Kletsun #49

KletsunZo, ik dacht dat mijn blogje wel weer even toe was aan een update. Niet dat er bijster veel veranderd is in het leven des krullenbols sinds mijn vorige kletsbericht, maar aangezien dit mijn digitale dagboekje is (althans, zo goed als, met enige voorzichtigheid of course) vind ik het wel een gepast iets voor vandaag. Goed, zoals je merkt heb ik vandaag niet echt een gevalletje ‘schrijf mojo’ te pakken, dus sorry als dit niet mijn best geschreven verhaal ooit is. Gelukkig zit ik er wel weer bij zoals praktisch altijd tijdens het schrijven van deze kletspraatjes – een grote kop thee drinkend aan de keukentafel bij paps und mams.

 Het steenleven

Yes, dat is nog altijd gaande. Vooral deze maand is druk. Begin juni heb ik mijn laatste twee tentamens (!!!) van mijn bachelor, en dan wil ik ook de eerste versie van mijn scriptie ingeleverd hebben. Alles loopt verder volgens plan – mijn samenvattingen beginnen al ergens op te lijken en ook mijn scriptie krijgt langzaam vorm. Ik ben heel blij dat ik het doordeweeks niet al te druk heb, waardoor ik elke dag aan mij to do list kan werken zonder al te veel stress. Ik functioneer niet echt lekker onder stress, dus happy me dat dat nu niet echt hoeft. Ik werk nog steeds aan min scriptie met relatief veel plezier (voor zover dat dus kan met een scriptie), en ik ben benieuwd of ik uiteindelijk ook echt wat zinnigs te zeggen heb na mijn onderzoek. (Voor degenen die het niet weten: Ik doe vergelijkend stilistisch onderzoek en mijn corpus bestaat uit 6 sprookjes van Grimm. LEUK!).  Maar goed, dat steenleven. Ja, ik doe dus weinig naast studeren. Zeg maar gerust niks, eigenlijk. Heel weinig sociale activiteiten en vooral veel laptop. Maar, dat hoort er nu eenmaal even bij, en dat vind ik ook oprecht niet erg. Ik wil er gewoon voor gaan, en dat doe ik op deze manier! Let’s go!

Weekendje Groningen met mama

Vorig weekend was ik lekker in Groningen met mam. We sliepen in een heerlijk hotel, inclusief geweldig uitgebreid ontbijt. Mmmm. Ik vind dat altijd ZO leuk, hotelontbijtjes. We slenterden lekker door Groningen, shopten heel wat af, aten allerlei lekkere dingen, hebben veel gelachen en op zondag hebben we zelfs heerlijk in het zonnetje gezeten! Helaas was ik voor het eerst in mijn leven (ongeveer) volledig vergeten me in te smeren en ben ik verbrand in mijn gezicht. Mijn voorhoofd en neusbrug hebben eraan moeten geloven #hoisnellehuidveroudering. Ik heb het goed vet gehouden met aloë vera spulletjes, en nu begint het een beetje te vervellen. Baal. Maar, het was het op zich wel waard. Het zonnetje was fijn. Maaaaar ik heb mijn lesje wel weer geleerd – ALTIJD zonnebrandcrème op zak hebben!

En verder?

Verder ga ik volgende week zaterdag iets heel leuks doen! Ik ben uitgenodigd door Viking om naar een middag met allerlei leuke workshops te komen (#DIYmetViking), en ik heb gezien dat er ook allemaal andere leuke bloggers komen! Spannend, want ik ben dus nog nooit naar een blogger event achtig iets geweest, maar ik kijk er wel oprecht naar uit. Lekker creatief bezig zijn met ‘gelijkgestemden’, echt even een fijne afleiding van die steen waar ik het zojuist over had. Ik heb verder 10 mei ‘s avonds een kennismaking met mijn Yoghurt Barn collega’s, en de rest van de maand drie ‘inwerkshifts’. Spannend, maar ik kijk er wel echt naar uit. Ik vind het echt leuk dat ik nu een baantje heb in Leiden, en ik hoop dat het ook net zo leuk gaat zijn als het ‘klinkt’!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Leuk om een update te lezen! En ja, ik kan wel meepraten over dat steenleven.. Volgende week woensdag beginnen de examens al: hellup! Fijn dat het goed gaat met je scriptie, en heel veel werkplezier bij de Yoghurt Barn alvast!<3

  2. Wat super fijn dat je zo lekker op schema ligt met de studie! Heel veel beter inderdaad dan last minute alles in de stress te moeten doen. Genieten! En ik ben ook echt voorstander van de houding om gewoon maar het beste/leukste te maken van de scriptie – anders is het echt een rottige tijd om te doorstaan. Maar fijn dat je daar nu dus niet zo’n last van hebt. Yay :). Pfoeee, het zonnebrand-vergeten-probleem ken ik. Hier ook altijd meteen verbrand… Haha, oepsie! Maar wel super leuk: een weekendje Groningen. Zo’n gezellige stad! Heeel veel succes met de scriptie en je tentamens. You can do it!

  3. Vriendinnetje van me is nu ook bezig met haar scriptie en het is echt heel hard doorwerken volgens mij inderdaad. Maar ik denk dat het inderdaad het slimste is om er maar gewoon voor te gaan en het een beetje leuk te maken voor jezelf, het is uiteindelijk wel een mooie kroon op je werk van drie jaar studeren! Zo’n gek idee dat ik dat over twee jaar waarschijnlijk ook al mag gaan doen (dan ben ik dus 20, hallooo wat moet ik dan nog met de rest van m’n twenty-something jaren?). Ik hoop dat je dit weekend of deze week nog wel een dagje vrij kunt nemen want het is zuuulk mooi weer!

  4. Hahaha, het steenleven! Goed bezig met je scriptie, wat fijn om te lezen dat je er plezier in hebt. Dat doet al veel! Veel plezier op dat evenement, wat spannend dat je misschien mede-bloggers gaat ontmoeten :D Fijne week Stel! Succes met knallen!

Geef een reactie

Sluit Menu