Kletsun #52

KletsunDaar zal je haar weer hebben – die ene krullenbol met haar internetgebla. Op dit moment zitten die krullen in een knotje gepropt en heb ik één van mijn favoriete bandana’s om mijn hoofd geknoopt. Ik ben he-le-maal bandanagek tegenwoordig. Was ik altijd al, maar laatst kreeg ik een heleboel mooie oude sjaaltjes van mijn oma, die om de beurt mijn knottenbol opleuken! Eniewees, daarom ben ik hier niet. Nee, ik ben hier om weer eens over mijn leven te ratelen. Iets wat ik graag doe, dus het verbaast me stiekem ergens wel dat het al vrij lang geleden is. Niet dat er een hoop te updaten is, maar hé jullie kennen mij: Ik verzin altijd wel weer wat om over te schrijven. Omdat schrijven het beste ding ooit is.

Mijn zomervakantie loopt ten einde

Jawel, jongens en meisjes, ik ga op 4 september weer beginnen met studeren en I couldn’t be happier. Hoe fijn het ook is om een lange tijd niks te hoeven als je thuis komt (naast het huishouden enzo dan hè), ik ben blij dat ik straks weer bezig kan met het verrijken van mijn brein. (Ja, ik ben mij ervan bewust dat dat heel stom klinkt). Zoals jullie misschien al vaker hebben gelezen de laatste weken heb ik echt zin in mijn master. De eerste studieboeken zijn al binnen (waarvan er eentje al nat is geworden #huilen) en mijn rooster al uitgevogeld. Ik heb de afgelopen weken veel leuke dingen gedaan en heb de kans gehad om lekker veel uit te slapen en echt bij te komen. Maaaaar, laat die colleges maar weer komen!

Een echte veggie challenge! 

Zoals jullie weten (denk ik) eet ik zo veel mogelijk vegetarisch. Afgelopen maand heb ik dat alleen iets vaker laten varen dan ik eigenlijk mocht van mezelf. Ik dacht er goed over na en weet zeker dat ik echte stappen wil gaan zetten naar volledig vegetarisch eten. Omdat ik het toch nog als een aardige opgave zie, wilde ik het wat makkelijker maken voor mezelf. Dit doe ik in de vorm van een challenge – heel de maand september vegetarisch eten! Ik ben tegenwoordig minder ‘thuis thuis’, waardoor ik dan mijn mama en haar kookkunsten er ook niet mee hoef lastig te vallen en omdat ik me de laatste tijd wat meer verdiept heb in koken met andere vleesvervangers dan champignon en nepschnitzel, durf ik het wel aan! Toevallig is Marlous van Last days of spring ook bezig met een volledig vegetarische maand, en kan ik van haar blog veel inspiratie halen!

 Personal update

Ik? Ik voel me echt heel goed. Afgelopen jaar waren er heel wat hobbels en drempels in de weg, maar sinds een maand of drie voel ik oprecht weer helemaal Stella. Ik ben nog altijd helemaal op mijn plek bij de Yoghurt Barn in Den Haag (best job ever wel!), ben begonnen met heel bijzonder vrijwilligerswerk waar ik misschien nog wel een keertje over vertel, ik schrijf weer veel (niet per se veel op het internet though), heb veel dingen op mijn bucket list af kunnen strepen, heb echt een leuke vakantie achter de rug, regel heel veel ‘volwassen-achtige-dingen’ nu zelf, voel me echt thuis in Leiden met mijn twee huisgenootjes en hèt ding waar ik me het meest over verbaas? Ik voel me niet meer alleen als ik een hele dag lonely thuis ben. Ik voel me niet eens alleen of eenzaam als ik drie dagen achtereen op mijn kamertje zit en niks uitvoer. Waar ik vroeger niet kon ontspannen en mijn negatieve hersenspinsels altijd maar goed in het eten gooiden, kan ik me nu pri-ma vermaken met me, myself and I. En daar ben ik dus echt VET trots op! Dat is echt een teken dat ik goed in mijn vel zit. Woei!

Liefs, Stel.

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat fijn dat het zo goed gaat! Ik kijk ook wel weer uit naar een vast ritme, de vakantie heeft lang genoeg geduurd haha. Succes met de veggie challenge!

  2. Fijn dat het weer beter gaat! En succes met je master alvast!

  3. Wat super fijn om te lezen! Als je nog tips hebt om het leuk te hebben met jezelf en te kunnen ontspannen dan hoor ik ze graag.

  4. Fijn om te lezen dat het zo goed met je gaat! Dit is eigenlijk super motiverend, hihi. Zeker van dat school-ding. Dat is voor mij nu niet echt meer het geval, maar het helpt wel om weer met een fris hoofd naar al dat solliciteren te kijken ;) Liefs & een heel fijn weekend!

  5. Ah zo fijn dat het goed gaat met je! Succes met je vegetarische challenge! Ik ben ook wel excited voor 4 september, hihi, dan gaat het studentenleven beginnen :D

  6. Leuk om te horen dat alles verloopt zoals het hoort. Geniet van je laatste weken en geniet van je master. Tegen dat je terug begint ben ik bijna klaar met de hertentamens en heb ik de laatste 2 weken vakantie. Geniet ervan!

Geef een reactie

Sluit Menu