Kletsun #40

StellaIk zit er dus gewoon weer. Na bijna drie maanden (I know, schandalig leven) zomervakantie te hebben gehad, is het collegeleven vandaag weer begonnen en zit ik weer achter mijn bureau in Leiden. Ik moet, als vanouds, weer mega nodig plassen door alle sloten thee die ik zojuist naar binnen heb geslurpt. Oh, en ook een zak chips maar hé ik moet nog even wennen aan het niet-meer-vakantie-ritme. Na een boodschappenrondje vanmiddag ben ik naar mijn allereerste college gegaan – Inleiding in de psychologie, horende bij mijn minor genaamd “dynamiek in groepen en besluitvorming”. JOEPIE. Vanaf volgende week beginnen ook mijn ‘eigen’ colleges weer, en kan de pret van het studentenleven weer beginnen.

But first: Madrid bound

Ja, dit is een serieus iets. Ik ga dus nog een paar daagjes weg. Feest confetti slingers. En een beetje angst, want hé ik moet weer in een vliegtuig en we weten allemaal hoe eng ik dat vind. Mijn vader heeft afgelopen april opnieuw een congres georganiseerd, en ik en een paar mensen hebben hem daarbij geholpen. Daarom wilde hij graag een soort ‘eind diner’ houden om het succes te vieren, en de dagen erna gebruiken om te overleggen over volgend jaar. Nu wil hij mij er graag bij hebben bij het diner, maar de andere dagen ben ik free to go. Alleen in Madrid leek me echt geen optie toen dit mij werd voorgelegd (ik was toen nog niet in mijn up naar Oxford geweest), en toen kwam mijn paps met het idee om iemand mee te nemen. Een geweldig lief vriendinnetje van mij, Marije, had het toentertijd even niet zo leuk door scriptiestress en andere nare dingen die in het leven van een succesvolle vrouw (she is!) wel eens gebeuren, en ik weet daarnaast hoe veel zij van reizen houdt. Ook wist ik dat zij één van de enige vriendinnetjes was die rond dit tijdstip geen stage/verplichte schooldingen zou hebben. En ik vind haar gewoon lief en weet zeker dat we het heerlijk gaan hebben. We vertrekken donderdag en komen zondag weer terug. I’ll keep you updated.

Hoe je weet dat je weer in je studentenleventje stapt

Tijdens elke wandeling die je maakt weer berichtjes opnemen naar vriendinnen/vriendje/ouders – Weer je eigen boodschapjes doen en dat heerlijk vinden, stiekem – Overal jonge mensen zien lopen in de meest oncharmante outfits (aka dispuutskleding) – Constant moeten plassen wegens al die sloten thee waar ik het net over had – De geur van je bekende favoriete geurkaars; ja, zelfs in de zomer – Weer naar college gaan en proberen de docent bij te houden wat aantekeningen betreft – Planningen en to do lijstjes maken, omdat je nu daadwerkelijk weer echt dingen te doen hebt naast naar je werk gaan (als bediening is er weinig te doen naast de werkdag itself) – Weer geen enkel idee hebben wat er nou precies ook al weer hier in de kast hangt en wat thuis – zo onhandig soms! – Toch stiekem wel weer ervaren hoe het is om avonden alleen op een kamertje te zitten zonder enig teken van leven van anderen. Buiten Whatsapp om dan hè – Gewoon. Mijn fijne plekje. Ben er stiekem toch wel graag.

 Personal update

Voordat ik echt echt echt naar de wc sprint om te gaan plassen, wilde ik jullie nog even vertellen hoe het met mij gaat. Jullie hebben misschien uit dit artikel op kunnen maken dat er in mijn ‘privé leven’ (dus eigenlijk alleen datgene wat ik niet op mijn blog deel omdat het ook anderen aangaat, verder deel ik stiekem praktisch alles) wat dingen zijn die niet helemaal lekker gaan en/of leuk zijn. Dat beïnvloedt mij en mijn mood stiekem best wel, maar er begint langzaam meer rust te komen in mijn krullenbol en ik begin een manier te vinden om met die situaties om te gaan. Lekker cryptisch allemaal, maar ik zit in de lift I guess. Ik heb een heerlijke zomer gehad, maar ben ook echt weer blij dat het ‘gewone leven’ begint. Excited ben ik ook – omdat ik allerlei nieuwe dingen ga doen. Ook wil ik weer wat gezondere eetgewoontes gaan ontwikkelen, binnenkort naar de Ikea om wat leuke frutsels te kopen voor mijn kamertje (plants anyone?) en ga ik vol frisse moed en een flinke dosis motivatie beginnen aan mijn laatste jaar Taalwetenschap!

En nu snel plassen! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Supertof dat je naar Madrid gaat! Have fun alvast. En ik kijk uit naar de spraakberichtjes van 10 minuten, hihi!

  2. Oeeh, Madrid! Zo leuk! Geniet ervan Stella, die vliegtuigrit gaat sneller voorbij zijn dan je denkt :D Ik herken je studentenlijstje heel erg haha, binnen een kleine drie weken is het ook voor mij opnieuw zover! Brrr hihi. Ik ben toch meer fan van vakantie ;) liefs en hou je goed, daar in je krullenbol!

  3. Oh zo leuk, een paar dagen Madrid! Geniet ervan<3 Succes met college dit jaar, gaat je helemaal lukken! X

  4. Wat tof zeg Madrid!! Heel veel plezier alvast :) en succes weer dit college jaar, dat gaat wel goed komen met jouuu!

Geef een reactie

Sluit Menu