Hotspots en leuke dingen in Porto

PortoEen travelblogger ben ik niet, en ook al zou ik dat best willen worden, het is toch niet zo’n slim idee. Denk ik. Maar, ik heb dus wel allerlei leuke dingen gezien en gespot in de steden waar ik ben geweest, en ik zou geen ‘echte’ blogger zijn als ik dat nu niet met jullie en de rest van het wereldwijde web zou willen delen. Wat Porto betreft, dus, daar ben ik echt verliefd op geworden. Het haalt het net niet bij Kopenhagen (want dat is en blijft Kopenhagen, jongens en meisjes), maar het staat zeker op plek twee van leukste, mooiste en meest fijne steden in Europa. Lars en ik hebben hele leuke dingen gedaan en op leuke plekjes gezeten, en daarvan heb ik dus het volgende lijstje gemaakt. Ik heb niet van alle plekken en winkels en restaurantjes foto’s, maar gelukkig zijn er wel linkjes naar websites en dat soort fratsen. En voeg ik gewoon wat andere mooie Porto-kiekjes toe! 

Almada13 een concept store met leuke frutsels

In dit winkeltje hebben Lars en ik best een flink aantal minuten doorgebracht. Het was je typische hippe winkeltje, maar omdat er in Portugal weinig van dit soort winkeltjes zijn, keken we extra onze ogen uit. Ik kwijlde een beetje bij het zien van alle leuke ceramics daar, en baalde dat zoiets nooit helemaal veilig mee te nemen is in een koffer. Plus: het weegt aardig wat. Verder lag de winkel bezaaid met leuke notitieboekjes (die ik niet kocht, want ik heb er echt al veel te veel) en allerlei andere leuke frutsels in een Portugees jasje. Er zit ook een leuk koffietentje bij, maar die was dicht toen wij er waren vanwege een verbouwing (geloof ik). Maar, zeker een kijkje nemen waard. Het adres is: Ruo do Almada 13, 4050 Porto  en hier vind je de Facebookpagina.

Oporto Craft Market allerlei Portugese crafts en dingen

Nog zo’n leuk winkeltje, maar dan met allerlei echt Portugese producten. Waaronder dus ook sieraden en andere leuke handmade dingen. In de winkel kun je duidelijk zien dat elke ‘maker’ zijn eigen hoekje heeft. Ik was vooral onder de indruk van allerlei mooie, tiny sieraden en Lars zag een soort hip stropdassenmerk. Je vindt in andere winkeltjes ook veel typisch Portugese dingen, zoals sardientjes in allerlei kleurrijke blikjes en het Portguese haantje in allerlei soorten en maten. Maar, dit was toch wel iets meer hip en crafty. Ook de moeite waard dus, en erg dicht bij het vorige winkeltje, namelijk: Ruo do Almada 125, 4100 Porto, en hier vind je de Facebookpagina.

Porto 5 bewerkt

Raiz eten met een view (en ook erg lekker!) 

Bij dit restaurantje hebben Lars en ik echt heer-lijk gegeten. Het eten zag er prachtig uit ook, trouwens. In Portugal wordt het eten vooral ‘gewoon op het bord gepropt’ (leek het), maar bij dit restaurant werd er ook daadwerkelijk aandacht besteed en het uiterlijk van alles. We aten typisch Portugese gerechten met een twist, bijvoorbeeld ‘Alheira’. We vroegen bij binnenkomst of we boven mochten zitten (want die tip hadden we ergens gelezen), en dat kon! Openslaande deuren met een mooi uitzicht anyone? Wij zouden iedereen aanraden hier te gaan eten als de gelegenheid zich voordoet. Ook leuk om te weten: het genoemde ijswinkeltje hieronder bevindt zich op misschien 10 meter lopen hiervandaan! Het adres is: Largo dos Lóios 8/10, Porto en je vindt de website hier.

Ar de Rio eten aan het water met een uitzicht over Porto’s oude centrum

Bij dit restaurantje hebben we geluncht (een lekkere salade), en dat was verder prima en leuk en alles. MAAR: het ging vooral om de plek. Porto ligt tegenover een ander stadje, Gaia genaamd. De twee delen worden verbonden met een iconische brug. Eniewees: als je bij dit restaurantje gaat eten, kies dan (als ze nog vrij zijn natuurlijk) een ligstoel aan het water. Een beetje onhandig eten misschien, maar je hebt zo’n prachtig uitzicht over het oude centrum van Porto. Echt, om te kwijlen. En wie wil er nou niet in een ligstoel zitten op vakantie? Het adres is: Avenida Diogo Leite, 5 4100-111 Vila Nova de Gaia, en dit is de Facebookpagina.

Galeria de Paris ontbijten in een soort speelgoedmuseum

Wij sliepen in een heerlijk appartementje, en hadden dus een eigen keuken. Ontbijten deden we lekker in onze pyjama, dat kun je wel raden. Maar, de dag dat we vertrokken richting onze volgende bestemming, hadden we een lege koelkast. Daarom zijn we ‘uit ontbijten’ gegaan. Lars had dit leuke tentje ontdekt op internet, en we zijn er dus gewoon maar heengegaan. Ik wist niet zo goed wat ik moest verwachten, maar toen ik binnenkwam was ik al fan. Het zag er uit als een soort museum, met allerlei hoge glazen kasten die tot het plafond reikten, vol met oud speelgoed. De lamp die er ging was volledig gemaakt van oude trompetten en trombones, en het zag er gewoon echt leuk uit. Portugezen zijn niet zo van het uitgebreide ontbijten, maar toch kregen we een zoete lekkernij, een stuk toast, boter, wat fruit en koffie/thee voor maar heel weinig centjes. Heel budgetproof dus! Het adres is: Rua da Galaria de Paris 56 4050 Porto en hier vind je de Facebookpagina!

Porto 11

Base over een hippe bar gesproken 

Van iemand die ik toevallig kende en tegen het lijf liep daar, kregen we de tip om ‘s avonds een drankje te gaan drinken bij deze bar. Het was een buitenbar, met allerlei van die loungebanken en een aantal hogere tafels met krukken eromheen. Inclusief kerst-achtige-lampjes en easy going loungemuziek. Jep, het was een hippe bedoeling daar. Lars en ik wisten net voor de drukte een loungebank te bemachtigen en dronken een biertje/sangria. (Ik de sangria natuurlijk, hihi). Het was er vooral heel leuk omdat er 1. Veel hippe Portugezen in hippe kleding met hun vrienden naartoe kwamen en 2. Vanwege de muziek en 3. Vanwege de gezellige lampjes. De sfeer was gewoon goed, dus zeker een bezoekje waard! Het adres is: Passeio dos Clérigos – Jardim 4050 – 161 Porto en hier vind je de Facebookpagina.

Santini ijs met een kroontje 

Met dat kroontje bedoel ik (gelukkig) geen letterlijk kroontje, maar bij Santini weten ze zeker wel wat ze doen. Het is daar doorgaans erg druk, dus koop je eerst wat je graag wil en wordt je vervolgens met je bonnetje naar de ijsbakken gestuurd om je ijsje te bestellen. Het was eventjes wachten, maar dan heb je ook wat! Het ijs was echt heer-lijk. Er zijn natuurlijk genoeg andere ijstentjes te vinden in Portugal, maar als je een keertje denkt: ik pak uit, ga dan hier langs. Mmmmm. Adres: Largo dos Lóios 16, 4050-338 Porto en dit is de (algemene!) Facebookpagina.

Porto is echt geweldig leuk en zeker een aanrader voor een stedentrip! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Nu heb ik dus nog een stad voor op mijn to go-list ;) Ik had laatst ook mooie foto’s van Porto gezien en dacht meteen: IK MOEEEET HIER NAARTOEEEE! En nu dus nog meer ;)

  2. Wat een gave hotspots allemaal! Porto lijkt me een onwijs leuke stad<33

  3. Ooh, ik zou er gelijk weer naartoe willen om je adresjes uit te proberen hihi. Helaas geen enkele van gedaan! Maar da’s wel een reden om terug te gaan uiteraard :) En nu ga ik snel m’n koffer leegmaken hihi. Liefs en succes vanavond (?) xx

  4. Moet ik toch nog eens naar Porto gaan, heeft eigenlijk nooit op m’n wishlist gestaan maar het ziet er wel leuk uit!

Geef een reactie

Sluit Menu