Kletsun #34

KletsunHe zeg, hallo, joehoe! Daar ben ik weer. Om weer een te kletsen met jullie. Of eigenlijk tegen. Giechel. Er zit dus iets los in mijn mond. Ik heb ooit een beugel gehad, en daarom heb ik nu van die vrolijke ijzeren draadjes achter mijn tanden. MAAR: het lot wil dat er eentje een soort van gebroken is, en nu prikt er constant een scherp stukje ijzer in mijn tong. FIJN. Op een pijnlijke tong (update: de orthodontist heeft het helemaal geregeld en ik heb weer een blije tong) en lelijk gelakte nagels na, gaat het prima hier in Stellaland. Ups en downs natuurlijk; mede dankzij mijn overdenkbrein (die helaas ook nog niet is vertrokken in die misschien net twee weken dat ik geen kletsartikel geplaatst heb – helaas).

Minordingen

Woei, weten jullie nog dat ik vertelde dat ik me in ging schrijven voor minor waar maar 25 plekken beschikbaar zijn? Volgens uSis ben ik ingeschreven. En sta ik niet op de wachtlijst. Dat zou betekenen dat ik dus volgend jaar die minor mag volgen. Uitroepteken uitroepteken uitroepteken. Feest, confetti, taart, alles. Ik zat om 23.59 met zenuwen voor de laptop op 30 april, omdat uSis 1 mei nogal letterlijk nam – de inschrijvingen gingen open om exact 0.00 en omdat ik echt een plekje wilde bemachtigen, heb ik me ook precies om 0.00 ingeschreven. Maar, dan heb je ook wat! Hoop ik dan. De minor heet ‘dynamiek van groepen en besluitvorming’ en ik vind het nu al zo interessant klinken allemaal dat ik praktisch uit elkaar spring van enthousiasme. Helaas moet ik eerst al mijn vakken van dit jaar nog halen voor ik mag beginnen.

Zon en haar blootheid

Alles leuk en aardig hè, want ik ben echt HEEL blij met het zonnetje van de afgelopen dagen, maar ik struggle wel weer een beetje met het showen van meer skin -wat een Engels jongens, oeps-. Ik ben me nu weer extra bewust van de vormen van mijn lichaam, en al die koekjes en chocola die ik afgelopen maanden lekker naar binnen heb zitten schuiven. Ik schreef natuurlijk mijn #bikiniblij artikel een tijdje geleden, maar ik moet zeggen, het zet nog niet echt zode aan de dijk. Helaas. Ik zou willen van wel, maar heel eerlijk gezegd denk ik ook dat het een proces is dat veel langer duurt. Als je gewend bent niet zulke goede vriendjes te zijn met je lichaam, hoe kan je dan ineens al die ‘imperfecties’ WEL mooi gaan vinden? Je kan toch ook niet ineens bloemkool lekker vinden als je je hele leven denkt: “IEUW”. (Gek voorbeeld, maar snappie?). Ik hoop dat ik door dit warmere weer wat meer gewend ga raken aan het ietsie meer bloot, enzo. En misschien is het ook wel een extra motivatie om te veel lekkers te laten staan.

Mijn Get it girl artikelen 

Ik ben nog steeds zo blij dat ik het aan ben gaan durven (wat een constructie) om meer mindstyle achtige artikelen te schrijven. De afgelopen tijd ben ik me extra gaan verdiepen in het zoeken naar geluk, de kracht van een positieve en hoopvolle mindset en liefde voelen voor jezelf en alles om je heen. Dat soort zweverigheid. Ik merk dat ik echt een passie ontwikkel voor mindstyle achtige zelfhulpboeken, en dat het mij echt goed doet om actief bezig te zijn met en te filosoferen over een ‘gelukkig leven’. Ik heb er oprecht een nieuwe ‘hobby’ bij, eigenlijk. Ik zat net een beetje door mijn concepten te scrollen, en zag hoeveel Get it girl artikelen nog in de maak zijn. Joehoe, ik beloof als ik weer meer tijd heb, ze allemaal af te maken en te publiceren.

Komende stilte

Ik heb het de komende tijd druk met tentamens en deadlines, en het mooie weer wil ook niet echt helpen aan mijn blogflow. Het niet echt zin hebben om te schrijven, het gebrek aan echt pakkende onderwerpen en de tentamens & deadlines zorgen ervoor dat het niet helemaal wil. Ik blijf artikelen online zetten hoor, no worries, maar het zou kunnen dat ik niet op je reactie reageer of afwezig ben op social media en dat soort dingen. Hoort erbij, die studie!

Waar zouden jullie een Get it girl artikel over willen lezen? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 8 reacties

 1. Het strugglen met het showen van skin (ja, ik kan het ook ;-)) is heel herkenbaar. Bij mij is dit altijd vooral even in het begin. Nu draag ik al dagen een korte broek – nou ja, met periodes waarin ik iets anders, zoals mijn pyjama, draag natuurlijk – en het wordt/voelt steeds normaler, gelukkig.

  Wat tof dat je waarschijnlijk de minor kan gaan doen die je zo tof vindt! Klinkt inderdaad heel interessant.

  Succes met je tentamens en hopelijk kun je wat genieten van het lekkere weer (als dat er nog aan komt natuurlijk)

  Liefs

  1. WAT STOER VAN JE. Heel suf dat ik dat misschien vind, maar ik weet inderdaad dat jij ook echt kan strugglen met hoe je eruit ziet en dat jij dan gewoon een korte broek aan trekt vind ik ECHT stoer. Ik ga een voorbeeld nemen aan jou. Thanks <3 En zie dit alsjeblieft niet als een belediging of iets stoms, ik bedoel het echt goed (:

   Ja, ik ben er ZO blij mee! Ik hoop oprecht dat ik uiteindelijk ook het officiële 'je mag meedoen' mailtje krijg. Dat is altijd nog even spannend, toch. Ik kijk echt al uit naar volgend jaar!

   Dankjewel, dat is lief! Ik ga goed mijn best doen. En inderdaad: lekker buiten in de tuin studeren, moet kunnen (: Veel liefs!

 2. Ik ben zo benieuwd naar je Get It-artikelen, ik lees die echt met veel plezier hihi :D Blij dat je beugel gemaakt is! Ik heb het geluk -hout vasthouden- dat het bij mij nog nooit loskwam, maar ik kan me voorstellen hoe erg ik ermee zou zitten prutsen. Liefs!

  1. LIEF. Thank you <3 Jaaa, oef, ik was ook blij. Het is toch wel echt irritant als er zo'n scherp ijzerdraadje in je tong zit te prikken. Gelukkig was het allemaal super snel gebeurd! Zo gek om na ongeveer 6 jaar ineens weer bij de ortho te zitten! Brings me back in time, hihi. Liefs terug!

 3. Het proces van bikiniblij worden kan heel lang duren. Maar elke keer dat je een stapje dichterbij komt, is al winst. Uiteindelijk kom je er wel, Stel :)
  Ik vind je get it girl artikelen echt super tof en leerzaam. Dus ga daar alsjeblieft mee door! Ik heb nog niet alles gelezen omdat ik pas net volg, maar ik ben nu al fan.

  1. Ja he? Het duurt bij mij misschien al wel zo’n ehhhh 6 jaar? Met ups en downs? Maar ik denk wel echt dat ik inderdaad steeds beter begin te worden in blij met mezelf zijn. Maar, we’re not quite there yet. Dankjewel voor je lieve woorden allemaal, makes me happy. Ik ben blij om te horen dat je ze graag leest. Ik ben ook fan van jouw blog! Het is dat ik zo druk ben, anders had ik heel veel artikelen van jou als ‘terug gelezen’. Ga ik doen, promise!

 4. Die struggle is herkenbaar. Opeens zie je je lichaam terug na maanden van lange broeken en jassen, uhm hoi. Gelukkig is het fruit met zo’n weer als bloemkool (daar heb je ‘m weer) gaan groeien en zelf vind ik fruit nu nóg lekkerder dan anders! Ik bedoel dus: snoep en koek blijft makkelijker liggen. Ook in België worden de studies serieuzer nu, time to study & less time to blog *sad face* dus ik weet hoe je je voelt. Maar ik kijk uit naar de komende artikeltjes. Succes, Stella!!! X

  1. Hahaha, ja, precies dat. En JA, inderdaad. Hahaha wat een leuke zin, ik moest hem echt even twee keer lezen. Ik dacht eerst: IE, bloemkool, maar dat vind ik helemaal niet lekker. Maar goed, fruit wel! Ik heb juist vanmiddag een bakje verse aardbeien gekocht, mmmm. En stiekem is dat inderdaad net zo lekker als vettige, suikerige dingen. Dankjewel, lief! Jij in dat geval ook heel erg veel succes met alle studiedingen. We can do this! (: Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu