Hoe het leven ineens anders werd

Hoe het leven ineens anders werd

Zit ze weer, met haar laptopje opengeklapt voor haar neus en een big smile op haar gezicht. Eindelijk weer zin om te schrijven – eindelijk weer inspiratie. Of eigenlijk heb ik altijd wel inspiratie, maar zoals ik laatst al schreef wil ik niet alles zomaar op het internet zetten. I mean, van sommige mensen wil ik niet dat ze weten dat ik de laatste tijd ineens een beetje verliefd ben geworden op wijn en radler (geen zorgen, aan twee glazen heb ik genoeg), dat ik ineens zin heb om naar feestjes te gaan, de bloemetjes buiten wil zetten en een bepaalde angst heb overwonnen (mijn vriendinnen zitten nu echt te gniffelen, I’m so sure). “Stella on the roll”, zeg maar. En nu zet ik het toch maar gewoon op het internet, want, wat zou het me eigenlijk ook kunnen schelen? De mensen die mij lief zijn weten waar ik het over heb, lachen erom, moedigen me aan en begrijpen me. En de mensen die mij niet kennen denken misschien: “Wat een maf ei”. En dan hebben ze gelijk. Dus, wat kan er eigenlijk mis gaan?

Het toekomstperspectief at the moment

Ik ga het zeggen: ik mag na mijn stage bij Yoghurt Barn blijven en een aantal taken uit mijn stage-taken-pakket-ding blijven doen. 1. Wat een compliment he?! en 2. JOEPIE. Ik ga dat doen op basis van zestien uur in de week, waardoor ik daarnaast af kan studeren (help scriptie help). Ik ga een ontzettend leuke training in de online marketing volgen, heb allerlei boeken op mijn lijstje gezet om mezelf te educaten op vakantie en mag mezelf dan straks ‘content marketing manager‘ noemen. Stiekem voelt dat heel dubbel, want ik heb hier niet per se voor gestudeerd en weet dat er honderden mensen zijn die hier meer verstand van hebben dan ik. Maar, ik heb deze kans gekregen en grijp hem met beide handen en een flinke dosis enthousiasme & motivatie aan. Ik weet nog niet wat ik wil gaan doen met mijn leven zodra ik mijn masterdiploma in de wacht heb gesleept, maar dit is een geweldige opstap naar mijn toekomstige carrière. (En Yoghurt Barn voelt als thuis – ben echt blij dat ik mag blijven!).

Waar slaapt jouw bed?

Mijn bed slaapt nu nog steeds in Leiden. Een hele tijd geleden schreef ik dat ik niet zo goed wist waar ik nou precies wilde wonen. Op een gegeven moment ben ik op zoek gegaan naar woonruimte in Den Haag, maar holy moly macaroni hoe doen mensen dat? Ik heb twee keer gehospiteerd, maar het was het niet. Inmiddels is het weer warmer buiten, en wandel ik vaak door het mooie en knusse Leiden. Ik picknick vrij regelmatig met vriendinnen in één van de vele leuke parkjes, drink vaker drankjes buiten de deur en ben de stad door andere ogen gaan zien. Wil ik hier wel weg? Ik ben me het laatste jaar eindelijk thuis gaan voelen hier, en zeker nu ik het zo gezellig heb met mijn huisgenootjes en één van mijn beste vriendinnetjes in Leiden woont, weet ik niet waarom ik eigenlijk this winning team zou willen changen? De meest voorname reden zou zijn dat ik toe ben aan iets nieuws, en iets groters. De muren van mijn kamertje komen inmiddels, na vier jaar, wel een beetje op me af. Maar, ik heb besloten voor nu in Leiden te blijven. Ik heb het naar mijn zin en voel me thuis, en dat is me te veel waard.

En dan natuurlijk de personal update 

Tsja, en dan hoe het met mij gaat. Goed! Het enige wat ik nog wat vaker zou willen doen is naar de sportschool gaan, want ik ben niet altijd heel gelukkig met mijn spiegelbeeld. Maar ja, aan de andere kant kan ik het gelukkig prima relativeren en weet ik heel goed dat dat allemaal niet het belangrijkste is. Ik ben oprecht gelukkig, heb lieve vriendinnen en vrienden om me heen, de afgelopen maand weinig hoofdpijn gehad (!!!), doe leuke dingen, regel de boel tegenwoordig allemaal alleen/zelf, ga deze vakantie twee hele leuke reizen maken, heb een leuke stage, ga straks beginnen met een ontzettend leuk (bij)baantje, etc. Verder gaat het goed met mijn familie (HEEL belangrijk <3), heb ik geen ‘grote zorgen’ en lacht het leven me eigenlijk gewoon toe. Dus zou ik mijn spiegelbeeld ook maar gewoon toe moeten lachen, toch? Nu nog op zoek naar een bikini.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Ja, het leven lacht je toe, tot je een bikini moet vinden ;-))). Nee, grappie! Wat een fijn bericht zeg, ik word er zelf ook helemaal gelukkig van. En wat verschrikkelijk gaaf dat je bij Yoghurt Barn mag blijven. Wat heerlijk en wat een fijn compliment.

  1. Hahahaha ja echt hoor! Wat een drama is dat altijd. Lief, dankjewel <3 Ik ben er ook heel blij mee. En ach die bikini komt ook wel weer goed he? Hahaha. Ik mag blij zijn dat ik lekker op vakantie mag en in het zonnetje kan liggen en healthy ben, and so on.

 2. YAAY! Wat fijn dat je op je stageplek mag blijven! ^^ Echt iets om trots op te zijn hoor! En gewoon algemeen wel fijn om te lezen dat het goed gaat. Dat van die sportschool kan ik ook zeggen maar ja ik heb er nu wel vrede mee dat mijn lichaam is hoe het is en na mijn shopstop ga ik op zoek naar een mooi badpak of een bikini met zo’n high waisted broekje waar ik me helemaal va va voom in voel. Komt goed! En bij jou ook :)

  1. Ja cool he? Ben er ook heel blij mee. Vind het wel heel spannend, want ik wil me graag bewijzen. Maar, ik weet zeker dat het goedkomt als ik echt mijn best doe en al mijn enthousiasme erin gooi. Wat fijn dat je er nu zo tegenaan kijkt; you go girl! Ik doe echt mijn best dat ook te doen, maar vind het toch wel heel moeilijk nog. Weet wel dat ik een keuze moet gaan maken: Accepteren of er wat aan doen. En ik heb inderdaad ook al zitten kijken naar high waist bikini’s, maar ben dan een beetje bang dat ik de rest van het jaar zo’n gekke wit-bruin-streep heb boven mijn navel, haha. Maar ja aan de andere kant: who on earth ziet dat naast mij -en een eventuele toekomstige boyfriend-?

 3. Ik word onwijs blij van dit artikel! Wat fijn dat je je zo goed voelt <3

 4. Wat een fijne post! Hoera voor je verlengde job bij Yoghurt Barn, zooo goed! En wat een compliment inderdaad, yay :) En je woonplaats, ik geloof bij zulke dingen dat het wel goed komt.. Ik twijfel ook veel maar uiteindelijk kom ik wel terecht waar ik moet zijn ? Klinkt misschien een beetje zweverig maar het haalt de haast er een beetje van af, en dat is wel heel fijn. Sommige dingen hoeven namelijk ook niet meteen besloten te worden :) Gewoon genieten van je tijd in Leiden en zien waar het leidt!

  1. Thank youuuu! Ik ben er ook echt heel blij mee (dansjes alom, waar is de confetti?). Ja is ook zo. Het is denk ik vooral een gevalletje go with the flow en zelf aanvoelen waar je het liefst zou willen zijn. Gelukkig ben ik ook (nog) zo vrij dat ik dat helemaal zelf kan kiezen. Dat wordt toch weer anders zodra je een vaste baan ergens hebt/een relatie/een gezin/dingen als een huis kopen, dat soort fratsen. Dus ik snap helemaal wat je bedoelt en ben het er ook volledig mee eens. Soms moet ik het dan weer even analyseren (ik ben echt een denker), maar dan is het fijn om weer even te horen dat het vast allemaal wel loopt zoals het ‘moet’ lopen (: Thank you!

 5. Wat leuk dat je bij Yoghurt Barn mag blijven, dat is inderdaad een groot compliment. Mooi weer maakt een stad gewoon leuker, fijn dat je je nu ook helemaal thuisvoelt in Leiden. De tijd zal het leren waar je uiteindelijk een nieuwe plek vindt.

 6. Ik ben eens eventjes aan het bijlezen op jouw blog en wil alleen maar even zeggen: wat super fijn en goed dat je je zo goed voelt en dat je je werk bij Yoghurt Barn op die manier kan voortzetten, dat je je daar thuis voelt en in Leiden nu ook, dat het je dus echt is gelukt om die comfort zone uit te stappen (of misschien een beetje op te rekken ofzo?). Dat wordt vast een onwijs fijne zomer! <3 Heel leuk om dit allemaal te lezen:)

  1. Hoe lief, thanks <3 Zullen we straks, als ik klaar ben met mijn stage en weer wat meer tijd heb (en jij misschien ook?), echt weer proberen een datum te prikken? Dan gaan we gewoon zorgen dat die cover er komt, en bijkletsen, en weer iets lekkers eten zoals die burgers toen (hihihi mmmm). Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu