Kletsun #48

KletsunDat je je realiseert dat je echt al heel lang geen kletsartikel meer hebt geschreven. Kan natuurlijk echt niet he, dat begrijpen we allemaal wel. Dus kruip ik weer eens achter mijn laptopje en bedenk ik me wat ik allemaal voor mega interessants ik te vertellen heb. Ik denk stiekem dat jullie wel een beetje verwachten waar dit kletsverhaal met name over zal gaan. Ahum studie uch kuch scriptie kuch ahummm tentamens, dat soort fratsen. Want jawel, ik zit dus nog altijd in het laatste jaar van mijn bachelor en het einde nadert met sneltreinvaart. Helaas, want mijn scriptie kruipt eerder met een slakkenvaart vooruit. Geen eerlijke competitie, dus, tussen de tijd en mijn scriptieschrijfskills. Maar goed, ergens weet ik wel dat ik het gewoon moet gaan doen, dat schrijven. Jammer dat dat soort schrijven niet zo easy gaat als dit soort schrijven. I wish.

De studieperikelen dus

Ik heb afgelopen weken drie tentamens gemaakt, en een paper ingeleverd. Ik denk dat ik zeker weet twee van de drie tentamens gehaald te hebben. Voor het paper had ik een 8. En dat ene tentamen, eh ja, dat hangt erom. We gaan het beleven. (Stiekem vind ik het wel heel spannend, want herkansingen rond mijn scriptie deadline is niet echt heel fijn). Mijn scriptie heeft vanwege die tentamens een beetje on hold gestaan. Het is eigenlijk een grote berg geworden, en ik sta nog aan de voet. Zonder enig idee hoe ik dus over die berg heen ga komen. Gelukkig heb ik snel een afspraak met mijn begeleider (inmiddels al gehad -zo gaat dat met bloggen-, en het heeft me ontzettend geholpen!). Ik hoop dat hij mij wat klimgerei kan geven, zeg maar. Ehhhh, ja. Het wordt een rocky road, maar ik hoop echt dat ik in augustus mijn bachelordiploma heb!

Instagram?

Jep, ik heb mijn account weer afgeschermd en heel veel van mijn foto’s weggehaald. Ik weet niet zo goed meer waarom, eigenlijk. Ik wilde graag een soort schone lei, en daarnaast duizelde het me een beetje dat praktisch iedereen alles van mij (wat ik deel, dan) kon zien. Dus nu heb ik mijn account weer afgeschermd en ga ik eventjes nadenken over hoe en wat. Want naja, ik vind Instagram eigenlijk wel heel leuk, maar ik heb me toch een beetje laten verleiden door het ‘mooie foto’s’ idee en dat alles bij elkaar ‘moet passen’. Achteraf heb ik misschien meer verwijderd dan ik eigenlijk had gewild (al heb ik alles op mijn laptop bewaard), maar goed nu kan ik ook weer een beetje bedenken wat ik er dan mee wil (en waarom me dat dan toch een soort uitmaakt, maf eigenlijk).

Alweer een nieuw baantje?

Ik vertelde jullie een tijdje geleden (rond januari) dat ik een nieuw bijbaantje had en aan de slag ging bij de Bagels & Beans in Gouda. Dit heb ik een tijdje gedaan, en ik vond het werk erg leuk! En het concept, natuurlijk. I mean: Wie houdt er nu niet van bagels? Maar goed, omdat ik de afgelopen weken zo druk ben geweest met mijn studie (en dat ook echt mijn prioriteit heeft) ben ik weinig geweest. En als ik er wel was, was ik vaak niet echt nodig en kon ik na een uurtje eigenlijk weer naar huis (is dus totaal zo’n 90 min met de trein als ik uit Leiden kwam en weer terug ging). Ik bedacht me toen ten eerste dat een baantje in Leiden dus veel praktischer is, en mijn huisgenootje had mij ook getagd in iets op Facebook waar ik HEEL enthousiast over was. Ten tweede (of dus eigenlijk derde) leverde het me best veel stress op, omdat ik het gevoel had dat ik bij Bagels niet echt tot mijn recht kwam en het ook vervelend vond dat ik de laatste weken niet mijn volle inzet kon tonen. En nuuuuu (tromgeroffel) mag ik dus WEL mijn volle inzet gaan tonen bij niks (niemand?) minder dan de YOGHURT BARN! Joepieeeee! Jazeker – er komt een Yoghurt Barn in Leiden en ik mag daar aan de slag! Dat vind ik ècht ontzettend leuk en ik ben heel benieuwd of dit beter bij mij past. Het voelt in ieder geval heel goed (het sollicitatiegesprek was ook echt heel gezellig), dus ik denk dat dat meer dan goed moet gaan komen!

Liefs, Stel.

Deze post heeft 7 reacties

  1. Proficiat met je nieuwe baantje en veel succes met het afronden van je studie!

  2. Zo fijn om weer een blogje van jou te lezen <3 Heel veel plezier (en succes) met het afronden van je studie. Het is soms echt een klus en akelig tot en met maar vergeet niet her en der van te genieten ;) (ik spreek uit ervaring). En hoera voor je nieuwe baantje, echt heel leuk!

  3. Ik vond het al wel knap dat je aan een baantje begon dat niet in de stad ligt waar je studeert (hoewel Leiden-Gouda geen wereldeind is en ik het wel over zou hebben voor een heel leuk baantje, maar toch), hoop dat je er wel leuke ervaringen op hebt gedaan die je mee kunt nemen naar Yoghurt Barn!

  4. Hoo Stella, die scriptiestress heb ik ook, gek hé hoe snel de tijd gaat! En eigenlijk zit ik nu speciaal een dag in de bibliotheek zodat ik niet te veel afleiding heb, maar nu ik net m’n boterhammen op heb vallen mijn ogen bijna toe, haha. Even jouw leuke blogje lezen dus! Proficiat met je nieuw baantje, het klinkt alleszins heel cool. En ook een stuk gemakkelijker, zeker als je inderdaad zo lang onderweg bent! Heel veel succes! :D

  5. Heeee wat leuk, de yoghurt barn! Lijkt me ook altijd erg leuk :) heel veel succes nog met je scriptie!!

  6. Wat een goed nieuws van je nieuwe baantje, of niet?! Heel veel succes met je scriptie. Ik denk dat je die berg wel kunt beklimmen hoor Stella. Misschien zie jij het als de Mount Everest maar komt dat ook weer door onzekerheid – kan ik het wel – of door verwachtingen. Vertrouw op jezelf! En: adem in, adem uit.

  7. Gefeliciteerd met je nieuwe baantje! Ik ben gek op de Yoghurt Barn, ik denk dat dat wel echt een leuke plek is om te werken!

Geef een reactie

Sluit Menu