Ik ga de boel weer oppakken

Ik ga de boel weer oppakken

Je gaat wat? Jup, ik ga het echt doen. De boel weer oppakken. Weer meer energie in mijn blog steken. Ik lees zoveel blogs nog altijd met zoveel plezier, en mis de voldoening die ik zelf altijd uit mijn schrijfsels haalde. Ik kon u-ren zoet zijn met het frutselen aan mijn blog. Ideetjes bedenken, op andere blogs reageren (altijd oprecht, niet zomaar ‘hé leuk artikel, doei’) en zorgen dat het er allemaal zo Stella-achtig mogelijk uitzag. De laatste jaren is dat langzaam afgenomen, dat enthousiasme. Maar, zo nu en dan heb ik een moment van inspiratie en ‘schrijfzin’. En dat moment is nu. Het is niet dat ik ineens de meest baanbrekende ideeën heb. Verre van, zelfs. Maar, er zitten hersenspinsels in mijn hoofd die graag in woorden gevat willen worden. Nu wil het lot dat ik de komende periode langzaamaan aan mijn masterscriptie ga beginnen en zestien uur per week met Yoghurt Barn bezig ben. Daarnaast? Nada. (Geen idee hoeveel tijd er daarnaast overigens ook overblijft, maar we gaan het beleven. Of naja, ik ga het vooral beleven denk ik). Dus mocht er veel nada-tijd overblijven dan kan die fijn gevuld worden met één van de dingen die ik het liefste doe: dingen creëren met woorden.

Nu ga ik mezelf geen onhaalbare dingen opleggen, want dan zie ik de boel alweer in rook opgaan. Wat ik het liefste wil, is twee artikelen per week publiceren. Ik ga mijn Glimlachmomentjes weer oppakken, dus daar is er alvast één per week. Ik moet eerlijk zeggen dat ik die gemist heb. Ik ben op een gegeven moment als het ware overgestapt naar ‘echt papier’, maar merkte dat het bijhouden van de dingen waar ik blij van word en dankbaar voor ben digitaal toch makkelijker is. Die drempel is wat lager. Op papier voelt het weliswaar echter, maar eigenlijk is dat onzin. Het gaat om het gevoel dat je erbij hebt wanneer je het opschrijft en wanneer je daarna nog eens terugleest. Dusseh, dat is plannetje uno.

Plannetje dos is gewoon schrijven waar ik over wil schrijven. Ik heb op dit moment al wat ideetjes in mijn concepten opgeslagen. Soms voelt het alsof ik echt nul inspiratie heb, maar eigenlijk is dat onzin. Ik kan vast en zeker zelfs een heel artikel schrijven over een geurkaars of een tandenborstel, dus dat ‘geen-inspiratie-excuus’ gaat echt niet meer op dame! (Talking to myself here).

Ergens vraag ik me af en toe (lees: elk moment dat ik met mijn blog bezig ben) nog af voor wie ik het in hemelsnaam doe. Who on earth leest mijn blog (nog) en wat hebben ze er in hemelsnaam aan om een kijkje in mijn hoofd te kunnen nemen? Maar, dan probeer ik mezelf maar weer te herinneren aan het feit dat ik het in eerste instantie vooral doe omdat ik het ècht heel leuk vind. Daarnaast maakt het me niet uit of er maar één iemand is die mijn zinnen leest. Als diegene het leuk vindt, vind ik dat meer dan genoeg.

Iemand echt iets wat hij of zij per se wil lezen hiero? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 10 reacties

 1. Hee lieve Stel,
  Wat fijn om dit te lezen! Toch vond ik niet dat je de boel niet had opgepakt. Je schrijft best regelmatig, en altijd is het weer fijn om je prachtige zinnen en hersenspinsels te lezen :) Je hebt echt talent! Dus geef jezelf niet teveel druk en blog inderdaad vooral voor jezelf! De lezers zijn natuurlijk leuk, maar persoonlijk merk ik het altijd als bloggers meer voor de lezers gaan bloggen dan voor zichzelf. Dan gaat er een soort sparkle uit. En die sparkle die heb jij juist enorm! Ik kijk uit naar meer hersenspinsels :)
  Liefs, Siroon

  1. Ah wat super lief van je, dankjewel! (: Ik weet niet zo goed hoe ik moet reageren op al die lieve dingen haha, echt dankjewel. Dat maakt het nog leuker om weer lekker aan het schrijven te slaan. Veel liefs terug!

 2. Ik lees jouw blog! Maar je moet het inderdaad voor jezelf doen! :) Dat werkt altijd het beste. Al ben ik wel blij dat je nu weer vaker gaat schrijven ^^

  1. YAY! (: Ja, is ook zo. Dan is het ook het leukste om te lezen voor anderen! Lief van je, dankjewel. Veel liefs!

 3. Wat leuk dat je het weer gaat oppakken! En 2 artikels per week vind ik knap hoor! Dat doe ik je niet na! En het aantal mensen die je mooie posts lezen zijn er sowieso meer dan 1!! En ik herken het wel dat gevoel dat je geen inspiratie hebt, maar als je er eenmaal in zit dan komt het goed! :)

  1. Hihi de ene is ‘slechts’ een lijstje met allemaal leuke en fijne dingen van de afgelopen week. Ik moet zeggen dat 2 volledige artikelen ook wel hoog gegrepen zou zijn inderdaad! Dankjewel, lief van je! (:

 4. Ik lees je blog heel graag! Het maakt mij eigenlijk niet zoveel uit waar je over schrijft, ik geniet gewoon van je zinnen en je hersenspinsels. Blij te lezen dat je weer meer wilt gaan schrijven. Yay us!

  1. Lieeehieeeef! Dankjewel. Ik word echt heel blij van dit soort complimenten; means a lot <3

 5. Wat fijn dat ook jij de draad weer op gaat pakken. Ik heb altijd alles van je gelezen en het maakt me altijd erg vrolijk, dus dat zit wel goed! You go girl!x

 6. Jeeej, leuk! Ik had dit door mijn vakantie eventjes gemist, maar heb nu tenminste wat in te halen! :D

Geef een reactie

Sluit Menu