Ja, hij scheurde. Natuurlijk. 

Yoghurt Barn “Vandaag moet je even heel graag willen, oké?”. Als mijn huisgenootjes mij konden horen op het moment dat ik dat zei, moesten ze wel gedacht hebben… Gelukkig was het intens vroeg en lagen zij nog lekker te knorren. Ik stond voor spiegel op moment van spreken, en had het uiteraard tegen mijn haar. Vandaag moest het even goed zitten, want: belangrijke dingen. Uitleg, komt ‘ie. Ik ga twee jaar over mijn master doen, omdat ik door stages wil gaan uitvogelen wat ik wil en wat ik leuk vind (en wat niet, ook niet onbelangrijk). Doodeng wel, stage lopen. Maar heel belangrijk, in my opinion. Ik werk nu bijna een half jaar bij de Yoghurt Barn en vind het bedrijf en de gehele sfeer echt heel fijn. Ik heb het gevoel dat ik er echt ‘bij pas’ en dat ik me goed kan mengen in het hele ‘team’. Één van mijn lieve bedrijfsleidsters hielp me om hier te komen. Vandaag. Ik heb namelijk een gesprek met de ‘grote baas’ van de Yoghurt Barn. SPANNEND. Dan wil je natuurlijk dat je haar goed zit. Want daar draait het allemaal om, uiteraard. All about the looks. (Ahum).

Vol goede moed stap ik in de vroege vroegte de deur uit. Jurkje, lievelingsvest, haar in de krul (lees: geföhnd met de diffuser incl. mousse en daarna heel veel haarspray), make-up op mijn toet; hatsikidee. Onder dat jurkje prijkt één van mijn mooiste panty’s. Zo’n dunne, maar niet té dun. In mijn nopjes loop ik een treinreis later de VU binnen. Fieuw, nog net op tijd om nog even naar de wc te kunnen voor college. Ik hijs voorzichtig mijn erg breekbare panty omhoog.. Maareh, je voelt hem vast al aankomen – die scheurt alsnog. Hats, ladder van een kilometer over mijn linkerbeen. En mijn haar? Nog in de krul. Goed, dat is dan in ieder geval nog een succes, verzucht ik. Een paar seconden later, terwijl ik mijn handen sta te wassen, lach ik mezelf uit in de spiegel. Ik wilde nog een extra panty meenemen, just in case. Drie keer raden wat ik dus niet deed.

Na college reis ik, vergezeld door een nieuw studievriendinnetje, met de metro naar het centrum. We kletsen, nemen afscheid, ze wenst me succes en ik hobbel in de stromende regen (inclusief krakkemikkige, verroeste paraplu die er -niet geheel onbegrijpelijk- weinig zin in heeft om te functioneren) richting de Hema. Mijn doel? Het scoren van een nieuwe, dikkere (!) panty. Mijn paraplu wil het bijna opgeven als ik met mijn krullen onder het afdakje van de Hema terecht kom. Dankjewel, Google Maps. Even op adem komen en hop, recht op mijn zwarte doel af.

Eenmaal in de Hema vraag ik of ze misschien een toilet hebben. Nope. Paniekerig zie ik het doemscenario helemaal voor me: de Barn binnenstappen met een ravage op mijn linkerbeen. En verregende krullen, inmiddels. Zucht – ik had het me allemaal zo anders voorgesteld. Ik stop mijn gloednieuwe aanwinst (zonder gaten) beteuterd in mijn rugzak en trotseer de regen opnieuw. Ik ben veel te vroeg, dus misschien is hij er nog niet!

Drie keer raden? Hij was er al wel. Ik schiet snel langs hem heen richting de wc, waar ik erg charmant mijn panty omwissel. Na wat voelde als een uur in dat hokje heb ik alles gefatsoeneerd en stap ik vrolijk op hem af – zo, toch nog goed gekomen!

Clou van het verhaal? Na-tuur-lijk maakte het de ‘grote baas’ van de Yoghurt Barn niet uit of mijn panty heel was of niet, of dat mijn krullen wel of niet een fijne dag hadden. Het gesprek was ontzettend leuk en de uitkomst nog veel leuker. Hierover later meer. Voor nu? Groetjes van mij en mijn gloednieuwe panty.

Deze post heeft 9 reacties

  1. Hahaha wat leuk geschreven dit! En herkenbaar, panty’s blijven nooit heel wanneer je het wilt. Niet dat je ooit wilt dat ze scheuren, maar toch. Wat leuk trouwens dat je leidinggevende dit voor je geregeld heeft. Ik ben heel benieuwd naar de uitkomst van het gesprek :)

  2. Wat heb je dit súper leuk geschreven, Stella! Ik vond het spijtig dat er een einde aan kwam, en ben zooo benieuwd naar het resultaat! Maar nu alvast trots dat je zo koelbloedig bleef en dat gesprek gewoon geknald hebt. Liefs!

  3. Hahaha superleuk geschreven! Mijn panty’s gaan ook op de meest onmogelijke momenten kapot.. en vaak houden ze het niet eens heel lang vol als ik ze net nieuw heb gekocht!

  4. Ohmijngod wat spannend! Maar je hebt helemaal geshined zo te horen! Ben benieuwd naar de uitkomst ^^ Herkenbaar pantyprobleem trouwens! Ik slaag er ook altijd in om er ladders in te krijgen. Vind die van Primark heel fijn. Die zitten per 3 of 4 in een pakje. Heel stevig en gaan ook best lang mee!

  5. Leuk en beelden geschreven, ik zie het helemaal voor me!???

    1. Hahaha, dankjewel Thea! Ik vind het heel leuk om te weten dat jij mijn stukjes ook leest (: Liefs!

  6. Aaaaah, zul je net zien ja, voor zo’n gesprek! Gelukkig komt alles goed :-)

Geef een reactie

Sluit Menu