Klaarmaken voor de lente in maart

BloemenUhu, uhu, uhu – het is alweer lente. Althans, meteorologisch gezien. Het weer moet zich daar nog wel een pietsie beetje aan gaan houden, dus laten we hopen dat het dat ook gaat doen. Doei paraplu en regenjas, hallo vrolijk spijkerjasje en af en toe een zonnebril op je neus. Ohhhh ik heb weer zo’n zin in de lente jongens. Ik heb dat elk jaar, eigenlijk, en ook dit jaar is het dus niet anders. En jep, ook ik krijg altijd de opruimkriebels. En de gezond doen kriebels, want straks komen de korte mouwen weer en dan wil ik me toch een soort oké voelen. Niet dat ik per se af wil vallen hoor, maar minder snoepen helpt wel echt in hoe ik me voel in mijn kleding enzo. Maar het allerbelangrijkste vind ik nu dat ik weer lekker uit mijn dipje kom.  Ennnn ik heb er alle vertrouwen in dat dat dus gaat lukken. #girlpower, enzo. En ik hoop ook dat onderstaande plannen daar aan bij zullen gaan dragen.

Kleding en spullen uitzoeken  – 100 dingen wegdoen

Jep, opruimdrang. En het idee een beetje om te komen in de hoeveelheid spullen, hihi. Ik denk dat ik echt makkelijk aan 100 dingen ga komen, maar ik vind het prettig om te beginnen met een haalbaar doel. Mocht ik meer dingen weg willen doen, kan dat natuurlijk! Ik kijk de laatste tijd best vaak video’s van mensen die hun spullen opruimen, en het geeft me al rust om daar alleen al naar te kijken; kun je nagaan als ik echt mijn eigen spullen op ga ruimen?! Ik ga ervoor!

Veel leren binnen mijn nieuwe baantje – een ‘echte’ barista worden

Dit gaat denk ik wel vanzelf, dat leren, maar ik wil me er echt voor in gaan zetten. Op moment van schrijven heb ik pas twee dagen gewerkt, en alleen in die dagen al heb ik echt ontzettend veel geleerd. Ik voel me happy (en mega gestresst nog wel) achter de koffiemachine – en al helemaal achter die van de nieuwe Bagels & Beans in Gouda! Ik hoop echt dat ik over een tijdje meer rust en regelmaat kan vinden in het werk en de gasten heerlijke koffies voor kan schotelen. Let’s do thissss.

 Het plezier in ‘creatief doen’ weer terug proberen te vinden

Ik heb het al een aantal keer geschreven, maar het wil allemaal even niet hier. Creatief gezien, ook. Ik zing weinig, mijn gitaar ligt onder een fijn stofdekentje en mijn blog is, eh ja, ook niet meer wat het ooit geweest is. Daarnaast schilder en/of teken ik ook niet, en ben ik in mijn vrije tijd vooral bezig met staren naar mijn scherm om te kijken wat andere creatievelingen doen. En hoe leuk ik dat ook vind – het gaat dan toch ook weer kriebelen bij mij. Alleen komt het er dan, als ik ervoor ga zitten, tòch niet helemaal uit. Ik weet nog niet zo goed hoe ik die mojo weer terug ga vinden, dus mochten jullie tips hebben dan zijn die meer dan welkom!

Liefs en een hele fijne maand gewenst <3

Deze post heeft 8 reacties

  1. Het laatste is zo herkenbaar! Ik kijk ook steeds online naar mensen die creatief bezig zijn en dan denk ik wel van ik zou beter ook gewoon iets doen, maar ik doe het toch niet. Ik probeer nu wel elk weekend weer een beetje gitaar te spelen. Misschien moet je jezelf eens verplichten om de andere creatievelingen online een weekje te negeren en jezelf zo terug vinden? Dat is toch iets wat ik echt eens zou moeten doen :)

  2. Jaaa, lente <3. Ik kan ook niet WACHTEN! Echt wel weer genoeg gehad van de kou. En zin in spijkerjasjes en zonnebrillen. En de zon op onze bol :). Echt, het doet me gewoon glimlachen terwijl ik het typ. Mooi, het plezier weer vinden in creatief doen. Ik herken dat wel, dat het er soms gewoon ineens niet van komt – en je wel je tijd verdoet met het online kijken naar hoe anderen ermee bezig zijn. Veel leuker om zelf aan de slag te gaan. Yay!

  3. Hmmm, ik heb geen ultieme tip vrees ik. Soms moet je de boel de boel laten en komt het wel weer terug! Ga vooral niet denken dat het “moet” want dat werkt misschien eerder tegengesteld. Misschien blijkt bij jou het lentezonnetje de missende schakel, wie weet!

  4. Hé ik ga deze maand ook opruimen maar ik ga voor 231 spullen. Het is een 21dagen challenge en ik doe op de eerste dag 1 ding weg, op dag 2 twee dingen, op dag vijftien 15 dingen, … En ik kijk ook heel erg uit naar de lente! Heb helemaal genoeg van de grijze luchten en de regen.

  5. Ohh jaa door dit artikeltje krijg ik alleen maar meer zin in de lente haha<3 Stiekem heb ik toch altijd wel iets last van een inspiratieloos winterdipje ofzo.. Maar leuk dat je barista bent bij B&B! Gaat vast goedkomen allemaal<3 X

  6. Ik heb ook zoveel zin in lente! Goed idee om 100 dingen weg te doen en weer creatief bezig te gaan – dat ga ik ook proberen. Fijne maand! ♥

  7. Wat fijn dat de lentekriebels er weer zijn! Ik hoop dat je plannen zullen slagen!

  8. Gewoon lekker creatief doen, dan komt die Mojo vanzelf wel denk ik. En verder heb ik ook zo’n zin in de lente. Ik merk nu al dat als de zon schijnt, dat ik veel meer zin heb om dingen te doen. Kom maar op bloemetjes en lammetjes!

Geef een reactie

Sluit Menu