Goals: april

AprilStiekem is het nu ik dit schrijf nog pas net maart. Althans, op de helft zo’n beetje. Jep. Waarom ik dan al nadenk over mijn doelen van april? Omdat ik merk dat het werkt! Ik merk echt dat ik deze (op het moment dat jullie dit lezen afgelopen) maand bewust bezig ben met het behalen van mijn doelen. Ik houd het ook echt alvast bij in mijn concept, en het werkt gewoon motiverend. Omdat ik dus nu bruin van motivatie, ga ik nu gewoon alvast zitten voor mijn doelen voor april. Naja, doelen. Meer een soort richtlijnen, net als mijn richtlijnen voor 2016. Daar ga ik binnenkort ook maar eens even een update over schrijven, want volgens mij ben ik ook daarmee best oké op weg. Goed, let’s go.

Proberen alleen met anderen en/of op ‘gelegenheden’ te snoepen

Stiekem zijn de suikerige lekkernijen en vunzige vettigheden (oeee alliteratie) in mijn leven geslopen, en krijg ik ze er echt niet uit. Het lukt me gewoon niet! Ik koop soms zelfs een reepje Tony’s op het station. I mean, dat had ik mezelf een tijdje geleden echt noooooit zien doen. Toen ik nog iets te streng was voor mezelf en het al erg vond als ik een boterham met kipfilet gegeten had -dat nooit meer though-. Maar, van al die lekkernijen word ik niet bepaald slanker. En nu vind ik mezelf dus niet dik, maar ik merk wel dat ik me beter voel als ik iets minder snoep en overwegend gezond eet. Dus bedacht ik me: als ik gewoon mijn leven leef, wil ik dat zo gezond mogelijk doen. Maar als ik met vriendinnen een avondje zit te kletsten, of ik ben uiteten met Lars, dan mag ik mezelf laten gaan. En nu nog even duimen voor me dat het lukt.

Mijn zomerplan uitwerken 

Komende zomer wil ik twee weken op taalreis. Naar Engeland. Ik spreek al Engels, maar het liefst wil ik het nog beter kunnen. En een hele nieuwe taal leren in twee weken is ook niet echt handig, dus ik denk dat ik aan Engels het meeste heb. En hallo: ik roep al zo lang dat ik graag een keer naar Engeland wil. En dat ga ik dus hoogstwaarschijnlijk echt doen. Naar Oxford. Of Cambridge. Of zo’n andere mega coole, mooie stad waar bekakt praten helemaal normaal is, waar de afternoon tea’s je om de oren vliegen en alles gewoon één groot sprookje is. (Oké dat is natuurlijk niet waar, maar hé, laat mij maar even in die waan, hihi). Dit wil ik dus komende maand allemaal wat meer vorm gaan geven. Jup.

Bezig zijn met life improvement

Eigenlijk is dit een beetje cheaten voor mij, want dit doel ga ik denk ik makkelijk behalen. Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met inspiratie opdoen, motivatie zoeken bij andere bloggers, YouTubers, boeken met daarin persoonlijke verhalen and so on. Maarik wil het niet alleen gewoon in me op nemen, maar ik wil er echt graag wat mee doen. Ik krijg kriebels in mijn buik als ik inspirerende zinnen lees. Dan springt er gelijk een artikelidee in me op, en ga ik aan de slag met schrijven as soon as I can. Ik denk echt dat ik iets heb gevonden wat mijn hart verwarmt -ooooh kwijl- en daar wil ik wat mee doen. Hoe ik dat allemaal ga doen weet ik nog niet, maar I’ll find my way.

Mijn kast uitzoeken en iets met mijn kleding doen

Dit is eigenlijk meer één bezigheid dan iets waar ik stapje voor stapje aan kan werken. In mijn richtlijnen van 2016 (die ik net even doornam om te kijken wat ik ook alweer wilde) staat: “Een duidelijkere kledingstijl ontwikkelen en alleen dingen kopen die ik ècht leuk vind”. En weet je? Ik heb echt heel veel kleding. En ik denk oprecht dat ik misschien de helft (als het niet minder is) maar aan heb, en dat de rest gewoon maar in de kast blijft liggen. En ik wil iets doen met die kleding. Ik denk dat ik het als volgt ga doen: dingen die weg kunnen weggooien, dingen waar anderen nog wat aan kunnen hebben naar een kledinginzameling brengen, en dingen die echt nog heel mooi zijn (miskopen, bijvoorbeeld) misschien ergens verkopen. Ik denk dat dit echt veel orde gaat scheppen. In mijn kast, èn in mijn hoofd!

 Liefs, Stel.

Deze post heeft 17 reacties

 1. Dat van die taalreis klinkt echt interessant. Als je wil, mag je mij daar altijd wat info over sturen :-)

  1. Komt voor elkaar! (: Zodra ik het een beetje heb uitgezocht, zal ik wat meer info geven!

 2. Jaaa een talenreis ding achtig iets klinkt echt ontzettend goed! Kom je dan ook terug een Brits accent (aaa tooeee? ;)) En over die kledingkast hè, ik heb dat laatst ook gedaan. Van te voren had ik – niet met opzet, dat ging gewoon zo – een bord op pinterest gemaakt met de kledingstijl die ik leuk vind (het heet ‘dress the way a ha a ha I like it a ha a ha’) en ging dus bij het uitzoeken van mijn kast ook helemaal na of dat wel erbij paste. Ook als ik nu ga winkelen zit ik helemaal na te gaan of het wel bij de stijl past en het behoedt me wel voor miskopen (hoop ik). Misschien moet ik hier maar eens een blogje aan wijden. Dank voor de tip :) Liefs!

 3. Oxford is echt een aanrader! Vorig jaar ben ik twee weken op taalreis geweest naar Oxford en het is zo’n mooie stad en er is echt onwijs veel te doen. Londen is ook niet al te ver met de bus :)

  1. Eeeecht? Oooooh, leuk! Dus jij denkt wel dat ik het daar naar mijn zin zou hebben? Mag ik vragen met welke organisatie je bent geweest? (: Liefs!

 4. Wat leuk! Ik hoop dat April een hele fijne, leuke en gezellige maand voor je wordt!
  En die talenreis klinkt supercool! Engels is altijd mooi meegenomen!

 5. Ik heb twee van jouw doelen ook in mijn doelenlijstje gezet voor deze maand! Ik wil ook weer wat beter op m’n eten letten. Ik weet nog dat ik nog niet zo heel lang geleden een periode had waarin ik echt niet snoepte en dat ging me zo goed af. Ik had er toen totaal geen moeite mee maar nu lukt het me niet meer. Jouw idee vind ik dan wel goed. Gewoon thuis zelf een beetje opletten maar niet te streng zijn bij gelegenheden enz.
  Verder wil ik ook graag mijn kledingkast wat uitruimen. Ik heb echt een massa kleding die ik niet meer draag en ik merk soms dat ik het overzicht verlies en toch altijd naar dezelfde dingen grijp. Volgende zaterdag ga ik shoppen voor meer basics en een fijne jeans die overal mee te combineren zijn en tegen dan wil ik toch al wat spullen uit m’n kast hebben.

  Veel succes met je doelen alleszins! Denk dat ze heel haalbaar zijn :)

 6. Ik word helemaal enthousiast van je artikel met al je opgeschreven doelen <3 En wat fijn dat je een ritme hebt gevonden voor jezelf voor wat betreft doelen: ik zeg big jeej daarvoor! Die taalreis lijkt mij echt ontzettend gaaf zeg en ben echt benieuwd hoe je dat ik gaat kleuren. En kast opruimen staat bij mij ook in planning, maar alleen omdat ik moet verhuizen (en het dus moet doen haha). Heel veel succes in ieder geval meis.

 7. Jaaa wat leuk, die taalreis. (Want Engels duhh ;)) En m’n kledingkast uitzoeken, dat mag ik ook wel eens doen.. Fijn weekend!

 8. Wat cool dat je die taalreis wilt gaan doen! Nu is inderdaad echt wel het juiste moment om zulke dingen te doen, wowie. Veel succes met je doelen, tzijn weer leuke :D

 9. Oeh dat klinkt echt heel leuk, die talenreis! You go girl! Ben benieuwd :)

 10. Je kast uitmesten doet echt wonderen Stella, ik raad het je aan hoor! ( : Oh ik betrap mezelf er ook de hele tijd op (niet dat ik het niet mag hebben hoor, al die lekkernijen, mag allemaal gerust maar ik moet niet een fretzakje worden) Straks wordt het een gewoonte en geniet ik niet van mijn eten en ik voel me ook gewoon slap door al die suikers. Terwijl een slokje water echt al wonderen doet!

 11. Kast uitmesten vind ik zó lastig! Sommige dingen zijn eigenlijk niet echt mijn stijl maar als ze er dan nog wel gewoon goed uitzien (omdat ik ze maar een paar keer heb gedragen) denk ik altijd ‘ja maar wat als ik het een keertje nodig heb, of als ik het op een dag wél opeens leuk ga vinden of het perfect bij een outfit past…’. Aan de andere kant maakt een kledingkast met alleen maar dingen die je heeel leuk vindt het leven wel een stuk makkelijker, maar ik vind ook niet alles een of twee jaar lang leuk, dus dan blijf ik bezig met wegdoen en uitzoeken en refreshen. Dat taalreisje klinkt wel heeel cool trouwens! Een vriend en een vriendin van me hebben dat dit jaar ook georganiseerd naar Manchester met andere schoolgenootjes voor hun profielwerkstuk. Manchester is sowieso ook wel redelijk leuk volgens mij! Oh en, in de zin ‘Ik denk echt dat ik iets heb gevonden wat mijn hart verwarmd’ was je waarschijnlijk zo enthousiast dat je stiekem een dt-foutje hebt gemaakt (en als je je daar heel erg aan stoort kun je het nu even verbeteren haha).

  1. Oeeee jep, dat is een dt foutje. Ik denk dat dat komt omdat ik verwarmen nooit echt in tegenwoordige tijd gebruik, en dan automatisch een ‘d’ schrijf en er gewoon niet meer over nadenk, hihi. Thank you! Jij bent altijd ZO oplettend daarmee, ik vind dat echt knap. En inderdaad: het is wel makkelijker als je alles in je kast leuk vindt, want soms sta ik voor mijn kast (met veel kleren) en dan heb ik alsnog het idee dat ik niks heb om aan te trekken, omdat ik veel dingen niet ‘wil’ dragen. En dan denk ik: kan ik die dingen dan niet beter verkopen of iemand anders daar blij mee maken? Dus dat is nu een beetje het plan. Manchester lijkt me ook heel mooi! Ik moet echt nog even research gaan doen naar welke stad het beste bij mij ‘past’. Ben benieuwd! Liefs!

 12. Wat inspireer jij me toch om ook doelen te maken. Ik ben ook heel benieuwd naar he talenreis. Weet je al met welke organisatie je gaat?

 13. Heel leuke blog heb je! Ik heb zelf afgelopen week mijn kast helemaal uitgemest, ben er 6 uur met bezig geweest! En drie grijze zakken naar kledingcontainers kunnen brengen :-). Maar het geeft me nu idd wel rust in mijn hoofd :-)

  1. Lief, dankjewel! Ik zie nu al je reacties, leuk (: Fijn is dat he? Dan hebben andere mensen er ook nog wat aan -en je maakt hen waarschijnlijk heel blij met jouw kleren- en er is inderdaad dan weer rust in je kast. En hoofd. Vooral dat laatste, hihi. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu