Kletsun #46

KletsunHiiii, daar ben ik weer; in de kletsbui. Happy 2017! Ik begin met nu wel eventjes te realiseren dat de foto hierboven echt oud begint te worden. Gevalletje begin 2015, dus al bijna twee jaar geleden. Eh, ja. Mijn haar is inmiddels ook een stuk donkerder, en minder krullerig (#sip). Maar, we zijn hier natuurlijk niet om sip te doen, want hopsakee het nieuwe jaar is daar, en ik zit stiekem best wel vol met positieve motivatie en sprankels en joepie-gevoelens om er dit jaar echt weer een succes van te maken. Van mezelf, dan. En alle dingen die moeten gebeuren. Afstuderen, bijvoorbeeld. Best een dingetje hoor.. Holy moly macaroni. Goed, maar er is meer om over te kletsen.

 Personal update

Met mij gaat het goed! Ik zit goed in mijn vel, ben de laatste dagen weer flink productief wat mijn uni to do list betreft en ben gemotiveerd om van dit jaar een succes te maken – voor zover ik dat in eigen hand heb natuurlijk. Zo heb ik zojuist weer eens op de crosstrainer gestaan, en heb ik vandaag ook mijn best gedaan om zo gezond mogelijk te eten. Dat is een dingetje, trouwens: Ik hoop in 2017 een balans te kunnen vinden tussen goed eten en lekker eten. Een 80/20 lifestyle, zeg maar. Ik hoop me daardoor wat energieker en fitter te voelen, en wat minder last te hebben van een opgeblazen gevoel en de welbekende suikerdips. Ik denk ook dat het beoefenen van yoga helpt, wat ik nu een maandje echt wekelijks een aantal keer doe. Ik haal er een soort evenwichtsgevoel uit. Alsof ik meer in balans ben, zowel fysiek als mentaal. Wel heb ik een beetje gedoe met mijn slaapritme. Ik val laat in slaap, en ben daarom ‘s ochtends echt nog ontzettend moe. Daar wil ik de komende tijd op letten; op goed en genoeg slapen. En zo gaan we dan vrolijk en gemotiveerd verder met leven, zeg maar.

 Wat ik graag met mijn blogje wil

Na alle reacties op dit artikel (nogmaals bedankt allemaal <3) heb ik wel weer nieuwe motivatie gekregen om van mijn blogje wat leuks te maken – iets wat bij mij past en hoort. Ik vind het soms lastig om mezelf eraan te herinneren dat ik het voor mezelf doe, en dat het helemaal niet nodig is om me door stomme dingen als onzekerheid en ‘anderen doen allemaal wat anders en ik kan dat niet/mij lukt dat niet’ of ‘ik heb nooit mooie foto’s bij mijn artikelen’ gedachten te laten ontmoedigen. Maar goed, shit just happens. Ik vind schrijven simpelweg het einde, dus laat ik daar gewoon vanuit gaan en dan komt alles goed. Toch? Laten we dat afspreken. En waar ik dan over schrijf, dat moet ik dan nog even bedenken. Gelukkig genoeg hersenspinsels in mijn hoofd om inspiratie uit te halen!

Druk druk druk 

Naast blogjes typen ben ik de afgelopen dagen vooral bezig met serieuze dingen typen – deadlines en samenvattingen en zo. Oef, waarom is dat toch? Tentamens net na de kerstvakantie, grom. Ik heb er de hele vakantie dus tegenaan zitten hikken en er kwam echt NIKS uit handen. Dus nu zit ik de afgelopen dagen volledig onder mijn studeersteen en kom ik amper het huis uit. Ja, zo erg is het gesteld hier, met mij. Maar het komt goed – er zit beweging in en ik hoop oprecht dat ik mijn tentamens en deadlines gewoon met keurige voldoendes ga halen en dat we straks een feestje kunnen vieren als de ellende weer even voorbij is. (En dan begint de scriptiestress pas echt, en valt er al helemaal niks meer te vieren, hahaha – OEPS).

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 2 reacties

  1. Oeh, heel veel succes met afstuderen dit jaar! Ik studeerde vorig jaar af aan het HBO en dat vond ik al echt een hel. Misschien is dat eigenlijk niet zo goed om te zeggen tegen iemand die nog moet beginnen, haha. Maar veel succes, je kan het!

  2. Spannend, dat laatste jaar!
    Wat je schrijft hoeft niet allemaal binnen een hokje te passen. Ik snap dat je het leuk vind als alles lekker georganiseerd en duidelijk en gestructureerd is (vind ik ook!) maar het is juist leuk als er ooit wat randomness verschijnt die jouw spontane hersenspinsels vertegenwoordigt.

    Ik vind het nog steeds leuk op dit plekje van het internet, gewoon omdat het zo lekker ‘Stella’ is. Gelukkig nieuwjaar ♥

Geef een reactie

Sluit Menu