Het uppen van mijn Instagame

Het uppen van mijn Instagame

Ik moest stiekem wel een beetje grinniken toen ik deze titel schreef. Instagame, hahaha, wat een wannabe hier. Toch dacht ik: “Tsja, het is wel waar het op neer komt!”. Ik wil mijn Instagame graag gaan uppen, namelijk. Even in ‘gewone taal’: Ik wil graag meer mijn best gaan doen op mooie foto’s, leuke & originele tekstjes en een engaging, mooi vormgegeven Instastory. Ik vind Instagram echt een hele fijne app. Ik ben een sucker voor mooie plaatjes, en als er dan ook nog van die sentimentele, originele en/of inspirerende tekstjes onder staan, dan heb je me helemaal binnengehengeld. Hebben jullie de Insta van Yara Michels bijvoorbeeld wel eens gezien? Want wat zij met haar stories doet – om te kwijlen! En zo zijn er nog wel meer Instagrammers die er ècht een lust voor het oog van maken. Goed, nu hoor ik jullie dus denken: “Maar huh Stel, waarom wil je dat dan zo graag, dat uppen?”

Goeie vraag. In ieder geval niet om instafamous te worden en geld te gaan verdienen met mijn account. Mooi niet – niks voor mij.. (Oké nou ja, stiekem lijken bij-mij-passende-samenwerkingen me mega mega meeeega leuk, maar echt dat influencer idee? Not sure if that’s my piece of cake). Nee, ik wil me eigenlijk voornamelijk wat meer verdiepen in de app, en hoe het nu eigenlijk allemaal werkt. En natuurlijk wat meer van mijn creatieve uitspattingen erop loslaten. Ik merk echt dat ik met veel plezier een foto kan bewerken en plaatsen, en dat ik het dan ook echt leuk vind om al mijn foto’s en herinneringen op een rijtje te zien in mijn feed. Op dit moment ben ik to-taal niet met volgersaantallen en likes bezig, trouwens. Ik hoop ook dat dat zo blijft, want het gaat mij meer om het proces dan om de uitkomst. Maar hé, zeg nooit nooit – misschien sleept Instagram me alsnog mee in haar ‘val’ over een tijdje.

Ik moet zeggen dat ik wel onzeker kan worden van Instagram, maar dit is vast niet de eerste keer dat jullie dat iemand horen zeggen/zien schrijven. Het is toch een soort ‘spel der vergelijking’ en op de één of andere manier verlies ik dat spel altijd – vind ik. Ik ben altijd minder mooi, minder succesvol, minder dit, minder dat. Het is (nog) niet zo dat ik me daar in zo’n mate door laat beïnvloeden dat ik me er echt door bij de pakken neer laat zetten (wat een zin..), maar mocht ik het gevoel krijgen dat dat gaat gebeuren, kan ik de app ook makkelijk een tijdje van mijn telefoon halen of mezelf er echt even toe zetten hem niet meer zo vaak te openen.

Naast jaloezie en vergelijking kan de app me namelijk ook juist veel goeds opleveren, zoals bakken vol inspiratie! Ik vind het heerlijk om te zien wat anderen doen en maken en schrijven etc. Zo ben ik gek op de maaksels van Nina en Marloes, de schrijfsels van Christian, en doet het me ook oprecht goed om naar allerlei body positivity en feminist accounts te koekeloeren. Zo krijg ik steeds meer het gevoel dat ook echt ie-de-reen er in deze wereld mag zijn, en dat iedereen ook weer heel andere dingen doet/mooi vind. Ook ik mag er dus zijn, met al mijn fratsen, onzekerheden en maaksels. Zolang ik dus op een positieve manier met Instagram om kan gaan, wil ik het graag blijven gebruiken en meer van mijn eigen creaties delen. (Psssst, misschien durf ik er zelfs ooit wel een stukje van mijn liedjes op te zetten, bijvoorbeeld. Who knows!). Daarnaast ga ik voor mijn stage (die in februari begint #spannend) aan de slag met een content calendar en allerlei andere dingen op het gebied van content marketing, en daar is Instagram ook een groot deel van. Hoe leuk is het dan als ik er ook echt mee bezig ben en er veel van kan leren. YASSSS. De kriebels.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Herkenbaar hoor Stel. Ik heb een haat/liefde verhouding met Insta omdat ik het soms lastig vind hoe verslavend het is, maar ook hoe zij bepalen wat ik zie (en anderen van mij zien). Het voelt niet altijd helemaal eerlijk, omdat je de grote accounts altijd als eerste ziet en ik daardoor mooie foto’s van de kleinere mis. En ja, dat kan je verhelpen door op vaste tijden een foto te plaatsen, de juiste hashtags te gebruiken etc. etc., maar voor mijn gevoel gaat het steeds minder op de foto. Ofzo. Ik weet het ook niet helemaal precies. Aan de andere kant heb ik zoveel leuke mensen ontmoeten, ideeën opgedaan en toffe plekken ontdekt door Instagram. Dus ja, haat/liefde ;)
  XXX

 2. Ik vind Instagram ook vooral inspirerend. Ik voel ook niet echt druk om echt prachtige foto’s te posten (altijd leuk als er wel eens een écht pareltje tussen zit) of om heel vaak te posten. Kan er tegenwoordig, gelukkig, best wel losjes mee omgaan.

 3. Instagram is mijn favoriete medium en ook likes en volgers maken mij weinig uit. Mijn Instagram is een blad vol herinneringen. Ik hou dan ook van eventjes scrollen op mijn eigen account om te zien dat iets alweer zo lang geleden is of om te glimlachen bij een herinnering. En ik heb inmiddels ook wel mijn eigen stijl in foto’s maken gevonden, maar als ik zin heb om een foto te posten die totaal buiten mijn kleurschema valt? Pech, ik plaats hem toch haha. Ook voor quotes vind ik Instagram top. Van jaloezie van anderen heb ik last gehad, maar nu niet meer. Want hoe mooi iedereens leven op Instagram er ook uitziet, niemand heeft zo’n perfect Instaleventje. Met dat besef kom je al een heel eind!

 4. Lieve Stel, je weet wat ik nu ga zeggen… Jij gaat even niet zo onzeker meer zijn en lekker doen wat jíj leuk vindt, gekkie! Jouw foto’s zijn mooi, uniek en ontzettend leuk om naar te kijken. Ik vind ook het suuuuuper leuk dat je bent begonnen met Insta Stories te maken! Ik snap je struggles écht hoor. Natuurlijk zijn er altijd toffe foto’s en stories van anderen en zal je vast nog wel vaker denken: ‘Oef, ik wil dat ook!’, maar daar kan je juist alleen maar weer inspiratie uit halen. Je zegt dat je met zo veel plezier een foto kan maken en bewerken en dat is heel veel waard! Vind het heel goed van je dat er accounts zijn die je volgt en die je goed doen. Dat is super positief voor jezelf, toch? Enneh, dat over een liedje delen. IK JUICH EN GOOI CONFETTIIIIIIIIIII! <3

  1. God San, ik weet echt nooit hoe ik met al jouw lieve complimenten om moet gaan, haha. Je moest me eens zien zitten; heb echt een toet als een tomaat at the moment. Die confetti vind ik wel leuk, denk dat ik het puur daarvoor al ga doen. Nee, ik had het er vandaag met Sonja over, die natuurlijk af en toe wat op YouTube zet, en ik ga in de zomervakantie alles eens even goed uitvogelen. Wie weet komt dat ‘online gooien’ er echt wel van! SPANNEND. Doeiiii <3

 5. Ah supermooi geschreven weer Stella! Ik herken me zo in dit verhaal en daarnaast wil ik ook graag meer gaan doen met Instagram. Wat leuk dat je in februari stage gaat lopen, ik zit zelf ook in de marketing, erg leuk! Over Instagram gesproken, ik ga je gelijk even volgen!

  Liefs,

  1. Thank youuuu! Lief! Oe, ja, voor mij wordt het dus allemaal helemaal nieuw, die marketing. Ik weet er gelukkig wel het een en ander van, maar ik studeer het natuurlijk niet. Dus 1 grote uitdaging! Als je nog tips hebt? Hahaha. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu