Kletsun #42

StellaHeeeee hallo daar is die ene vrolijke foto weer, wat betekent dat ik weer wat ga rammelen over mijn leven. En hoe het gaat, en zo. Ja. Ik zit lekker voor mijn de tv bij pap en mam, met de poes op mam’s buik. Niet mijn poes jongens, no worries, ik heb het over Puck de poezel. We hebben net naar Heel Holland Bakt zitten kijken – zo kneuterig en fijn. Maar, ik heb nu echt zin in taart. As always. Maar goed, ik heb geen taart. Ik heb wel een laptop. En die krijgt er nu even van langs, want het is weer tijd om eens up te daten.

Het is alweer herfst, holy moly!

Goh, newsflash. Dat het al herfst was, wisten jullie natuurlijk ook wel. Maar kunnen we even stil staan bij hoe snel dat allemaal gaat. Mijn zomer leek echt ein-de-loos met al die avonturen. Oxford, Portugal, Madrid, werken tussendoor.. Wauw. En nu is het herfst, en loop ik al rond in mijn winterjas want koningin koukleum hier. Ja echt, ik bibber al als het onder de 12 graden komt geloof ik, zo snel heb ik het koud. Ik heb ook niet echt een doorbloeding waarvan je zegt hé die werkt goed mee, dus het is ook wel weer te verklaren. Men zegt dat je, om de doorbloeding te stimuleren, heel koud moet douchen voordat je eronder uit stapt. Dan moet je lichaam je namelijk verwarmen of zo, daarna, en dan ehhh ja, dan gaat je bloed sneller stromen? Nou eh, bekijk het maar wetenschap, mijn bloed gaat ook sneller stromen van chocola en dat klinkt meer als een Stella-optie.

Die drukte waar ik het over had

Ja, ik vertelde jullie dus over de drukte in mijn leven en dat ik niet zo goed wist hoe ik daar mee om moest gaan. Ik had het er laatst dus even met mama over, en die zei dat ze veel van haarzelf in mij herkende. Komt er te veel op de planning te staan, dan gaat ook zij stressen en bedenken wat er tussen uit kan om meer tijd te creëeren. Zou er een planning-stress-gen bestaan? Zo ja, dan heb ik het. Got it from my momma, enzo. Maar nee jongens, ik begin er meer aan te wennen. Aan het van hot naar her racen om alles in te plannen. Gelukkig plan ik ook leuke dingen in. Zo komt Fleur komende donderdag lekker taart eten in Leiden. Nog voor haar verjaardag, waar ik toen niet heen kon door de treinen die eigenlijk meer niet reden dan wel. Verder heb ik binnenkort tentamens en deadlines en heb ik gelukkig genoeg tijd om die voor te bereiden. Ik ben er dus redelijk rustig onder op het moment van typen, which is very nice.

Ik wil prikkels en wel nu!

Nog zo iets ‘grappigs’ waar ik de laatste tijd steeds vaker tegen aan loop. Ik heb het dus druk – ga veel van hot naar her, en heb daardoor weinig tijd om op mijn kont te zitten en niks te doen. Aan de ene kant is dat beangstigend want help wanneer moet ik dan dit en dat doen, maar aan de andere kant is het ook HEEL bevrijdend. Want ik kan niet goed prikkelloos zijn. Ik weet niet of het de verveling is, of de angst om me te gaan vervelen (en dus alleen te zijn met mijn eigen, vaak stomme gedachten – dat wil niemand) maar ik wil al-tijd IETS doen. Ik ben ook altijd het ene moment alweer bezig met het volgende, dus ‘in het nu zijn’ en ‘genieten van het moment’ komt nauwelijks in mijn vocabulaire voor. Is dat iets wat jullie herkennen? Zijn jullie ook altijd bezig met what’s next en de toekomst en dat soort fratsen? Want nu ik dit zit te typen (als een gek), denk ik alleen maar aan dat ik zo mijn bus moet halen en wanneer ik boodschappen ga doen.. O ja en die bus, die ga ik dus nu maar gauw halen!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ik ben totaal tegenovergesteld denk ik. Haha. Ik herinner mij nog toen ik mijn bacheloropleiding deed en al die deadlines op mij af kwamen gestormd. Ik ging gewoon heel chill ding per ding doen. Terwijl ik innerlijk wel enoooooorm veel stress heb (stresskipje!). Ik had altijd van die wisselende momenten. De ene keer; paniek aaaah wat moet ik doen? zoveel! shiiiit! en de andere keer; oké, dit kan ik. En dit valt ook mee. Valt eigenlijk allemaal best mee! Haha superraar.
    Ik merk ook bvb dat ik, als ik tv kijk, ik toch ondertussen ook altijd iets moet doen. Ik vind het zo moeilijk om gewoon voor de tv te zitten en te kijken. Dus dat moet ik nu vaker doen van mezelf. Tv kijken en nietsen. Hahaha :D Maar ik ben eigenlijk totaal niet bang om mij te vervelen. Het gebeurt ook echt zelden dat ik mij verveel dus dat zit wel goed.
    Verder heb ik ook heel erge zin in taart. Story of my life I guess. Hihi.

  2. Dat kan ik zeker herkennen! Op dagen zonder planning voel ik me rusteloos en opgejaagd, want ik moet IETS doen. Geef mij maar een flinke todo lijst, dan ben ik het gelukkigst. Soms loopt mij hoofd ook wel over hoor, van de twintigduizend dingen die ik dan door elkaar doe, maar een uurtje pauze met een goede serie lost dat dan weer op! :D xx

  3. Je kan ook een wisseldouche nemen voor die doorbloeding. Volgens mij moet je alleen dan wel met de koude douche eindigen ja. Ik zou het niet kunnen: altijd iets doen. Te snel overprikkeld denk ik.

  4. Hihi, ik vind het ook heel herkenbaar! Vakantie kan me soms zelfs een beetje te lang duren omdat het zo inhoudloos is … ofzo.
    Ik denk dat het vooral is dat ik me gewoon nuttig wil maken, dus grijp ik alle kansen aan en soms wordt dat wel een beetje te veel ;)

Geef een reactie

Sluit Menu