Ik wil dit. Als het lukt.

Ik wil dit. Als het lukt.

Er zijn van die dingen waarvan je zou willen dat je ze graag deed. Daar begin je dan op de 1 januari’s of de maandagen van het leven vol goede moed aan, houd je zo’n halve week vol (of als je geluk hebt wat langer) en daarna wordt het subtiel door je brein naar de achtergrond gewerkt. Vervolgens blijft dat dan knagen, tot je ineens weer een flinke dot veranderkriebels krijgt en denkt: “Nu ga ik X of Y weer eens oppakken”. En dan begint het hele riedeltje weer van voor af aan. Ik heb ook wel een flink lijstje van dit soort zaken. Daar behoort sporten en (heel) gezond eten natuurlijk bij, maar ik wilde hier eens even de minder standaard zaken bespreken.

Ergens van eten tot ik genoeg heb, en niet tot het op is

Dit is vast herkenbaar voor sommigen, hihi. Als ik een zak chips voor mijn neus heb, dan is het op een gegeven moment wel goed. Dan smaakt het me niet meer zo als de eerste paar chippies, en zit ik puur te eten omdat het voor me ligt. Of naast me. Of op me. Anyways: Ik hou het heerlijk vinden als ik in mijn systeem zou krijgen om overal precies genoeg van te eten. Zo is mijn lijf blij, en mijn mentale gestel (“Shiiiiiit ik heb echt veel te veel gegeten, waar is de sportschool?”) ook.

Elektrisch poetsen en flossen

Ik heb een prima elektrische tandenborstel. Niks mis mee. Altijd keurig opgeladen, etc. Maar op de één of andere manier heb ik soms geen zin om elektrisch te poetsen. Het hele proces duurt gewoon net zo lang als met de hand, dus ik kan er eigenlijk ook geen logische reden voor geven. It is as it is. Gelukkig heb ik hier in 2018 al verandering in gebracht en poets ik nu bijna elke dag elektrisch. Nu dat flossen nog. (Doe iemand dat?).

Minder miepen om dingen die er niet toe doen

Hier ben ik de afgelopen jaren al een STUK beter in geworden. Soms kan ik echt een punt maken van iets 1. Wat helemaal geen punt is (“Pff nu lig ik pas laat in mijn bed en help ik moet morgen vroeg op, hoe overleef ik dat?”) of 2. Waar ik helemaal niks aan kan doen (“De treinen rijden niet, het waait hard en ik heb het koud, kinderen gillen heel hard terwijl ik in een cafeetje probeer te werken” – dat soort dingen). Als ik daar een punt van ga maken en ik erger me eraan, dan heb ik alleen mezelf ermee. Toch? Ja dus. Kappen met die hap.

Niet meer met mijn benen over elkaar zitten

Ik heb dit al zo vaak gehoord, en geloof ook oprecht dat het waar is, maar met je benen over elkaar zitten is he-le-maal niet goed voor je gewrichten. Ik weet niet precies welke gewrichten (want daar heb ik weinig verstand van), maar ik voél het wel. Ik zou willen dat ik ook lekker zit zonder mijn benen over elkaar, maar helaas. Iemand tips? Help a girl out!

Me minder druk maken om wat ‘anderen’ vinden en/of denken

Eigenlijk had deze bovenaan moeten staan. Ik laat mijn leven heel erg leiden door wat anderen wel eens zouden kunnen denken of misschien wel vinden. Vaak weet ik niet eens zeker of het waar is – dan dènk ik alleen maar te weten dat persoon X mij vervelend vindt of dat persoon Y natuurlijk véél liever zijn of haar tijd aan iemand anders had besteed dan aan me, myself and I. Vervolgens doe ik er ALLES aan om wel in de gratie te vallen bij deze mensen, terwijl ik 1. Niet eens weet of mijn gedachten over hun meningen kloppen en ik 2. Juist happy moet zijn met wie ik ben als persoon, ongeacht wat anderen daarvan vinden. Maar hé, kan jij het?

Liefs, Stel.

(Bron)

Deze post heeft 12 reacties

 1. Hi Stella! Ik ben zo’n lezer die meestal alleen leest en nooit wat van me laat horen, maar ik dacht: laat ik eens een reactie achterlaten hihi. Allereerst: wat schrijf je mooi! Ik geniet van al je zinnen :) En ten tweede: Dit zijn hele herkenbare gedachten waar ik de afgelopen jaren ook mee gevochten heb, en ik het het eea uitgezocht waar je wellicht iets aan hebt. Komtie:

  punt 1. In de psychologie is inmiddels bekend dat er twee soorten mensen zijn als het om eet-discipline gaat: Er zijn mensen die een koekje (of een handje chipjes) kunnen eten en dan de zak dicht kunnen doen. En er zijn mensen bij wie het pak gewoon op moet (of onbewust gaat), period. Als je van de tweede soort bent, kun je beter niet van jezelf gaan vragen om type 1 te worden, maar beter het hele pak koekjes/chips niet openmaken. Overigens is af en toe een hele zak chips eten heus niet slecht of word je er dik van. Behalve als je de rest van de dag ook veel eet en het elke dag doet ;)
  punt 2. Wie flost er nou echt.. dat gehannes met die draadjes! Met zo’n ragertje 1x per week is echt prima (en 1x per week is ook weer veel meer te overzien) en dan doe je het gewoon elke dag 2 weken voor je naar de tandarts gaat ;) Mijn tandarts is super tevreden met deze methode.
  punt 3. kan ik je (nog) niet bij helpen, same here. iemand anders tips?
  punt 4. ai, idem
  punt 5. Dit is de allermakkelijkste, maar het vergt wel wat tijd: de tijd uitzitten! Dit wordt serieus minder als je ouder wordt, en richting de 30 gaat. Ik bereik dit jaar ‘de big three O’ en ik moet zeggen dat het HEERLIJK is, dat je je dus niet meer zo druk maakt om wat anderen vinden. Dus ik denk dat het goed is om tegen jezelf te blijven zeggen dat het allemaal niet zo belangrijk is, maar als het je weer niet lukt en je wel piekert wat men allemaal niet denkt, weet dan dat het vanzelf over gaat :)

  hopelijk heb je hier wat aan, liefs!
  oh en een laatste tip: Gretchen Ruben heeft een hele leuke podcast ‘Happier’ (gebaseerd op haar super leuke boek ‘the happiness project’) waar ze echt al deze dingen bespreekt met haar zus. Ik vond het super leerzaam en een leuke podcast!

  1. Hé hoi! Wat leuk dat je een reactie achterlaat; en met al die complimentjes en dingen waar ik echt wat aan heb. Dankjewel! (: Ik denk inderdaad dat het maar gewoon beter is om die zak niet te openen, hihi. Of er gewoon eentje in de twee weken kopen en hem in één keer opeten in plaats van er een hele tijd mee doen. Komt uiteindelijk op hetzelfde neer, haha. Ja en dat flossen.. Ik zou het wel heel fijn vinden als ik gewoon de rest van mijn leven tandartsleedvrij zou zijn, dus flossen lijkt me dan wel belangrijk. Maar elke dag is misschien een beetje overdreven. Ik heb gelukkig wel van die leuke ragertjes en dingen, dus ik ben al op de goede weg. Ahhh lijkt me zo heerlijk, om me inderdaad weinig aan te trekken van wat anderen vinden. Ik merk ook al wel dat ik met de jaren minder onzeker word over bepaalde dingen, dus ik kan me helemaal voorstellen dat dat met de jaren ook alleen maar zal verbeteren. Can’t wait!

   Super bedankt nogmaals, voor je uitgebreide reactie! Ben er heel blij mee (: De podcast ken ik inderdaad, maar ik heb er al een hele tijd niet meer naar geluisterd dus er zijn vast nog heel wat afleveringen die ik lekker kan gaan luisteren komende tijd. Veel liefs!

 2. Raar hé maar dat van die elektrische tandenborstel heb ik dus ook! Ik heb een prima elektrisch exemplaar, ook altijd opgeladen en toch poets ik soms manueel omdat ik denk dat dat minder lang duurt terwijl het gewoon even lang duurt :p Rare hersenkronkels.

  1. Hahaha ik heb inderdaad precies dezelfde hersenkronkels! En omdat het zo’n “herrie” maakt, dan denk ik altijd; ah ik pak die andere wel even, dan heeft mijn huisgenootje ook geen last van dat gebrom van dat ding, hahaha. Onzin natuurlijk, want waarschijnlijk hoort ze het heus niet!

 3. Ja, dat eten he, dat herken ik wel (zoals je al wel door had ;p). Lijkt me ook zo fijn als m’n lijf tegen me zou zeggen: ‘Zo Johanne, je hebt 5 chipsjes gehad. Dat is je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, nu ga ik op slot. Ik sta wel open voor worteltjes en een stukje komkommer.’ Zo dus. Maar ja, helaas. Ik heb dus net een dikke bak salade op met van alles en nog wat en hoewel ik er veeeel van heb gegeten, voel ik me niet vol en eigenlijk wel voldaan. Wat een ontdekking. Enne, leeeeuk een blogje van jou! Heb net ook je vorige gelezen en ik wil zeggen: als toekomstige werkgevers je vinden zien ze iig je persoonlijkheid (denk ik, haha) erdoorheen en je superleuke stijl. Ik gebruik op mijn blog mijn achternaam niet en ik geloof dat dat wel helpt als het gaat om slecht vindbaar zijn.

  1. Hahaha ‘chipsjes’, heer-lijk, zo zeg ik het ook altijd. Love that word. Maar nee, echt. Ik heb pre-cies dezelfde wens. Zou toch heerlijk zijn om daar niet meer over te hoeven nadenken of mee te hoeven strugglen? Dankjewel voor je lieve complimentje <3 Ik hoop ook dat als ze mijn blog vinden (ik ging mijn eigen naam eens Googlen, maar dan komt mijn blog dus toch naar voren? No idea why?) ze er ook zo over denken!

 4. Ja ik flos!! Maar ook echt pas sinds een weekje hoor. ;) Ik denk dat er maar weinig zijn die het echt doen, maar het voelt zoooo fijn! (: Doe het! En wow, die laatste, ik ga proberen meedoen maar da’s zo moeilijk he soms.

  1. You go girl! Ik doe het dus af en toe, met van die leuke stokjes met zo’n draadje. Toch weer vaker doen, kun je me even aansteken met die motivatie? Hihi. Liefs!

 5. Maar Stel, als het niet lukt wil je het toch nog steeds? ? Nee even serieus: ik vind je ‘niet met je benen over elkaar zitten’-doel heel vernieuwend want ik had eigenlijk nog nooit echt gehoord dat dat slecht is voor je gewrichten? (of ik ben het weer vergeten, probably) En toen ging ik nadenken over hoe ik meestal zit (op het moment van lezen overigens gewoon met m’n benen over elkaar) en besefte ik vooral dat ook dat, als onderdeel van je houding, volgens mij best veel te maken heeft met je persoonlijkheid/zelfbeeld.
  Ik heb mijn voeten dus ook heel vaak in een soort X, ‘achter elkaar’ (de hiel van je ene voet in het holle gedeelte (zeg maar ter hoogte van je hiel, maar dan aan de voorkant) van je andere voet), maar dat is volgens mij minimaal zo slecht. En als ik me op m’n gemak voel zit ik ook wel eens gewoon heel breed (je enkel van je ene been op je andere bovenbeen) of met m’n benen languit, maar als je vaak jurkjes of rokjes draagt doe je dat niet zo snel, lijkt me. Tot zover deze analyse, nu ga ik er waarschijnlijk een week lang op letten bij andere mensen hahaha.

  1. Oeee, scherp! Je hebt helemaal gelijk inderdaad, haha. Ja ik heb dit dus in groep 7 van mijn juf geleerd. Die heeft ons toen allemaal bang gemaakt hahaha. Nee, maar ik kan me er wel wat bij voorstellen. Je knelt toch een soort alles af of zo, door zo te zitten. Schijn je dus ook spataderen van te kunnen krijgen – dat zei mijn huisgenootje laatst, die geneeskunde studeert. Maar ja, als je er zo over na gaat denken dan kun je eigenlijk niks meer goed doen. Mijn houding als ik sta is ook echt niet om over naar huis ge schrijven.. Hahaha veel plezier met de houding van mensen analyseren, hihi. Stiekem best leuk is dat he?

 6. Ooooh shit ja, ik zit ook veel te vaak met mijn benen over elkaar en volgens mij (maar niet zeker, hoorde of las het ooit ergens) is het ook niet goed voor je aderen. Zou je spataderen van krijgen, ofzo. Hoe dan ook heb ik de lekkerste niet-opgevouwen houding ook nog niet gevonden.

  1. HA, dit is precies wat ik net op Hesters reactie reageerde, hahaha. Ik had dit nog niet gelezen toen! Dus inderdaad, brrr, moet je echt niet willen. En nee he? Ik zit gewoon oprecht niet lekker als ik zit ‘zoals het hoort’. Ik ga automatisch binnen drie seconden weer met mijn benen op de één of andere manier opgevouwen zitten. De struggle. (Trouwens, ben echt benieuwd hoe het met je gaat! We zouden eigenlijk weer eens af moeten spreken he?!)

Geef een reactie

Sluit Menu