Kletsun #51

KletsunDeze hier op de foto? Die is dus afgestudeerd! Ik weet nog zo goed hoe mega blij ik was toen ik via een mailtje te weten kwam dat ik een 8.9 had voor mijn herkansing. Ik wist al dat mijn scriptie een voldoende zou worden (inmiddels weet ik dat ik een 8 heb, woeeeeee, zo blij!) dus op dat moment was ik officieel geslaagd voor mijn bachelor Taalwetenschappen. Het drong eerst niet helemaal tot me door, maar de afgelopen week ben ik me wel echt gaan realiseren dat ik nu gewoon ‘even’ een universitaire studie heb afgerond. Voor mij is dat gevoelsmatig niet zo’n big deal (omdat veel van mijn vrienden en vriendinnen dit ook doen en het dus een beetje ‘normaal’ lijkt), maar ik mag mezelf er best wel eens aan herinneren dat het niet zomaar even iets is. Geen enkele studie is overigens zomaar even iets! Tussen het af en toe ineens best heel trots zijn, realiseer ik me ook dat er dan weer zo’n periode voorbij is. Dat ik komend schooljaar op een andere universiteit zit, en dat daar weer allemaal andere veranderingen bij komen kijken. Gelukkig heb ik daar vooral veel zin in. Maar eerst? VAKANTIE!

Vakantieplannen

Niet echt eigenlijk! Dit is misschien wel het eerste jaar in mijn leven dat ik geen vakantie naar het buitenland op de planning heb. En dat is echt een HEEL erg dankbaar puntje, want dat betekent dus serieus dat ik elk jaar van mijn leven tot nu toe het geluk heb gehad om op vakantie te kunnen en mogen gaan. Ja. Wauw. Ik ben mij er echt van bewust dat dat niet normaal is en dat heel veel mensen in de wereld die luxe niet hebben. Ik ben natuurlijk twee nachtjes in Gent geweest, wat ook ‘het buitenland’ was, maar echt met het vliegtuig of met de auto ergens heen dit jaar? Nope. Wel ga ik een weekje mee met mijn ouders naar Zeeland. Daar heb ik heel veel zin in. Ik vind het eigenlijk juist heel erg leuk om een keer vakantie in eigen land te doen. En dat ik gezellig met paps en mams ben, wat ook altijd fijn is en waar ik veel waarde aan hecht. Vind ik het jammer dat ik niet een nieuw land van de wereld ga zien? Ja, dat wel een beetje. Maar des te meer reden om lekker te werken, te sparen, en dat misschien een ander moment komend jaar te doen. Who knows?

Wat spook ik de komende weken uit?

Ik hoop veel vriendinnen en vrienden te kunnen zien, en met hen leuke dingen te doen. Ik wil ook graag zelf wat leuke dingen ondernemen, want ik kan natuurlijk niet elke dag iemand meeslepen ergens naartoe, hihi. Daarnaast heb ik me aangemeld voor vrijwilligerswerk (maar er is op dit moment nog niet echt een geschikte vacature voorbij gekomen), wil ik graag een beetje brainstormen over mijn stage komend jaar (wat wil ik, enzo, lastig dingen), hoop ik mijn blog misschien te ontwikkelen tot iets ‘nieuws/anders’, wil ik graag lekker creatief bezig zijn (liedjes schrijven, schilderen, etc) en hoop ik minstens twee keer per week de sportschool te bezoeken. En dan natuurlijk lekker werken bij de Yoghurt Barn, was ook oprecht geen straf te noemen is. Heb het daar nog steeds erg naar mijn zin gelukkig!

Na de zomer

Dan is het tijd voor mijn master! Voor de nieuwsgierigen die het nog niet wisten en misschien wilden weten: ik ga naar de VU. Daar ga ik de master “Communicatie- en Informatiewetenschappen. specialisatie Schrijven en Vertalen” volgen. Ik ga me daarin met name richten op schrijven, maar dat zal voor niemand echt een verrassing zijn denk ik. Het voelt wel als een soort ‘enge stap’, omdat ik altijd blijf twijfelen aan mijn eigen schrijfkwaliteiten. Ik krabbel vooral voor mijn blog, wat precies zo kan zoals ik het zelf wil. Of ik het ook in me heb om binnen andere genres een eigen stem te ontwikkelen en origineel te zijn? Geen idee – dat gaan we beleven! Ik hoop het zo, want ik wil ontzettend graag ‘iets’ met schrijven doen. Wat dat dan precies gaat worden, is nog een groot raadsel. Als ik daar ook te veel over na ga denken nu, word ik helemaal kriegel. Niet doen dus. Vertrouwen hebben dat ik iets ga vinden wat bij me past. (Enzo). Kennen jullie bepaalde beroepen of richtingen waarvan jullie denken: “Oh, dat zou echt wel iets voor Stella zijn?”. Ik kan het maar vragen, toch? Hihi.

Fijne zomer(vakantie) allemaal! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Nogmaals gefeliciteerd met het behalen van je bachelor! Je master klinkt wel heel tof, dat gaat zeker goed komen en ik ben heel benieuwd. Maar eerst lekker genieten van je vakantie :)

  2. Wat fijn! Gefeliciteerd!
    En wat een tof vervolg ga je doen zeg! Hoe fijn is het dat je dan dagelijks bezig mag/moet zijn met wat jij graag doet?! Ben heel benieuwd hoe je dit gaat ervaren en wat je er uiteindelijk uit haalt! Succes alvast maar geniet nu eerst van je welverdiende vakantie:). Want dat mag ook best;)!

Geef een reactie

Sluit Menu