Kletsun #41

StellaNou, ik dacht, laat ik weer eens een kletsartikel schrijven. Gewoon: ’cause I feel like it. Ik luister naar de prachtige stem van Bon Iver (want wie houdt er nou niet van hem) en kijk af en toe even naar alle studie gerelateerde papieren om me heen. Want: het echte leven is alweer een weekje of twee begonnen, en de to do lists zijn gevuld met andere dingen dan Gossip Girl kijken en werken. Nu staat studeren en planningen maken en allerlei andere studeergerelateerde dingen op het menu. Wat dacht je van weer in Leiden zijn, en al die dingen zelf regelen? Schoonmaken, boodschappen, fiets naar de fietsenmaker brengen, you know the drill. Maar je hoort mij niet klagen, want eigenlijk vind ik het weer hartstikke leuk om te studeren. En schoon te maken. Ja, echt!

Studie update

Uhu, derde jaar alweer! Als het goed is, haal ik dit jaar mijn bachelor. WOEI. Spannende, volwassen dingen mensen. De vakken die ik nu heb vind ik tot nu toe heel interessant en nuttig. Het ene wat meer dan het andere, of course, maar de vakken van bijvoorbeeld mijn minor (Dynamiek in groepen en besluitvorming) vind ik zwaar, maar leuk. De andere vakken heten o.a. “Woorden als Wapens” en “Kritisch denken, kritisch schrijven”. Mega interessant voor deze taalliefhebber! Ik merk wel dat dit het derde jaar is, en dat er dus meer van me gevraagd wordt. Wekelijkse deadlines voor bijna al mijn vakken, om maar even een voorbeeld te noemen. Ik moet aan de slag met linguïstische corpora, wat betekent: unicomputers. Veel op de uni zijn, dus. Daarom vind ik het extra lastig om ook mijn twee dagen werk bij Barista nog te doen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ik daar ook heen moet reizen, wat me een uur kost. Tsja. Niet heel handig allemaal, maar ik hoop dat alles snel went en ik alles goed kan combineren!

Mijn social life 

Naast het feit dat ik het drukker heb in Leiden door mijn studie, heb ik het ook ineens sociaal gezien drukker. Waar ik vorig jaar nog hele middagen en avonden zat te waterverven en Netflixen, fiets ik nu van hot naar her naar allerlei activiteiten. JA ECHT. Ten eerste heb ik natuurlijk mijn beste vriendinnetje in Leiden wonen. Daarnaast woont Femke tegenwoordig ook in Leiden (love it) waardoor ik haar vaker kan zien, heb ik echt een leuke band opgebouwd met studievriendinnetje Suuk, waar ik ook best veel contact mee heb. En dan zit ik natuurlijk nu bij een vereniging, waar Laura ook zit (en Fem!), die ik ook vaker zie weer. En al die nieuwe mensen, dus. Tsja. Dan krijg je dat! En ik moet heel eerlijk zeggen dat ik het echt super leuk vind. Ben zo benieuwd wat dit jaar me gaat brengen!

En dan nog wat andere dingen

Leuk altijd, die ‘kopjes’ in mijn kletsartikelen, maar soms heb ik gewoon zin om wat neer te krabbelen zonder dat het echt een apart kopje ‘kan krijgen’. Bijvoorbeeld dat ik aanstaande dinsdagavond (dat is vanavond, als jullie dit lezen) hoogstwaarschijnlijk met Deisy naar de meet up ga van Jess Lively, van de podcast The Lively Show. Ik heb AL haar afleveringen inmiddels met zoveel bewondering en plezier geluisterd, en nu is ze dus in Amsterdam en IK WIL HAAR ZO GRAAG ZIEN. Hoop dat alles loopt zoals ik hoop (ik sta stand by voor werk). En, dan ga ik vrijdagmiddag een halve wereldreis maken voor het verjaardagsfeestje van niemand minder dan Fleur, van Miss Joesten. Ik vind het oprecht zo leuk dat ze mij heeft uitgenodigd! We hebben elkaar pas één keer gezien, maar dat was zo’n gezellige dag! En blijkbaar was dat wederzijds, en ik ben vereerd dat ik mag komen. Daar ga ik ook ChantalLaura en Naomi ontmoeten, en hoe meer bloggers, hoe meer vreugd (in mijn ogen, dan). Dit is dus echt de week van bloggers ontmoeten in real lifeI couldn’t be happier. O ja, nog wat. Ik heb dus bij Pull & Bear een shirt gespot met de kleine zeemeermin erop. Die moeten mijn jeugdvriendinnetje (echt vanaf ons 4e) Dewi en ik echt hebben. Daar ga ik deze week eens even naar op jacht.

Hoe is het met jullie? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Ik blijf het zeggen; jouw kletspraatjes zijn stiekem mijn favoriete artikelen op jouw blog. Zo fijn om te lezen en de manier waarop je het schrijft; alsof je tegenover me zit met een kop thee en het in het reallife verteld.. Leuke dingen heb je op de planning staan! Ik hoop dat het vanavond allemaal lukt:)! Have fun!

 2. Het is weer genieten! :) Leiden lijkt me zo een fijne stad, ik kom er helaas veels te weinig!
  En ik ga even duimen dat het goed gaat en je vanavond niet hoeft te werken, want dan zie ik je vanavond! Ik ben gewoon een beetje zenuwachtig voor de meet up :)

 3. Woehoe lekker veel positiviteit! Heel fijn Stel <3 En ik heb niet gereageerd op je vorige artikel over drempels overgaan en dingen overwinnen enzo, maar ik wilde wel echt nog zeggen dat ik zo trots ben (als dat kan?) op je en dat ik het zo goed en cool van je vind dat je al die dingen die je eng vindt gewoon DOET! Echt heel knap en sterk hoor! En je bent af en toe bang dat het klinkt als niets-betekenende overwinningen, maar ik ga er even een quote van Mandela bijhalen: “I learned that courage was not the absence of fear, but the triumph over it. The brave man is not he who does not feel afraid, but he who conquers that fear.” Onthoud die maar! :) Stiekem ben jij namelijk gewoon veel dapperder dan iemand die in z'n eentje een hele wereldreis maakt en dat no problemo vindt:)
  Veel liefs! En succes& plezier met al die vakken en werk en sociale bezigheden!! X

  1. Dankjewel Son <3 En over trots gesproken; ben ik ook echt op jou! (En ja, ik vind dat dat kan, want wij zijn blogmaatjes!). Zit ze daar even helemaal ver weg de tijd van haar leven te hebben. Vast ook met ups en downs, maar ik hoop zo dat je er straks op terug kan kijken als een GROOT succes met allemaal fijne mooie dingen. Ik zit echt te kwijlen bij al die prachtige foto's en ik zie dat je overal zo happy en shining op staat! En die quote is echt prachtig. Die ga ik inderdaad onthouden.

 4. Ik vind dit soort artikeltjes geweldig! Vind het fijn voor jou dat je zoveel energie haalt uit al die sociale dingen. Ik kan me niet inbeelden dat ik dat tijdens mijn studie zou doen. Ik zat ook liever op kot series te kijken en te chillen :) Al wou een klein deeltje van mij dan wel lekker sociaal doen en veel activiteiten gaan doen enzo, ik durfde dat nooit echt. Ik hoop mee dat je Jess kan ontmoeten!

  1. Ah, wat een leukerd ben je zelf met je leuke reactie! Made me smile, dankjewel! <3

Geef een reactie

Sluit Menu