Het geluksgevoel van de eerste lentedag

Hoek van HollandIk stapte naar buiten, en voelde het meteen. De lucht was warm. Het leek wel alsof ik een zachte waas van zonnestralen gehuld was. Om het maar even cryptisch te zeggen. Nou goed, voordat ik doordraaf: het was fijn. Ik heb zo lang gewacht op dat gevoel. Op de geur van verwarmde aarde en het zicht van groene knopjes aan de saaie, donkergrijze takken in de tuin. De ‘opkomende’ lente doet mij zo goed. Het is een soort automatische smile producer voor mij. Ik wilde me er dus het liefst compleet in onderdompelen, dus sleurde ik Lars mee -oké nee, hij wilde ook graag- naar Hoek van Holland.

We zetten de auto neer en wandelenden een stukje door de duinen. We concludeerden dat we het er oprecht heel mooi vonden, en dat was dan dat. We liepen een beetje rond, hand in hand. Het was relaxed en fijn. Aangenaam is misschien wel het perfecte woord. We kletsten wat over de dingen van het leven –as you do– en probeerden de ‘sores’ van het ‘gewone’ leven wat los te laten en gewoon te genieten van elkaar -ieeeeuw wat een zweverigheid- en het zonnetje. Het viel ons op hoeveel mega blije hondjes er op het strand rond renden, en besloten dat als we een hond zouden zijn, Lars een labrador was -ja, maar echt, daar lijkt hij eigenlijk echt soms wel op met zijn grote bruine ogen- en ik een soort mix van een Drentse Patrijshond en een Engelse Springerspaniël. Smelt. Maar, als ik later een hond wil, dan moet ik hem of haar altijd uitlaten van Lars, en wil hij er verder niks voor hoeven doen. Stomme Lars. (Liefde).

Omdat ik nog niet geluncht had, liepen we naar de eerste de beste snackbar en kocht ik voor ons twee kleine frietjes met. En geloof me: de lekkerste mayonaise, mmm. In het zonnetje smaakt een frietje eigenlijk nòg beter. Ik kwam na een kletspraatje tot de conclusie dat ik frietjes ZO lekker vind, dat ik het best elke dag zou kunnen eten. Ja echt. Lars zijn keuze was vis. Een stukkie gezonder als je het mij vraagt, hihi. Met onze buiken rond van een heerlijk bakje gefrituurde aardappel, slenterden we verder naar de boulevard van de Nieuwe Waterweg. Daar ploften we neer en genoten we van het zonnetje, keken naar alle mega grote boten die voorbij kwamen (waar Lars best wel wat verstand van heeft, dus ik leerde gelijk heel wat over scheepvaart etc) en ook DAT was heel fijn. Nu ik het zo opschrijf klinkt het misschien allemaal een beetje suf en saai, maar ooooh het was heerlijk. Echt.

Op de terugweg zongen we luidkeels mee met liedjes die we allebei leuk vinden, bedachten we wat we zouden gaan eten (Lars heeft uiteindelijk een heerlijke wokmaaltijd voor ons gemaakt) en vonden we dat nieuwe auto’s eigenlijk allemaal lelijk zijn. En allemaal op elkaar lijken. Wij willen liever een ‘oude’ auto. En daar waren we het helemaal over eens. Na het eten haalden we het eerste ijsje van het seizoen bij ons favoriete ijstentje in Gouda, hobbelden we nog even door de stad, keken we (guilty pleasure) Familie Kruys, lachten keihard om elkaar door een melige bui, en vielen uiteindelijk heel happy in slaap. Wat een heerlijke dag. Doe mij maar meer van dit soort dagen.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 13 reacties

  1. Wauw dat klinkt ook echt als een heerlijke dag! Ik zou ook altijd wel frietjes kunnen eten.

  2. Dat klinkt als muziek in mijn oren! Wat een heerlijke dag én idee om alleen maar te gaan wandelen op het strand en door de duinen!

  3. Oh dit soort dagen zijn altijd zo fijn. Heerlijk. <3
    Liefs! Evelien

  4. Hihi wat lief geschreven, jullie liefde voor elkaar spat er echt van af!

  5. Wat een mega fijn dagje zo samen :) En die dag was inderdaad zó fijn gewoon puur al door het weer!<3 Doe mij maar meer van dat soort dagen hoor

  6. Ik word hier spontaan heel blij van :)
    Het strand (en de pier) van Hoek van Holland vind ik ook altijd erg mooi ja! Is hier ook niet zo gek ver vandaan gelukkig (Scheveningen trouwens ook niet) dus ik kom er regelmatig als het weer wat mooier weer is, zo fijn.

  7. Dat klinkt inderdaad als een heerlijke dag, waarop je alle beslommeringen kunt laten gaan en alleen maar hoeft te genieten<3 O frietjes, die kan ik ook wel elke dag eten hihi.. Liefs!

  8. Je weet een glimlach op mijn gezicht te toveren!

  9. Dit soort kneuterige dagen zijn juist zó fijn, lekker simpel maar toch sleur doorbrekend. Ik kan daar ook altijd nog heel lang van ‘nagenieten’, zeker als ik het opgeschreven heb. Hope you do too!

  10. Aaaah zo fijn! Word hier helemaal blij van! Ik heb ook zo genoten van het weer van vandaag, lekker zonnig en warm :-)

Geef een reactie

Sluit Menu