Het schrijfsel dat toch niet titelloos bleef

TerschellingHouten kont krijg ik, op het nog al (not) gezellige bankje van Rederij Doeksen te Terschelling. Niks mis mee hoor, dit bankje verder, maar het is niet echt de meest comfortabele zitting die je kunt bemachtigen wanneer je nog ruim anderhalf uur op je vervoer terug naar het vasteland moet wachten. Gelukkig hebben ze hier internet, roept mijn hart terwijl het een vrolijk sprongetje maakt. Want ik had nèt weer eventjes zin om te schrijven, en dat blijkt de laatste tijd nogal zeldzaam te zijn. Die periodes heeft iedereen die ‘schrijft’ wel – dat het knipperende lijntje op de iets te witte pagina vervelend vertrouwd gaat voelen. De woorden zitten er wel, in mijn hoofd, maar ze willen er niet uit. Of ik heb niet het geduld om te wachten tot ze zin hebben. Of ik probeer het wel, maar kan mezelf wel voor mijn kop slaan als ik de zinnen lees die ik neergekrabbeld heb. Neuh, soms wil het even niet.

Of ik dat niet weet waar ik over moet schrijven? O, jawel hoor. Hersenspinsels genoeg hier in dit overdenkende brein. Ik kan jullie bijvoorbeeld mededelen dat ik ontzettend veel zin heb in mijn master. Dat ik met stralende ogen naar het programma van mijn eerste en tweede blok keek en echt even dacht dat ‘dit het echt wel is’. Om vervolgens een aantal dagen later weer volledig in paniek te raken want ‘ik kan helemaal niet goed schrijven’ en ‘wat is er dan in hemelsnaam allemaal nog te doen op dat gebied’ en zo. Of mensen die vragen: “Oh, Schrijven en Vertalen. Wanneer kunnen we dan een boek van je verwachten?”. Niet dat ik niet zou willen. Oh nee, nee, verre van dat. Als ik ooit een boek durf te schrijven, dan denk ik dat ik de eerste maanden nadat het af is alleen maar naar de letters zit te staren en niet kan beseffen dat IK zoiets voor elkaar heb gekregen. Eniewees: mega stressvol wel, zulke vragen. Ik weet het – het is een master. “Hierna is het toch een soort van echt wel de bedoeling dat je aan je carrière gaat beginnen, Stel”, vertel ik mezelf dan in de spiegel. Ik probeer er streng bij te kijken en mezelf vervolgens moed in de spreken, maar die moed is soms ver te zoeken. Gelukkig is daar dan toch elke dag weer het enthousiasme. Een emotie die het plekje van de ontbrekende moed gelukkig maar al te graag even opvult.

Waar ik ook over kan schrijven is het feit dat ik deze vakantie echt tot rust heb kunnen komen. Ik heb overigens nog even, want vier september begint mijn collegejaar pas. Maar, de afgelopen weken heb ik (ondanks het feit dat ik niet ‘echt’ op vakantie ben geweest) echt kunnen ontspannen. Het (naast werken) niks hoeven heeft me goed gedaan. Daarnaast heb ik ook veel geleerd deze vakantie. Bijvoorbeeld op mijn softie manier toch voor mezelf op durven komen, of van bepaalde dingen gewoon het beste maken met me, myself and I. Dat soort dingen. Daar ben ik ook blij om, want daar kom je toch echt een stuk verder mee in het leven. Enzo.

En dan rest mij nog vrolijk te vertellen dat het gewoon goed met mij gaat. Ik ben happy, zit goed in mijn vel, en heb het nog steeds naar mijn zin op mijn werk. Nou ja, bij mijn bijbaantje dan dus. Ik heb dus net twee dagen doorgebracht op Terschelling, en ga volgende week nog twee nachtjes met mijn mams op stap. Voor het eerst naar de sauna. Jep, zo eentje waar je niks aan hebt. Dat staat op mijn “ik wil me niet meer schamen voor mijn lichaam” bucket list. En daarnaast is het ook gewoon heerlijk, zo’n sauna. Verder is het vooral werken, afspreken met vrienden en vriendinnen en de sportschool toch weer wat vaker opzoeken. Niet erg lang na dit artikel van laatst is de motivatie weer een beetje afgenomen. De vakantie nam mijn hoofd over, en al het lekkers mijn keukenkastjes. Vanaf nu is het weer even de healthy mindset hier. Hatsikidee.

Hoe is het met jullie? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Wat fijn om te lezen dit! Supertof dat je zo enthousiast bent over je master, je gaat het vast super doen! Geniet nog van de laatste vakantieweken (zo lekker dat het collegejaar pas op 4 september begint, hihi)! X

  2. Wat super om te lezen dat je je zo goed voelt! Heerlijk dat je tot rust bent gekomen, houd dat gevoel vast!

  3. Leuk je nog eens te horen. Blij dat je zo enthousiast bent over school. Het komt allemaal goed. Geniet nog van je vakantie

Geef een reactie

Sluit Menu