Kletsun #53

KletsunNou jongens, wat ik nu toch weer aan het doen ben. Ik ben echt een ei, daar komt het op neer. Ik heb om 6 uur ergens afgesproken. Dat zou misschien een uurtje eerder worden, dus ik had al mijn spulletjes al gepakt en was klaar om weg te gaan. Uiteindelijk werd het toch 6 uur, dus ik bedacht me dat ik dan toch alvast zou gaan. “Ik kan nog wel eventjes leuk in de Bruna op het station rondhangen”. Eenmaal op het station realiseer ik me natuurlijk dat ik HEUS geen uur in de Bruna door ga brengen, en moet ik ook nog plassen. Eh, en nu? Bij Starbucks gaan zitten? Duuuuuur. Wat ik uiteindelijk deed? Drie keer raden waar ik in een groen fluwelen stoel ben geploft en veel te veel uit heb gegeven voor iets wat ik 10 minuutjes lopen hiervandaan gratis en non stop kan zetten? Jep. Ik zit bij Starbucks. Met thee. Te wachten op een trein die over een uur gaat. Ik kan makkelijk weer even terug naar huis hobbelen om alsnog daar te chillenbillen, maar ik ben lui en heb een hekel aan op mijn kamertje wachten tot ik ‘weg ga’. Dan maar hier – we maken er het beste van.

Het masterleven, hoe gaat dat?

Goed! Op dit moment is het week 3 en heb ik al heel wat literatuur bestudeerd, opdrachten gemaakt en presentaties gegeven. In twee weken al? Jup, in twee weken al. Ik volg twee vakken, waarvan ik er eentje heel interessant vind. De andere is, eh, nou ja, ik snap het doel daar niet helemaal van. En de naam van het vak komt ook niet bepaald overeen met wat we doen. Vandaag, tijdens het hoorcollege, vielen mijn nieuwe studievriendinnetjes en ik praktisch in slaap. Er werd een onderzoek uitgeplozen in twee uur, wat we allemaal zelf thuis al hadden bestudeerd. Dubbelop much? Gelukkig weet ik dat dat er bij hoort, en heb ik het nu wel extra goed begrepen. Ik moet zeggen dat ik erg moest wennen aan de VU, en best een beetje heimwee had naar mijn veilige, gezellige, maar vooral KLEINE faculteit in Leiden. Want holy moly jongens, zit heel Amsterdam op de VU als ik er ook ben?! Het is vol, druk, groot en overwhelming. Maar komt allemaal goed. Ik vind vast mijn plekje wel.

En het blogleven, is dat nog een ding? 

Ik zou willen dat dat nog net zo blij en levend was als een aantal jaar geleden. Ik schrijf nog steeds heel graag, maar ik kan me er soms toch echt niet toe zetten. En ik heb het gevoel dat ‘alles al wel zo’n beetje gedaan is’. Ik heb geen niche, ik review geen producten, ik heb niks ‘nieuws’ te vertellen over zelfontwikkeling of het girlboss leven (omdat ik dat ook -nog- niet ben, uiteraard) en ik kan me voorstellen dat niet iedereen zit te wachten op de persoonlijke schrijfsels over mijn leven. Toch blijf ik lekker stukjes typen wanneer ik er zin in heb. Zo schreef ik laatst wel wat artikelen waar ik stiekem wel een beetje trots op ben: deze, bijvoorbeeld. Of deze. Toch heb ik echt een beetje het gevoel dat bloggen over jezelf en ‘het leven’ een beetje uit is. Dan moet je maar gaan vloggen, Stel. (Ja doei).

De veggie challenge

Jaaa, still going strong! Ik heb al sinds 1 september geen vlees of vis gegeten, en ik ben echt van plan dit vol te houden tot 1 oktober. Daarna denk ik wel dat ik af en toe bij mijn ouders wel vlees (of vis) mee eet als het ergens doorheen zit. En wanneer ik uit eten ga en er zijn geen vega opties die ik lekker vind. Maar in alle andere gevallen wil ik vegetarisch blijven eten. Laten we zeggen dat ik een 90%-vegetariër ga zijn. Ik heb namelijk ook gemerkt dat ik het moeilijk vind om genoeg vervangende producten te eten, en ik vind vegaburgers (etc) echt te zout. Brrrr. Ik ben heel blij dat ik dit doe, en ik sta volledig achter een vegetarisch dieet, maar voor mij is een 90%-minder-vlees-dieet ook al een hele fijne en goede optie!

Personal update 

Met mij gaat het zijn gangetje. Rustig is het; mentaal vooral. Ik heb genoeg tijd voor mezelf, doe mijn best voor mijn studie, werk nog steeds bij de leukste (Yoghurt) Barn in het land (in Den Haag, ja) en mijn liefdesleven staat even op pauze. Ik focus me op de dingen die ‘moeten gebeuren’, en vind het even heerlijk om alleen met mezelf rekening te hoeven houden (to an extent natuurlijk he, de wereld draait niet om mij). Ik heb sinds kort een nieuw schemaatje in de sportschool, waar ik dus ook wat meer te vinden ben. Ik zit goed in mijn vel. Gewoon oké. En dat voelt heerlijk.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 14 reacties

 1. Wat spannend van je nieuwe schooljaar! Is altijd zo wennen in het begin.
  Ik vind jou blogjes juist altijd heel erg leuk en dat maakt jouw blog autenthiek, ik zou inderdaad gewoon schrijven wanneer jij ideetjes hebt en er zin in hebt!
  Fijne week!

  Liefs,
  Evelien

  1. Ah echt? Dat vind ik dus echt een heel lief compliment en ik ben er oprecht blij mee. Jij ook een fijne week Eef! X

 2. Wat fijn dat je lekker in je vel zitten! En niet zorgen maken om je blog joh :) Ik vind het hartstikke leuk om jouw (persoonlijke) verhalen te lezen!

  1. Ik doe mijn best, hihi. Maar als ik dan weer dit soort reacties krijg, dan verdwijnen die zorgen gelukkig als sneeuw voor de zon. (Nu moet ik nog een manier vinden om al die regen te laten verdwijnen hier, hihi. Al is het nu best mooi weer!). Anyways: Dankjewel. Vind ik echt heel leuk om te horen! X

 3. No worries Stel, net zoals de reacties hierboven: wij komen hier piepen alleen maar voor jou & omdat je die persoonlijke dingetjes op zo’n leuke manier neerpent. Enne, geniet maar van je Starbuckstheetje, hihi. Liefs!

  1. Liefffff, dankjewel <3 Haha, heb ik gedaan, dankjewel! Liefs!

 4. Blijven gaan Stella! Ik lees je persoonlijke stukjes heel graag :) Je moet het zeker niet laten omdat het niet meer hip zou zijn ofzo.

  Dat van thuis zitten wachten heb ik ook. Lukt bij mij ook niet en m’n vriend wordt er gek van. Ik heb ook snel het idee dat ik niets nuttigs meer kan doen als ik binnen een uur of een half uur weg moet dus dan ga ik gewoon wat vroeger :p ook al kan je dus in een uur echt nog superveel doen. Haha.

  1. Dankjewel! Ik lees de jouwe dus ook vrij regelmatig (in de trein en dan is mijn wifi altijd traag en lukt het me nooit om te reageren, sorrrrrie!) en ik herken mezelf soms echt in jou, hihi. Ook dit weer, met dat wachten – ik denk er pre-cies zo over als jij, haha. Dankjewel nogmaals, en liefs! Fijne dag!

 5. Zo fijn dat het goed gaat met je master! Je bent ook wel lekker interstedelijk bezig met wonen in Leiden, studeren in Amsterdam en werken in Den Haag trouwens, haha. Ik bedacht me pas ook wat ik zou doen als bloggen écht helemaal uitgestorven zou zijn (want ik blog wel mainly voor mezelf, maar vind het toch leuk als ik niet de enige ben en er nog wat mensen zijn die het lezen) en wilde me er eigenlijk niets bij voorstellen. Ik heb/maak niet heel veel tijd om te bloggen, maar dat doet weinig af aan hoe leuk ik het vind en ik zou eigenlijk echt niet zonder willen. Dus naast dat ik je blog heel leuk vind om te lezen vind ik het ook heel fijn dat ik nog niet ‘de enige’ ben, haha.

  1. Pff ja tell me something, ik reis de hele ‘wereld’ over met de trein. Dan te bedenken dat ik ook nog vaak naar Gouda ga voor mijn ouders! Ik haal wel alle waarde uit mijn OV in ieder geval, hihi. Zal wel heeeel pijnlijk worden als ik die niet meer heb volgend jaar.. Ja echt he? Same for me! Ik vind het hele blogwereldje niet meer zo leuk als het vroeger was, maar het schrijven en alles voor mezelf op deze manier op een rijtje zetten en onder woorden brengen zou ik nooit anders willen! Ik ben het dus echt helemaal met je eens (: Liefs!

 6. Ik ben een stille bloglezer en ik vind juist de ouderwetse persoonlijke blogjes echt het leukst hoor! Jij bent een van mijn lievelings, met de groene meisjes en marlous van Last Days of Spring, Ik Ben Iris Niet en Irene van tussenmarsenjupiter. om heel eerlijk te zijn vind ik juist heel veel niche artikelen en voorspelbare girlboss tips of reisbestemmingen waar ik nooit heen zal gaan en producten die ik toch nooit ga kopen totaal niet interessant haha, geef mij maar gezellig kletsen! Volgens mij ben jij namelijk een heel fijn persoon en ik herken me altijd in veel van je struggles en glimlachmomentjes dus ga vooral zo door!

  1. Kijk – en als ik dan dit soort reacties lees dan denk ik “Hé, ik kan toch wel wat bijzonders!”, of zoiets, hihi. Dankjewel – en wat word ik tussen leuke blogs genoemd ook. Moet zeggen dat dat ook mijn favorieten zijn! De persoonlijke artikelen van Merel vooral! En wat fijn dat je je soms kunt herkennen in mijn schrijfsels. Ik vind dat zelf bij anderen altijd heel prettig ook (: Conclusie: DANKJEWEL <3

 7. ik vind jouw blogs juist honderd keer leuker dan wat voor ‘professionele’ product review dan ook(:

Geef een reactie

Sluit Menu