Herfstbips, eh, dips (en dus tips)

Herfstbips, eh, dips (en dus tips)

Een beetje versuft zit ik met mijn laptop op schoot. Op de grond, met wat kussentjes onder mijn billen. Dit is mijn nieuwe plekje; ik zit hier veel. Waarom ik dan niet op de bank ga zitten, of gewoon achter mijn vertrouwde bureautje plaatsneem? Omdat het koud is op mijn kamer. Vaak. Ik mag dan de fijnste en leukste zolderkamer ooit hebben, hij is ook oud. Geen isolatie, enkele ramen, gaten in het kozijn, dat soort dingen. Als de verwarming aanstaan, verdwijnt de warmte al gauw door het raam naar buiten (want de radiatoren zitten pal onder het raam, mega handig). Dus, voordat de warmte ontsnapt is, wil ik het eerst graag gevoeld hebben. Daarom zit ik op de grond, met mijn rug tegen de bank en mijn lichaam tegen de verwarming aangedrukt. Laten we het maar niet hebben over wat er gebeurt op het moment dat het ècht koud gaat worden.. (Pssst, hebben jullie ook gezien dat ik mijn blog in een herfstig jasje heb gestoken? Ik heb weliswaar alleen de achtergrondkleur veranderd, but still!).

De meeste mensen om mij heen zijn gek op de herfst. I don’t blame them; als het zonnetje schijnt, het aangenaam blos-op-je-wangen-fris is en de herfstbladeren een mooi gekleurd tafereel weergeven, vind ik het ook een groot feest. Of wanneer je binnen zit met een kop thee en kaarsjes en het buiten guur is. Dat soort dingen, ja, die begrijp ik wel. Maar als je vervolgens zelf door die regen moet, je het koud hebt als je je bed uitkomt (en de rest van de dag ook, op een kamer als de mijne) of eigenlijk niet zo goed weet wat je aan moet want “is het al truienweer of zweet ik me dan rot als ik op de fiets stap?”. Maar hé, Stel, niet zo zeuren hoor! (I know).

Ik vind het ook fijn dat alles weer verandert. Ik vind seizoenen hèus wel leuk, maar de omslag van zomer naar winter is echt een andere ervaring dan andersom. Ik ga de zon missen. Ik merk het altijd meteen als ik een tijdje geen zon heb gezien. Niet alleen aan het feit dat ik zo wit ben dan mensen praktisch door me heen kunnen kijken, maar ook in mijn humeur. Niet dat ik in de winter een constante wandelende waas chagrijnigheid ben gelukkig, maar op de één of andere manier doet kou en donkerte niet veel goeds met mijn mentale gestel. Hebben jullie dat ook? Is er een andere tip dan de zonnebank? (Want daar ga ik niet aan beginnen).

Wat doen jullie om je te wapenen tegen de befaamde herfst/winterdip? Ik las net het artikel van Merel over Selfcare Deluxe en daar kreeg ik een vrolijke kriebel van in mijn buik. Echt even lezen allemaal, will do you good om die dingen uit te voeren.

Stel’s tips tegen herfst en/of winterdips (want dat rijmt leuk)

Zorgen dat ik het ‘s avonds in bed vooral niet koud heb. Ik verstop mezelf lekker in een dikke pyjama, maak mijn bed gezellig met extra kussentjes en duik er lekker in weg. Heerlijk!

Een reden hebben om uit bed te gaan. Ik doe deze maand de Miracle Morning Challenge, die vast bij velen van jullie al bekend is. If not dan schrijf ik er nog wel over (wat ik uiteraard allang van plan was, we kennen mij allemaal).

Veel kaarjes aan. Constant. Knus, gezellig, en het geeft geloof ik zelfs een mini beetje extra warmte af. Winning!

Constant (als het kan en je raakt er niet van afgeleid) fijne, vrolijke muziek aan hebben waar je of fijne herinneringen aan hebt, of waar je gewoon instant blij van wordt. Help je mentale gestel een beetje, oké?

Ik heb laatst truien en vesten aangeschaft in allerlei leuke kleuren zoals dieprood en mosgroen. En ik had er ook nog een paar hangen, uiteraard. Nu heb ik dus allemaal fijne herfstige kleuren in de kast hangen. Het is vrolijk, en het is warm!

Veel kletsen (en goede gesprekken voeren) met vriendinnen, afspreken met vrienden (en andersom) en gewoon veel leuke dingen plannen waar je je op kunt verheugen. En ja, daar horen ook avondjes me time bij waarbij je je gewoon lekker ontkent dat ‘sociaal doen’ ook nog bestaat.

Heel. veel. thee. (Maar dat is een all time tip van mij).

Liefs, Stel. 

(Bron)

Deze post heeft 7 reacties

 1. Warm hebben in bed is voor mij ook het allerbelangrijkste dus ik ga altijd slapen met dikke sokken en een pyjama én een extra dekbed. Vroeger zag ik altijd heel erg op tegen herfst en winter omdat het zo donker is en ik niet zo goed in mijn vel zat maar nu kijk ik er net heel erg naar uit!

 2. In bed heb ik het gelukkig vaak niet zo koud (meer. Vriend is kacheltje), maar het uit bed gaan is echt een dingetje in de herfst/winter. Donker, koud…blegh. Gelukkig hebben we de verwarming in de badkamer dan altijd op standje honderd. Dus ik leg ‘s avonds alvast mijn kleren daarop klaar en kijk ik ‘s ochtends echt uit naar m’n warme kloffie. Ik had net als Irene vroeger ook enorme last van de herfst, maar gelukkig gaat dat steeds beter. Sterkte komende maanden Stel, we can overleef this!

 3. Ik ben echt een herfstmens, haha. Ik hou van de kleuren en geuren, de sfeer en naar mijn mening is het golden hour in de herfst zoveel mooier dan tijdens de warme dagen. Ik heb het ook niet snel koud dus wandel ‘s ochtends nog steeds met alleen mijn slaapshirt aan door huis voor ik me aan ga kleden, en ik wacht nog even met mijn kacheltje naar mijn zolderkamer slepen. Ik vind het heerlijk als het er een graad of 18/19 is.

 4. Herfstdip nog niet. Ik ben nu nog wel happy :) Mijn winterdip begint ongeveer halverwege januari t/m maart. Als ik besef dat er geen ‘leuke’ dingen meer zijn om naar uit te kijken zoals kerst :’). En in het donker opstaan en in het donker weer naar huis bah…

  Twee jaar geleden investeerde ik in een Philips wake-up light (wakker worden met de ‘zon’ op mijn gezichtje!) en begon ik met het slikken van vitamine D-pilletjes. En verder er echt voor zorgen dat ik een paar keer per week ging sporten (want endorfines he). Vanaf toen is het allemaal veel beter te doen.

 5. Ik heb niet zo gauw een dip bij het veranderen van seizoen. Maar kaarsjes, die maken mij altijd blij! ‘s Avonds bij tv, een glaasje wijn (of iets anders), kaarsje aan.. heerlijk die cosy nights ;)

 6. Wat een mooie nieuwe layout! Ik zag het meteen toen ik op je blog kwam, en het staat GOED! Ik las laatst ook een goeie blog over selfcare en vooral ook een soort ‘treat yourself reflectie moment’ – hier is de link: https://www.gimmesomeoven.com/life/seasonal-personal-mini-retreat/
  Ik zit er wel aan te denken om dit in te gaan voeren! En vind het ook wel misschien wat voor jou, voor zover ik je ‘ken’ van je schrijfsels. Wat is de Miracle Morning Challenge? Ben benieuwd, en ja schrijf erover!

  1. Ah jaaaa ik zit dat artikel echt met een big smile te lezen! Je had helemaal gelijk, dit is ook echt iets voor mij! De Miracle Morning Challenge betekent eigenlijk (heel beknopt dit hoor) dat je een uur eerder opstaat dan je gewend bent of dan hoeft, en dat je in dat uur bepaalde dingen doet: stil zijn/mediteren, ademhalen, visualiseren, bewegen (yoga, hardlopen, oefeningen, etc.), lezen en schrijven (bijv. morning pages, waarbij je gewoon puur opschrijft wat er in je opkomt). Ik heb ontzettend gefaald in de challenge inmiddels, maar dat komt omdat ik al die dingen al deed maar dan verdeeld over de dag. Blijkt dat ik het zelf niet prettig vind omdat allemaal in een uur ‘te moeten proppen’ in de ochtend. Plus, het feit dat ik ‘s ochtends juist productief ben voor mijn scriptie of werk maakt dat ik dan juist liever dat doe en daarna overga op bovenstaand lijstje (: Je kunt er nog meer over lezen trouwens, of het boek Miracle Morning zelf, want het hele concept is wel echt iets goeds vind ik! Liefs en thanks voor de link <3

Geef een reactie

Sluit Menu