Kletsun #36

StellaJongens oooooh jeetje. Over excitement gesproken. Ik stuiter alle kanten op. Laten we het maar zo zeggen: “Ik ga lekker!”. Er zijn allemaal leuke dingen die gebeuren en er staan ook veel dingen op de planning waarvan ik weet dat ik er op persoonlijk gebied ZO veel aan ga hebben. Ik zit vol met ‘levenslust’ en confetti en nou ja. Helaas heb ik dan wel weer hoofdpijn at the moment: en dat blijft ook wel een dingetje. Nina vertelde me laatst dat haar hoofdpijn echt een stuk minder was, omdat ze al drie maanden geen suiker eet. WAT? Ja. Echt. Wie weet helpt dat mij ook ooit? Als het me lukt om te stoppen met suiker eten. Ooit. Ehhh. Goed, daar gaan we.

 Ik vertrek bijna

De afgelopen week hebben meerdere mensen in mijn omgeving gevraagd hoe het daar zal gaan (in Oxford) – hoe mijn dagen eruit zien en wat ik daar eigenlijk allemaal uit ga spoken. Vooral wat de taallessen betreft. En ik? Ik kon daar niet eens antwoord op geven. Hoe geweldig leuk ik het ook vind dat ik het mag gaan doen, ik vind het zo spannend en eng dat ik er nog niet echt over heb durven nadenken. Dat ga ik natuurlijk de dagen voor vertrek wel doen hoor, no worries. (update: ik heb inmiddels van alles opgezocht!). Ik kijk er gelukkig ook erg naar uit. Ik ben vooral benieuwd naar de stad, en hoe het zal zijn om ‘alleen’ te zijn ergens. Natuurlijk leer ik vast al snel gelijkgestemden kennen enzo, maar toch: ik ben in principe alleen. Ik hoop dat ik mezelf zover kan krijgen om ‘gewoon’ lekker met een boek ergens te gaan zitten. Om de stad in te hobbelen, foto’s te maken, te bloggen in leuke koffietentjes en te kletsen met allerlei mensen uit allerlei landen. Of alleen uit Engeland. I don’t care – ik ben gewoon zo benieuwd naar de hele ervaring.

Al die reacties, wauw

Ik wil jullie nogmaals allemaal onwijs bedanken voor alle mega lieve reacties op mijn liedje. Ik weet nu alleen nog maar meer dat ik er wat mee wil gaan doen. Whatever that may be. Ik kreeg het ene mailtje na het andere binnen, en iedereen om me heen was zo trots en blij voor me. Geloof me: daar ben ik echt HEEL blij mee <3 Ergens is mijn grootste angst niet zozeer dat jullie het lelijk vinden, stiekem, maar meer dat er mensen zijn die denken: “Ha, die vindt zichzelf echt goed”. Of zo. Dan probeer ik goed te bedenken wat iemand mij ooit heel geleerd. Stel dat iemand dat vindt, of denkt, wat gebeurt er dan met mij? Niks, eigenlijk, toch? Het enige wat ik kan doen is mezelf zijn en naar waarheid schrijven en zingen en doen, en wat mensen daarvan denken; daar heb ik geen invloed op. Dat vind ik kort gezegd ENG. Ik wil gewoon graag dat jullie weten hoe ik er echt in sta, en dat ik het simpelweg graag deel omdat dat het hele muziek maken nog leuker voor mij maakt. Niet omdat ik zo nodig aandacht wil. Vriendinnetje Marije verwoordde het echt heel mooi: “Je bent niet op zoek naar mensen en hun aandacht, je wil met al die liedjes en muziek juist die mensen aandacht geven”. Zoiets was het. Kan het niet meer zo mooi verwoorden als zij het toen zei. Goed. Zweefmodus uit.

 Podcast liefde

Ik lijk tegenwoordig ineens niks meer te doen zonder te luisteren naar een podcast. Jep. Het is echt zo erg. Lopen? Podcast luisteren. Badderen? Podcast luisteren. Sporten (als ik het doe, hihi)? Podcast luisteren. In slaap vallen? Podcast luisteren. Het is nog net niet dat ik nu tijdens het bloggen een podcast luister. Dat kan ik dan weer niet, want twee talige dingen doen tegelijk (luisteren en schrijven en dat het dan andere dingen zijn en ik het moet ‘splitsen’ in mijn hoofd) dat werkt dan weer niet. Ik luister heel graag naar alle afleveringen van The Lively Show, en ook Ladies Who Lunch doet het errrrrrug goed bij mij. Ik weet dat er nog veel meer fijne podcasts bestaan, maar ik houd het hier nu even bij, anders zie ik door de bomen het bos niet meer. O ja: en vergeet de geweldig fijne audioblogs van Merel niet. Liefde alom. Kom maar op met al die inspirerende verhalen, ik kan er geen genoeg van krijgen!

 Hoe is het met jullie? Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 10 reacties

 1. Ik ben heel erg benieuwd naar je avonturen in Oxford! Echt tof dat je dat gaat doen. Ik ben trouwens niet zo bekend met podcasts maar je maakt mij wel nieuwsgierig haha

  1. Het is zeker het proberen waard! Over elk leuk of interessant onderwerp is denk ik wel wat te vinden (: Liefs!

 2. Niet te geloven dat je al bijna vertrekt! Sowieso ga je daar binnen de paar dagen een echte Oxford-ster worden, ben alleszins al benieuwd naar je verhalen en foto’s! Komt helemaal goed :D Leuk ook dat je podcasts leuk vind. Ik heb er ooit met m’n REC-vrienden eentje gemaakt van net iets meer dan een uurtje waarin we alle 12 elk om beurten een verhaal vertellen gekoppeld met een liedje. Mocht je geïnteresseerd zijn, ik hoor het wel hihi :D Liefs!

  1. Ooooh dat is leuk! Natuurlijk ben ik daarin geïnteresseerd, let me know where I can find it! (Om alvast even in de Engelse sferen te komen). Liefs!

 3. Jaaa, zo tof dat je bijna gaat! Alvast heel veel plezier <3. Het gaat vast een super mooie tijd worden. Heerlijk! En ohhh, ik hoor echt ie-de-reen over podcasts. Moet me er dan toch ook maar eens aan gaan wagen denk ik!

  1. Dankjewel, mega lief! Ja, het is echt een beetje een upcoming ding in blogland geloof ik he? Ik ben aangestoken door Merel (van de Groene Meisjes). En ik wil echt niet anders meer. Oké zo heftig is het niet, maar ik vind het wel heel fijn! Just give it a try zou ik zeggen. En nogmaals dankjewel! Liefs!

 4. Superveel plezier hè, in Oxford! Geniet ervan en ik kan niet wachten om al je avonturen te lezen. En je verdient het hoor, met je liedje!<3 Die podcast-obsessie, daar kan ik me ook wel in vinden de laatste tijd… Ze zijn zo fijn en inspirerend! X

  1. Dankjewel Em <3 Jaaa leuk he? Welke podcasts luister jij graag?

 5. wooohooo ik voel me echt mega vereerd dat je mijn zweverige woorden op je blog hebt gezet, haha <3

  1. Of course <3 Ik zou een geheel artikel kunnen wijden aan alle wijsheden die wij bespreken tijdens onze salade dates. Zal ik dat doen, ooit? Hahaha, lijkt me echt leuk. DOEI <3

Geef een reactie

Sluit Menu