In je ‘element’ zijn

ElementHé, hier is een belangrijke vraag voor je: Wanneer voel jij je het gelukkigst? Wat doe je? Met wie ben je? Doe je dat vaak? Kun je jezelf vaker in die situaties onderdompelen? Waarom wel of niet? Oké, dat waren meer vragen dan één, maar you can see that I did there. Ik zit de laatste weken niet echt super geweldig blij in mijn vel. (Ieuw wat is dat toch eigenlijk een nare uitdrukking als je er te lang over nadenkt). Het kan beter, zeg maar. Ik moet ontzettend wennen aan mijn drukke planning, maar gelukkig heb ik wel alleen maar leuke dingen te doen en ben ik wel gewoon happy met alles. Maar soms voel je je gewoon niet zo top met jezelf. Geen beste vriendjes, en zo. Ik vond het dus wel een passend moment om voor mezelf (en jullie, duh, bloggerlife) op te schrijven wanneer ik me het beste voel, en waarom.

Inspirerende gesprekken die vanzelf gaan

Ik zei dit laatst tegen Deisy, en het is ook echt waar. Als ik een leuk, inspirerend, interessant gesprek heb met iemand waarbij ik me op mijn gemak voel, dan ‘laad ik helemaal op’. Ik kan daar zo’n gelukzalig, gemotiveerd gevoel aan overhouden. ZO FIJN. Ik kan het iedereen aanraden om gesprekken te voeren over je passie, over dingen die je aangaan, over gevoelens (en dan is het wel echt belangrijk dat je iemand voor je hebt waar je goed bij voelt) en over alles waar je ‘gewoon’ blij van wordt.

Me ergens bij voelen horen

Ik voel me snel ‘geen deel van het geheel’. Dat is vaak meer mijn eigen angst en onzekerheid, maar dat veroorzaakt niet echt een goed gevoel kan ik je vertellen. Met vluchtgedrag en ‘ik wil naar huis gevoelens’ van dien, uhu. Dus daarom ben ik extra blij als ik me ergens bij voel horen – als ik me zo op mijn gemak voel dat ik echt mezelf durf te zijn en mijn ‘energie’ dus niet gedraind wordt, maar juist aangevuld!

Badderen

Jup. Dit heeft niet heel veel uitleg nodig. Ik kan maar lastig ontspannen, maar in bad vergeet ik echt even alle dingen en concentreer ik me op de dingen die ik aan het lezen ben – of dat nou studieliteratuur is, of een Viva.

Wanneer mijn haar goed zit

Ja, suf dit he? Ik voel me echt een stuk beter over mijzelf wanneer ik vind dat mijn haar goed zit. Herkennen jullie dit, of ben ik gewoon een pannenkoek?

‘s Avonds wandelen in een binnenstad

En dan het liefst met mijn beste vriendinnetje Anouk in Leiden, of met mijn vriend Lars in Gouda. Ik hobbel zo graag over de schattige straatsteentjes, kijk graag stiekem door de ramen van schattige herenhuisjes en kwijl helemaal weg bij het aanzicht van de prachtige grachten in het licht van de straatlantarens. Smelt. (En dan in combinatie met zo’n gesprek waar ik het net over had, hihi).

 Met familie zijn

Dit spreekt eigenlijk voor zich, want bij mijn familie hoor ik er altijd bij, no matter what. Dat geeft een veilig gevoel. Ik kan mezelf zijn, want ze houden van me. Daar twijfel ik niet aan en dat heb ik ook nooit gedaan. Die onvoorwaardelijkheid is bijzonder en ik ben er ontzettend dankbaar voor. Dat dankbare gevoel geeft me echt een happinesboost!

Optreden

 Als je spreekt over in je element zijn, en dan mij in dat plaatje probeert te passen, dan is dat op een podium. Ja. Ik mag dan nog zo’n zenuwmiep zijn en het doodeng vinden om mezelf zo kwetsbaar op te stellen, maar als ik eenmaal aan het zingen ben, vult mijn lichaam zich met een groot warm bad van geweldigheid (?) en leg ik al mijn gevoel in dat wat ik aan het zingen ben. GELUK <3.

Waar en wanneer zijn jullie gelukkig? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Ik voel me de laatste tijd ook niet altijd zo goed over mezelf, maar in dit lijstje herken ik mezelf ook wel :) fijne post! X

  2. Veel herkenning, behalve dat optreden dan. Alhoewel, als dat over dansen zou zijn zou het voor mij wel opgaan. Die energieopladers zijn erg belangrijk.

  3. Fijn om te lezen, Stella. Hoop dat je je steeds meer in je element gaat voelen. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu