Gedichtjes, sinds wanneer schrijf jij die?

Gedichtjes, sinds wanneer schrijf jij die?

Yes, dat doe ik zeker! Eigenlijk heb ik dat altijd wel gedaan, zo nu en dan. Maar, vaak werden die gedichtjes dan liedjes. Dat gebeurt als je gek bent op muziek en zingen iets is waar je je ziel en zaligheid (of je ei, mag jij kiezen) in kwijt kunt. Toch ging het een beetje kriebelen om iets met die gedichtjes, ook wel minischrijfsels, te doen. Ik houd van kleine, kort-maar-krachtige schrijfsels met een boodschap. Ik heb sowieso mijn liefde voor woorden en zinnen nooit onder stoelen of banken geschoven. Anders ga je ook geen Taalwetenschappen studeren. Enzo. Anyways, ik durfde er nooit echt iets mee te doen, met die gedichtjes. Ik schreef de boel ergens op; digitaal of op papier, en daar stond het dan. Leuk. Op papier. Of op een beeldscherm. Nooit gelezen door andere ogen dan de mijne. Tot ik laatst ineens dacht: “Ik ga de boel online gooien, want wie weet vind iemand die gedichtjes wel leuk!”. Zo is @stelvoordeliefde ontstaan. En voor ik het wist had ik al over de honderd volgers en werd het alsmaar leuker en leuker!

Het is allemaal heel sober, dat Instagram account van mij en mijn gedichtjes. Witte achtergrond, zwarte letters, weinig poespas, focus op de woorden. Misschien dat dat ooit nog verandert hoor, want stiekem vind ik het inmiddels een beetje deprimerend worden; al dat zwart-wit. De naam is afkomstig van een term die ik graag voor mezelf gebruik: sukkel voor de liefde, de Nederlandse vertaling voor sucker for love. Wat voor mij (want toen ik het op ging zoeken bleek de betekenis iets minder romantisch, haha) zoiets betekent als: helemaal gek/verzot op de liefde. Which is true, ik ben een hopeloze romanticus en geloof oprecht in de liefde en alles wat daarbij hoort. Maar, waarom ik het dan niet gewoon zo genoemd heb? Nou, die gebruikersnaam was al in gebruik. Plus: nu ik sukkel heb vervangen voor ‘stel’, kon ik er èn een soort woordspeling mee maken, èn is het persoonlijker. Want, eh ja, it’s me, Stel. Die stiekem ook een beetje een sukkel in de liefde is, soms.

“Ik stel je de liefde voor
Lees het, wees het 
Geef het door”

Dit is die woordspeling, dus. Ik stel je aan iets voor – ik ben Stella – ik stel mezelf voor, via mijn eigen gedichtjes – en de rest spreekt voor zich. Denk ik. Hoop ik. Goed, even verder met mijn verhaal. Ik begon dus met het delen van minigedichtjes die ik nog ergens had staan, maar kreeg door het opstarten van dit account steeds meer schrijfzin. Nu schrijf ik dus eigenlijk elke dag een klein gedichtje, geïnspireerd op iets wat ik die dag heb gevoeld, meegemaakt of waar ik aan heb gedacht. Inmiddels staan er ook kleine stukjes van mijn eigen liedjes op, omdat ik die zingend en spelend niet durf te delen. (Nog).

Ik ben mega dankbaar dat er inmiddels al zo veel mensen zijn die mijn schrijfsels lezen en liken. Ik hoop dat ik soms iemand ermee kan raken; op een goede manier. Voor mezelf is het echt een fijn uitlaatklep en één van mijn aller favorietste creatieve projectjes van nu. Iemand vroeg een paar dagen geleden wanneer mijn bundel uit zou komen. A girl can dream..

Liefs, Stel(voordeliefde).

Deze post heeft 3 reacties

  1. Ik vind het zo leuk om te lezen dat je steeds meer je hart achterna gaat!

  2. Lekker doen waar je je gepassioneerd bij voelt :) Ik ga wel even een kijkje nemen op Stelvoordeliefde :)

Geef een reactie

Sluit Menu