Kletsun #33

StellaNou, jeetje, wat een week was het. Ik zit op dit moment (zaterdagavond 16 april) in mijn ‘huispak’ met knalrode ogen en net gewassen haren. Vandaag hebben we afscheid genomen van mijn lieve oma,  en het was prachtig. Ik heb iets mogen zeggen, wat ik jullie al had verteld, en we hebben van veel kanten steun gekregen. Ik ook van jullie, trouwens. Dankjewel daarvoor, nogmaals. Jullie zijn de liefsten! Goed. Op dit moment heb ik vooral veel behoefte aan vrolijke dingen, maar dan gewoon even in stilte. Even rust aan mijn hoofd, en een blogje typen. En zometeen lekker aan een nieuw boek beginnen uit mijn lijstje van een tijdje geleden. Ik heb The Happiness Project inmiddels uitgelezen, en dat heeft gezorgd voor kriebels en motivatie om mijn eigen project te starten. Daarover snel meer. Nu even dit.

Binnenkort weer tentamens

Jup, binnenkort komen de tentamens er weer aan. De hele maand mei (en dus ook eind april want: samenvatten and so on) staat in teken van tentamens, en ik ga me er goed op voorbereiden. Op zich sta ik er goed voor en gaat het allemaal prima, maar stiekem zie ik wel een beetje op tegen het vele studeren en al die eindopdrachten en deadlines en waaah. Maar goed, het hoort er bij. Ik kijk wel uit naar de zomervakantie! Ik ga dus inderdaad die reis naar Oxford maken (althans, alles is bijna rond) en ik ga ook 14 dagen naar Portugal met lieve Lars! Ik wil me verder gaan verdiepen in een eventueel bijbaantje in een leuk koffietentje (of ijs scheppen, mmmm – wat overigens best hard werken is lijkt me!) en vooral veel leuke uitjes maken met/naar vriendinnen, of met mams en paps. Hoera voor zomer.

De grote opruimsessie

De lentekriebels uiten zich bij mij -naast naar buiten willen en naar lammetjes staren met hartjesogen- vaak in opruimdrang. Dingen weggooien (of weggeven/verkopen), opnieuw ordenen en vooral terugvinden. Zo vond ik tijdens mijn opruimsessie afgelopen week weer allerlei dingen die ik in een grote bewaardoos heb gestopt. Denk aan oude dagboeken, een tekening die het broertje van één van mijn beste vrienden ooit voor mij maakte en een foto van mij en mijn vader midden in de bush van Aruba. Het voelt heerlijk dat mijn kast weer wat leger is, en dat ik bijna alleen maar dingen erin heb hangen of liggen die ik ook echt aan wil trekken. Bijna dan, want als ik echt rigoureus dingen weg ga gooien heb ik straks niks meer over. Iets met dingen te snel zat zijn, oeps. Heel materialistisch van mij, foei Stella. Maar ik kan het in ieder geval iedereen aanrader: opruimen. Geeft een fijn gevoel.

Kaartjesproject update nummer 2

Nadat ik vorige week zei dat ik het allemaal niet zo goed wist met mijn kaartjesproject, heb ik ineens weer allerlei nieuwe mailtjes gekregen en afgelopen week dus wel 5 (!) kaartjes op de bus gedaan. WOEHOE. Als het dus goed is, e het ‘werkt’ allemaal naar behoren en iedereen heeft haar kaartje ontvangen, dan krijg ik komende week ergens (of later) 5 (!) kaartjes terug. HOE LEUK? Ja sorry, ik kan daar echt enthousiast van worden. Dank jullie wel lieve meiden die mij hebben gemaild, en ik kijk al erg uit naar jullie kaartjes terug.

 Liefs, Stel. 

Deze post heeft 10 reacties

 1. Ik blijf een beetje in de herhaling vallen; wat kan jij toch heerlijk alles zo real verwoorden. Alsof ik letterlijk tegen over je zit en je het mij in het real life verteld. Heerlijk! En wat leuk dat het kaartjes project ineens weet van de grond komt! Heel tof, leuk en spontaan!

  1. Dankjewel, wat lief van je! Ik vind het juist fijn dat je het vaker zegt <3 Ik zie de laatste tijd mijn bezoekersaantallen en aantal reacties steeds maar dalen, dus ik word een beetje onzeker. Dan is zo'n lieve reactie JUIST heel fijn. Ja, leuk he? Ik vind het ook heel leuk (: Stuur me vooral een mailtje als het je leuk lijkt! Liefs en thanks again!

 2. Lieve Stella! Heel erg sorry dat ik nu pas je een berichtje stuur (reactie stuur? Naja dat dus), ik had je posts hiervoor ook al gelezen maar ik was dit hele weekend heeelemaal ziek en futloos en op, zelfs te op om jou even wat te sturen. Stom!!! Maar ik heb wel aan je gedacht! Dus nu wens ik je alsnog heeel veel sterkte met het verlies van je oma, gelukkig weet ik dat je er wel oké mee bent en het is ook super fijn dat jullie op een mooie en rustige manier afscheid van haar kunnen hebben nemen. Heel dapper en ook fijn dat je hebt gesproken op de crematie. Helaas horen dit soort dingen bij het leven maar ik vind dat je er op een hele mooie manier mee omgaat. Tot snel, veel liefs!

  1. Ach, gekkie, dat is helemaal oke! No worries! Voel je je alweer wat beter? I hope so! Dankjewel, lief van je! <3 En jup, wij zien elkaar snel he? Komt goed! En dankjewel nogmaals, voor alle lieve complimentjes. Ik hoop oprecht dat jij je alweer wat beter voelt inmiddels! X

 3. Misschien beurt het jou wat op: ik kreeg gisteren jouw kaartje in de post en ik was en ben er echt heel blij mee! Hoera voor krullenbollen ;-)

  1. Dat beurt mij zeker op! Jeei, wat fijn dat je er blij mee bent. Dat was precies de bedoeling. En inderdaad: krullenbollen for president! Hihi. Liefs! (:

 4. Oh jee, nu moet ik onthouden dat ik je écht een mailtje moet sturen voor een kaartje, want dat is TOF.
  én ik wil je echt een keer ontmoeten! Haha, klinkt dat erg stalkerig? :)

  (waarom lees ik dit op het moment dat ik over 5 minuten weg moet en dus geen tijd heb om je te mailen? *maakt mentale aantekening*)

  1. Hihi, ik kijk uit naar je mailtje! En nee hoor, dat is niet stalkerig! Lijkt mij ook heel gezellig! Heb het komende tijd zoals je dus kunt lezen wel erg druk met mijn studie, hihi. Maar who knows! Er is vast wel een moment dat we eens af kunnen spreken te vinden, toch? Liefs!

 5. Alsnog gecondoleerd Stella! Fijn dat het een mooi afscheid was!

  Die opruim sessie, dat is zo fijn in de lente hè!! Ik heb hem ook al gehouden :-)

 6. Ooh ik wil je toch ook nog even sterkte wensen met het verlies van je oma! En veel succes met je tentamens, je gaat het vast heel erg goed doen.
  Deze zomer ga ik ook naar Portugal, hihi wat toevallig! Welke streek gaan jullie bezoeken? :)

Geef een reactie

Sluit Menu