Kletsun #44

KletsunJa ja , het is je girl hier met een artikel over niks. Jeei! Goed, ik zit dus op mijn bed en ik had zojuist mijn ‘eerste’ slow avondje. Althans, dit was de eerste keer dat ik het zo noemde, en ook de eerste keer dat ik echt heel actief probeerde om mijn nieuwe affirmatie in mijn hoofd op te dreunen (“Het hoeft niet altijd super”) en oké te zijn met het feit dat ik o.a. gewoon even een YouTube filmpje lag te kijken in mijn bed – en dat filmpje was niet eens echt leuk. En stiekem vond ik het lastig om te bedenken dat ik nu jong ben, en eigenlijk ook wel graag ergens in een leuk dansding had gestaan vanavond. Maar Stel, laat het losssss. Goed, ik wilde hier een hele alinea aan wijden in dit kletsartikel, maar ga nu heb ik alles al verklapt dus zit er niks anders op dan gewoon maar verder ratelen en eh, ja, gevalletje go with the thought flow.

 De scriptie dingen gaan nu dan echt beginnen

Jaaahaaaaa, en ik ben mega vroeg begonnen. Ik ben namelijk al bezig met brainstormen, heb al een docent ‘gecontact’  (die echt heel leuk en aardig is; super fijn) en ook al met hem overlegd. Ik heb ook al best een concreet onderwerp en een concreet domein. Ik moet alleen nog gaan bedenken wat ik nou precies wil onderzoeken – wat wil ik te weten komen? Tipje van de sluier: Ik ga iets doen met een aantal sprookjes van Grimm. JA. LEUK HE? Ik vind dat dus echt het einde. Weet nog dat ik in het eerste jaar al dacht dat ik misschien iets met sprookjes kon doen. En dat gaat nu hoogstwaarschijnlijk gebeuren ook! Ik ga vandaag (het is zondag als ik dit schrijf) proberen te bedenken wat ik nou precies te weten wil komen van die sprookjes. Ben benieuwd of het echt een goed onderwerp gaat zijn en WAAH kriebels.

Ik wil ga weer meer blogjes lezen

Ik merkte dat ik de laatste tijd een beetje zat te miepen over ‘de blogwereld’ en wat daar binnen allemaal gebeurt. Oftewel: meer commercie (wat ik ook begrijp, trouwens) en minder mensen die ‘gewoon lekker typen en gewoon leuk op elkaar reageren omdat het een hobby/passie is’. Ik las trouwens ook het artikel van Maartje en dat vond ik echt wel een hele goeie. Anyways, ik merkte dus dat ik een beetje gedemotiveerd raakte. Maar nu is mijn motivatie ineens weer helemaal terug en ga ik zelf het gedrag vertonen wat ik in ‘anderen’ zo mis. Als in: ik kan wel gaan miepen over dat bloggers minder bloggen om het schrijven en dat we minder op elkaar reageren etc, maar ik kan ook zelf dan JUIST wel lekker schrijven om het schrijven en WEL actief andere blogjes lezen en reageren op artikelen van anderen. Dus that is what I am going to do! Ben er helemaal enthousiast over! Dus als jullie nog leuke blogs weten die ik misschien niet ken; gooi ze op me.

Yoga een noodzaak?

Na een lang gesprek met mijn ouders afgelopen zaterdagavond, kwamen we tot de conclusie dat ik echt graag wil (en ook eigenlijk moet, want al die hoofdpijn zucht) leren ontspannen. Ik schreef laatst over waarom ik avondjes niks doen zo moeilijk vind en dat heeft alles, kort gezegd, te maken met mijn negatieve gedachten die op komen zetten wanneer ik mezelf niet weet af te leiden. Oftewel: verveling = frustratie, want verveling = negatieve gedachten en je ellendig voelen. Dan kan ik wel drieduizend miljoen dingen gaan bedenken om mezelf dus niet te vervelen, maar ik kan beter ‘het aard van het beestje’ aanpakken en juist leren ontspannen – niet meer bang zijn voor ‘niks te doen hebben’. Dus: ik ga hoogstwaarschijnlijk beginnen bij een echte yogastudio. Waarom niet gewoon zelf, thuis? Omdat ik geen idee heb wat ik moet doen. Ik wil er dan ook graag echt goed aan beginnen en leren waar ik op moet letten, en wat de gehele filosofie is achter de yogavorm die ik dan ga ‘volgen’. Maar goed, dit staat nog maar in de babyschoentjes dus ik houd jullie wel op de hoogte!

Personal update 

Nou, ja, het gaat eigenlijk wel goed! Ik ben blij dat ik nu wat plannetjes heb gemaakt en wat meer nadenk over affirmaties en dat ik het ik-kan-niet-ontspannen-als-ik-even-niks-te-doen-heb-probleem aan ga pakken. Ik ben ook weer mijn allerfavorietste boek “De moed van imperfectie” aan het lezen en daar houd ik veel positieve energie aan over. Ik schrijf ook weer in mijn dankbaarheidsboekje, heb mijn blog drive weer terug gevonden, ben blij dat ik met zoveel enthousiasme aan mijn scriptie kan denken en ben ook BIJNA JARIG! (4 december it is, 22 alweer..) Genoeg dingen dus om happy over te zijn! En ooooh die avond zingen vorige week vrijdag, dat was ZO veel geluk en ik kan daar echt nog wel even op teren <3. Verder nog wat stoms: Ik werk niet meer bij het koffietentje in Gouda. Mijn contract wordt niet verlengd, omdat dat een vast contract zou moeten gaan worden en ze gewoonweg niet genoeg werk hebben voor o.a. mij. Ik ben mega blij dat het niet aan mijn functioneren lag, en ik ben daar ook zonder hard feelings weg, maar ik baal wel echt heel erg en vind het zo jammer, want ik had het echt naar mijn zin daar. Maar ja, niks aan te doen helaas! Op zoek naar iets anders leuks!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 14 reacties

 1. Ik nam net ook het besluit dat ik wil yoga’en maar ik ga het voorlopig wel nog thuis doen. In zo’n studio is me dat toch echt geweldig duur vind ik. Maar misschien heb ik het er ooit wel voor over. Als het echt helpt. Wie weet. Ga zo meteen even m’n matje uitrollen, Adrienne opzoeken en beginnen.
  Ik ben ook wat actiever aan het worden in het blogjes lezen. En ik was al best actief vond ik zelf. Maar ‘t is zo gek hé. En enorm leuk! Ik ontdek letterlijk elke dag wel een nieuwe blog die ik wil gaan volgen. En ik volg er al best veel. Haha. Vind dat ook echt een momentje van ontspanning om alle nieuwe blogjes te lezen.
  Jammer van je werk. Maar er komt wel weet iets nieuws op je pad! :)

  1. Adrienne heb ik wel eens van gehoord ja! Ga ik ook eens opzoeken, thanks for the reminder! Ik vind het inderdaad ook vrij prijzig, maar gelukkig is er studentenkorting en kan ik ook per maand opzeggen. Mocht het dus niks blijken te zijn, dan kan ik gewoon stoppen. Fijn idee (: Maarrrrr eerst maar eens zo’n proefles volgen! Ja, ik merk dat ik ook vaak nieuwe blogs ontdek als ik er ook echt ‘moeite voor doe’. Ik hoop dat de ‘blogwereld’ weer een beetje een boost krijg, want het is inderdaad zo leuk en echt een momentje van ontspanning en inspiratie! Liefs!

 2. Ik word best wel happy van deze post. Je klinkt positief :-)

  1. Dat is fijn <3 En jup, doing the best I can! Ik hoop dat het ook een beetje goed en positief gaat met jou! Veel liefs!

 3. Fijn blij kletsartikel! Ik hoop dat je je plekje gaat vinden bij de yogaschool en lekker kan gaan ontspannen zodat je hoofdpijn ook lekker weg gaat! Hou je ons op de hoogte van je yoga-avontuur? Dat lijkt me leuk!
  Hè, jammer dat je weg bent bij het koffietentje in Gouda, je vond het net zo leuk! :( Fijn dat het wel op een goede manier is gegaan, maar het blijft natuurlijk rot. Nu op zoek naar iets nieuws?

  Knuffel!

  1. Jaaa, ik hoop het ook. Ben zo benieuwd wat ik er van ga vinden. Vind het ook wel weer spannend hoor; straks sta ik daar te wankelen en te doen terwijl de rest om mij heen de prachtigste houdingen aanneemt zonder moeite, hihi. Maar goed, ik ben daar om te leren! (: En natuurlijk houd ik jullie op de hoogte, dat is het leukste wat er is! Ja ik vind het echt HEEL erg jammer.. Begin het met de dag stommer te vinden zelfs.. Maar goed, er is inderdaad vast nog wel een koffietentje op deze aardbol waar ik me op mijn gemak voel! Liefs!

 4. “Dus als jullie nog leuke blogs weten die ik misschien niet ken; gooi ze op me.” Tja… ik ben een paar dagen begonnen met bloggen. Hint, hint. Hahaha.

  Wat leuk dat je yoga gaat doen. Ik volg gewoon een aantal youtube video’s die ik leuk vind om te doen. Ik heb een hele tijd geleden ook yoga les gehad en vond dat minder. (Maar misschien was het ook de yoga lerares, who knows)

  Jammer van je ontslag, maar misschien is er iets anders in de buurt waar je je ook op je gemak gaat voelen!

  1. Ooooh ja joepie leuk, nieuwe bloggers! Ik ga zeker weten even een kijkje nemen (: Ik ben inderdaad benieuwd wat ik van de les ga vinden, en van de lerares ook ja! Kan daar ook wel echt aan liggen; of je het leuk vindt of niet. Als ik het niks vind kan ik gelukkig gewoon elke maand opzeggen, dus dat is een fijn idee. En ja, ik hoop dat dat gaat gebeuren. Goed rondkijken dan maar! Liefs.

 5. Balen van je ontslag, maar er zijn genoeg leuke zaakjes in Gouda en Leiden denk ik zo, komt vast goed! Voor de rest allemaal positieve dingen, yay<3 Dat scriptie idee klinkt zo cool!! X

 6. Wat fijn dat het goed met je gaat! :)
  Yogales is trouwens fantastisch; ik volg nu al bijna 2 jaar ‘Lu Jong’ en geniet er nog steeds elke keer weer van! hihi
  Liefs .x

 7. Yoga is echt geweldig, ik vind het zelf wat jammer dat ik niet alle tijd ervoor heb want het doet echt deugd, zowel lichamelijk als emotioneel! En je kan het zo gemakkelijk thuis doen ook. Verder klink je erg opgewekt en positief over de grote lijn dus dat is leuk om te lezen: )

 8. Hoi Stella, ik doe zelf een aantal jaar aan yoga, bij een heel kleine yogaschool waar per les 5-7 deelnemers zijn. Ik vind het voordeel van les dat de docent in de gaten houdt of je de oefeningen wel goed uitvoert. Waar ik in het begin aan moest wennen is dat yoga niet competitief is. Raar dat ik zo gewend ben aan competitie dat het me moeite heeft gekost om dat los te laten. En, wat ook belangrijk is om te weten: ieder lichaam is anders. Dus als je bepaalde oefeningen ‘minder goed’ lijkt te kunnen kan dat ook door je anatomie komen. Ik hoop dat je net zoveel plezier aan yoga zult beleven als ik!

  1. Ja, precies! Inmiddels heb ik dus de eerste les gehad en inderdaad met 5 deelnemers en een lerares die steeds even keek of we de poses goed uitvoerden; dat vond ik heel prettig! Ja, ik snap helemaal wat je bedoelt wat anatomie betreft! Bijvoorbeeld in de boomhouding kon ik goed merken dat mijn evenwicht nog niet echt ‘je van het’ is, maar het is ook juist een leuke uitdaging om te zien of dat verbetert na een tijdje! Dankjewel voor je reactie! (: Liefs!

   1. Je zult wel merken dat je evenwicht elke keer anders kan zijn. De ene keer kost de boom je veel moeite, de andere keer minder, soms lukt ‘t op je linkerbeen wel en op je rechterbeen niet, of andersom. En er zijn ook houdingen die nooit je favoriet zullen worden. Mijn yogadocente zegt altijd: elke dag is anders.

Geef een reactie

Sluit Menu