leven is ook onwijs heerlijk en belangrijk. Als er weer iets online staat dan komt het vanzelf wel in mijn bloglovin’ lijstje te staan en ben ik zéker weer van de partij. En hoeraaa ik heb zooo veeeel ziiin iiin moooorrgeeeeeeeenn :D:D

 6. Neem gerust je tijd. Ook ik heb wel eens een ‘geen fut in mijn kont’ moment & dat is niet eens zo erg. Je komt wel terug met die leuk geschreven teksten van jou ;) Ik kan mij soms zo inbeelden waar & hoe je er zit op het moment van schrijven, heerlijk vind ‘k dat!

 7. Ze zeggen altijd ‘als het even niet meer goed voelt, neem dan een break!’. Liever dit, dan dat je écht tegen je goesting artikelen zit te schrijven. Meid, doe wat goed voelt voor jezelf en dan zie ik je binnenkort hier toch weer gewoon lekker verschijnen :). Ik wens je enorm veel succes voor je tentamen en geniet van de kleine dingetjes die je nog gaat doen of zullen gebeuren! Grote knuffel en tot snel! Xxx

 8. Jaaaa, dinsdag!!! Ik zal mijn best doen om een beetje opgewekt te zijn om je positieve energie te geven, want ik zit op dit moment nog heel hard aan mijn take-home tentamen te werken aaahh… Maar het gaat gewoon altijd met ups en downs met meisjes zoals wij geloof ik, gewoon accepteren en weten dat er weer ergens een energie- en motivatieboost aan komt!:D Tot dinsdaaag!! Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu