Even een mooie quote analyseren

QuoteHet gebeurt wel eens dat ik tijdens het luisteren naar emotionele snuf-snik-slurp-muziek Pinterest afstruin, en alle inspirerende quotes over het leven in me opneem alsof het natuurkundige waarheden zijn. Niet dat ik me ooit zo zou verdiepen in natuurkundige waarheden hè jongens, maar dat even ter zijde natuurlijk. Ik kwam in zo’n sentimentele sessie laatst bovenstaande quote tegen van ‘Elle écrit’, en die greep me even vast. Het is op vele manieren op mijn leven en de mensen erin toepasbaar op dit moment, en dat maakt het zwaar beladen en dat soort fratsen. Maar, ik wilde deze quote ook even belichten van een andere kant. Een iets minder persoonlijke, that is.

Kies jezelf, hoe moet dat?

Jezelf kiezen. Euh, hallo? Heeft iemand even een soort uitgebreide gebruiksaanwijzing voor het leven? Of wat dan ook? Hoe lastig is het om jezelf te kiezen. En let dan op dat ik niet ‘voor jezelf kiezen’ bedoel, maar echt jezelf kiezen as it is. Ik bedoel: Ik ging erover nadenken (het zal eens niet met mijn hersenspinselbrein) en bedacht me dat ik mezelf nooit zou kiezen als ik iemand anders was. Denk ik. Want je kiest iemand, in het algemeen, als je vind dat iemand iets goed kan. Ik kies bijvoorbeeld geen schilder die er een een potje van maakt. Of een zangdocent die van mij een rock chick wil maken. Ik schrijf maar wat hè. Heel misschien, als ik een goede dag heb, zou ik mezelf als zangeres kiezen. Omdat ik dan trots ben op mijn zingsels. En eigenlijk is dat best een vooruitgang van mijn zelfvertrouwen. Jij? Zou jij jezelf kiezen? In een relatie, of voor een bepaalde ‘opdracht’? Waarom wel of niet? Goed om over na te denken.

Je hart volgen en zo

Dit is ook weer zoiets ingewikkelds (wat maak ik er een filosofisch gebeuren van he?); je hart volgen. Want wanneer is iets een rationele keuze, en wanneer doe je het omdat je hart het je ingeeft? Ik ben intuïtief heel sterk, dat weet ik van mezelf. Maar toch maak ik vaak keuzes die misschien een beetje tegen mijn hart in gaan, omdat ik anders anderen teleurstel, verdriet doe of zelf bang ben de verkeerde keuze te maken en/of iets mis te lopen. En jongens, het is oprecht lastig om te weten welk stemmetje je hoort in je hoofd. Is het je hart, of is het je zogenaamde ‘ego’? Ik luister vaak naar de podcasts van Jess Lively, en zij heeft heel vaak over flow, intuition en het ego. Mega interessant! Als ik probeer te ontdekken wat mijn hart wil dat ik doe, dan probeer ik aandacht te besteden aan wat ik echt VOEL. Like: letterlijk. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik me kan voelen na een middagje zingen – vooral als ik vind dat het goed gaat. Oh men, dan vult mijn hoofd zich met confetti en dan weet ik dat ik dat vaker op moet zoeken/doen.

Zwart en wit

 Zwart of wit. Ja. Leuk. En grijs dan? Ik bedoel: Ik heb wel eens dagen dat ik me best oké voel, maar dat er een soort naar bleh-gevoel op de achtergrond sluimert. Bijvoorbeeld als ik een bad hair day heb, of ik niet tevreden ben over hoe ik eruit zie. Dat is geen wereldprobleem, en ik voel me er niet per se ‘zwart’ door, maar ook niet ‘wit’. En trouwens, even, waarom is hier gekozen voor ‘wit’? Waarschijnlijk omdat het mooi past bij zwart, duhhh. Maar toch: kleuriger is ook wel een mooi woord hier. Goed. Om te concluderen: Ik vind deze quote echt mooi, omdat het zo veel verschillende lagen bevat waar ik over aan het denken word gezet.

Wat denken jullie als jullie deze quote lezen? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Jouw gedachtegangen zijn altijd zo inspirerend. Heerlijk om te lezen. Dat wilde ik even kwijt <3.

  2. Wat kun je goed schrijven zeg. Deze analyse van de quote is echt heel interessant om te lezen en laat je er wel even stil bij staan. Ik vind het wel echt een goede quote, maar om het nou echt na te leven.. Volgens mij is dat ontzetten lastig. Altijd voor jezelf kiezen en altijd je hart volgen. Het is natuurlijk wel iets dat ik graag zou willen kunnen.
    Nogmaals, ontzettend goed stuk! Liefs

    1. Wauw, dankjewel. Wat een groot compliment (: Ja, precies. Sowieso zitten er altijd ‘haken en ogen’ aan het naleven van zoiets, denk ik? Het is niet altijd de meeste praktische keuze ook, je hart volgen enzo, hihi. Nogmaals dankjewel en veel liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu