Even meekijken in mijn hoofd

Goed. Ik ben nu as we speak mijn lieftallige blogje aan het overzetten naar de grote boze wereld van WordPress. Of nee; grote fijne wereld, want wat is het een verschil. Ik denk nu; “Had ik dit maar eerder gedaan”. Hartjesogen. Maar goed, ik begrijp er eigenlijk nog vrij weinig (lees; praktisch niks) van. Ik weet in ieder geval het ‘nieuw bericht’ knopje te vinden, en uiteindelijk is dat waar het allemaal om draait, toch? Anyways, ik wilde dit hele proces (Laura noemde haar ervaring “DRAMA”) met jullie delen. In de vorm van mijn hersenspinsels. Op een rijtje. Of nou ja, “rijtje”. Op zijn Stella’s. Hoera.

Help, ik snap er niks van. Gelukkig zijn er zoveel lieve bloggers die er wel verstand van hebben, en mij aan alle kanten (willen) helpen. Oh, wauw, dit is echt veel fijner dan Blogger. Ik heb een beetje het gevoel dat ik nu Blogger verraad. Na zo veel jaar trouwe dienst. Snik. Zucht. Steun. Ik moet nu eigenlijk opletten.. Waar moet ik in hemelsnaam beginnen? Ik moet plassen. Te veel thee. Wat is nou weer een admin? Wel een hele fijne afleiding van nare gedachten dit. Waaaaah ik heb een theme gekocht! Maar hoe ga ik in hemelsnaam een mooie header maken? Nu zit ik opgescheept met dit! Oké, pauze (slaat na vijf minuten laptop weer open). Eh, Bloglovin’ in nu sowieso van slag. Hoe krijg ik dat in hemelsnaam weer ‘goed’? H1, text-align:center; CSS, HTML… Ik moet alweer plassen. Wat komt hier veel gedoe bij kijken zeg, poeh poeh. LAAT MIJ MAAR GEWOON SCHRIJVEN OKE. Dat is ten minste ‘gewoon Nederlands’. Dank voor uw aandacht. Ik duik weer in mijn hol. Knuffels!

Deze post heeft 9 reacties

 1. Ik ga het nog één keer zeggen. Als jij nou eventjes een lijstje maakt met wat je wil veranderen en voor een mijn account aanmaakt dan kan ik het binnen een halfuurtje voor je doen. Inclusief screenshots als je wil weten hoe precies.

  EN HARTJES VOOR JE LAY-OUT. Ik vind ‘m heel pretty! Hihi maar je weet al wat mijn stijl is ;) Wil het lukken met de header? Anders moet je daar ook eventjes voor gillen. I happen to be very familiar with Photoshop :D

  1. Lievvvvv <3! Ik ben dit weekend druk met mijn offline leven, maar als ik terug ben ga ik dat gelijk even doen, goed? Dat lijstje. Vind je 'm mooi? Dankjeweeeeel, jeeeei. Ik ben bezig met mijn header -iemand in mijn omgeving heeft er ook wel verstand van-, maar dat gaat nog wel even duren en ik weet niet of het wordt zoals ik hoop dat het wordt.. Ik houd je op de hoogte. Super bedankt -again- voor elle hulp! <3

 2. Wel je oude blogposts overzetten hè! Je theme ziet er in elk geval goed uit en WordPress is zoveel meer liefde dan Blogger (hoewel ik geen ervaring heb met dat laatste omdat ik gewoon al vanaf de start bevooroordeeld ben en aan de kant van WordPress sta). Succes nog! <3

  1. Dankjewel! <3 Ja, ik begon echt op mijn 14e met bloggen en toen wist ik nog niet eens van dit 'blogwereldje' af, hihi. Zou wel fijn geweest zijn, stiekem. Maar nu ben ik alsnog overgestapt and aai luf it.

 3. Wooo volgens mij ben jij hier de hele dag mee bezig geweest, haha! Het resultaat mag er wezen, it’s looking pretteeeh.

 4. Ik vind het er al heel mooi uitzien hoor Stella. En als er wat is, dan moet je gewoon roepen, als ik je ergens mee kan helpen dan doe ik dat graag (niet dat ik er de meeste verstand van heb, maar daar waar ik je kan helpen doe ik dat met alle liefde).

  Een tip: Maak alsjeblieft een Childtheme aan (als je dat nog niet hebt gedaan) en pas daar alles in aan wat je veranderd wilt hebben. Een childthema ‘overruled’ zeg maar altijd het standaard thema en zorgt er voor dat als er een update is voor het standaard thema, je je wijzigingen niet verloren raakt.

  1. Maar misschien had je dat ook al gedaan, wat dat childtheme betreft.

   1. Ik heb dat! -Geloof ik-. Ik zal zo even een screenshot maken en een foto sturen via Twitter, dan weten we zeker dat we het over hetzelfde hebben. Dankjewel voor de tip en voor de aangeboden hulp; heel fijn <3!

Geef een reactie

Sluit Menu