Kletsun #54

KletsunMet de Oreokruimels nog aan m’n lippen begin ik gewoon lekker met rammelen; ratelen, eerder. Zo klinkt het getyp ook wel een beetje. Hoop niet dat mijn geliefde studiegenootjes dat vervelend vinden, maar er worden vandaag presentaties gegeven en dat is in principe altijd heel interessant, maar omdat ik de hoofdstukken zelf ook gelezen heb en de stof al gezien heb, typ ik tussendoor af en toe eventjes mijn happy een alinea voor dit artikel. Ik moet jullie sowieso best wel een beetje bijkletsen. Vooral wat mijn studie betreft, trouwens. Wat ik daarvan vind, hoe ik de komende jaren zie, etc. Goed, deze inleiding is niet echt spetterend, dus laat ik vooral gewoon lekker verdergaan met het echte kletsgedeelte. Ja. Goed plan.

Die ene masterstudie, hoe gaat dat nou?

Nou ja, voor zover ik weet goed. Vandaag krijg ik cijfer nummer 1, en cijfer nummer 2 komt ook ergens binnenkort. Hoop ik. Ik wacht er in ieder geval al twee weken op, en ik ben inmiddels wel echt benieuwd wat ik van mijn eerste tentamens gebakken heb. Op dit moment ben ik al volop bezig met mijn volgende drie vakken. Enneh, geloof me, drie mastervakken naast elkaar is echt heel wat. Ik moet zeggen dat ik het ook best heel druk heb, en af en toe door de bomen het bos niet meer zie. Komt ook wel een beetje omdat het af en toe een beetje onduidelijk is hier. Niks tegen de VU, maar in Leiden was het allemaal toch wat gestructureerder en duidelijker. Stiekem. Eniewees, de vakken zijn op zich interessant, maar of het echt is wat ik ervan verwacht had, weet ik niet. Ik krijg inderdaad vakken over schrijven (De Column, Creative Writing en Formuleren Plus at the moment), maar uiteraard had ik kunnen weten dat het meer op analyses en onderzoek gebaseerd is dan op het ook daadwerkelijk doen. (Al moeten we voor de eerste twee vakken wel dingen schrijven, gelukkig). Formuleren Plus is eigenlijk mijn hele bachelor all over again, dus dat had voor mij stiekem niet zo gehoeven. Maar, uiteraard hoort het er wel bij – schrijven in juist Nederlands is uiteraard belangrijk, en het is nou eenmaal niet zo’n makkelijke taal. Grammaticaal gezien. Enzo. O ja, en ik moet ook niet vergeten te zeggen dat ik echt hele leuke studiegenootjes heb. Geen idee of ze dit lezen, maar hoi meiden, ik ben blij dat jullie dezelfde master doen <3.

Overwhelmed much?

Stiekem weet ik even niet meer zo goed wat ik nu wil. Ik wil deze master uiteraard afmaken, en daarbinnen wil ik ook nog steeds twee stages lopen. Ik wil er dus nog steeds langer over doen dan 1 jaar. Maar, het studeren ben ik inmiddels wel een beetje zat. Ik voel de drang om dingen te doén; om te werken aan mijn ‘kennis en kunnen’ op een andere manier dan het samenvatten van stof en dat studeren voor een paper of een tentamen. De hoorcolleges slurpen me een beetje leeg (qua energie) en ik kijk dan ook echt uit naar februari, wanneer mijn stage (waar ik jullie wat meer over ga vertellen zodra alles is goedgekeurd en geregeld) begint en ik echt helemaal ergens anders mee aan de slag ga. Als ik om me heen kijk, beginnen andere bloggers en vriendinnen van mij met het zoeken naar hun eerste baan, of starten ze hun eigen bedrijfjes en behalen allerlei succesjes daarmee. En dat is wel een beetje overwhelming voor iemand als ik, die gewoon nog niet weet wat ze wil en ook niet durft te denken dat ze ergens echt buitengewoon goed in is/een passie voor heeft. Maar uiteraard probeer ik er gewoon op te vertrouwen dat ik 1. Echt niet de enige ben, en 2. Er uiteindelijk wel inrol als ‘het puntje bij het paaltje komt’. Adem in, adem uit.

En hoe gaat het verder?

Nou, helemaal goed eigenlijk! Ik heb het dan misschien druk, maar ik voel me verder helemaal prima. Ik probeer zoveel mogelijk te ontspannen tussendoor, ga nog steeds met plezier naar mijn werk (al staat dat nu wel even op een lager pitje), kom elk weekend nog wel een nachtje thuisthuis, vind het thuis in Leiden nog steeds fijn en gezellig (zeker nu de verwarming ontlucht is en ik het niet zo koud meer heb) en nou ja, alles gaat zijn gangetje zeg maar. December wordt een hele leuke maand, trouwens. Op mijn verjaardag ga ik waarschijnlijk een dagje doorbrengen met mijn beste vriendin, de dag erna ga ik naar een concert met mijn paps, en die week ga ik ook nog eens naar een (dans)feestje met mijn huisgenootje. SPANNEND. En dan natuurlijk de kerstvakantie waar ik naar uit kan kijken, ook al heb ik dan genoeg eindopdrachten en onderzoekjes te doen. Maar, ik kan wel gewoon lekker ontspannen en dingetjes voor mezelf doen. Zei iemand kerstmarkt? Hihi. Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft een reactie

  1. Oooh wat heerlijk om zo lekker los te kunnen gaan. Ik stond nog net niet antwoord te geven op al je vragen tijdens het lezen, haha. Ik herken mezelf, ondanks mijn fulltime job, wel in het stukje dat je niet goed weet hoe en wat. Ik doe dit omdat het geld in het laatje brengt en ik het wel ergens leuk vind, maar of dit het is? Ik hoop van niet! Hahah, dus als je nog iemand zoekt om mee te sparren.. here I am! Fijn weekend:).

Geef een reactie

Sluit Menu