Les derniers jours #1

Door het maken van foto’s in Maastricht en het schrijven van dat artikel, heb ik de kriebels gekregen om meer foto’s te maken en jullie echt ‘mee te nemen’ in mijn leven. I mean, ik ben ZO open op mijn blog – jullie weten nog net niet alles van mij. Sommige dingen houd ik wat meer voor mijzelf, zoals familiedingen of mijn relatie met Lars, maar verder kennen jullie al mijn gekke hersenspinsels wel zo’n beetje. Ik vind het zelf altijd heel leuk om een kijkje te nemen ‘in iemands leven’, maar ik schreef zelf al lang niet meer dit soort artikelen -vroeger wel, en toen heetten ze ook les derniers jours-, omdat ik mijn foto’s lelijk vond. Daar ga ik me nu maar overheen proberen te zetten, want het gaat eerder om wat er op de foto staat en alle ervaringen eromheen, dan de kwaliteit van de foto. Am I right? (Ik vind van wel, hihi). Afgelopen week heb ik dus foto’s gemaakt, en die ga ik in dit artikel met jullie sharen. Ik weet niet of dit iets wekelijks wordt, maar voor nu vind ik het echt heel leuk om te doen.

Juni 1

Op maandag had ik overdag niks gepland. Ik werd wakker bij Lars, maar die was al vroeg weg naar zijn werk. Ik startte de ochtend rustig met wat blogjes en vlogs, hobbelde nog even langs Lars’ werk om een kus te brengen (hij was op een locatie dichtbij waar hij woont) en ik reisde naar Leiden. Ik stapte expres een station eerder uit, en liep naar mijn huisje. Onderweg maakte ik bovenstaande foto’s – net Zuid-Frankrijk of zo, vinden jullie niet? Gotta luv Leiden.

Juni 2

Na de lunch en wat muziek gemaakt te hebben in mijn kamertje, hobbelde ik weer naar buiten. Ik was zo blij dat de zon scheen; ik kan dan toch moeilijk de hele dag binnen blijven plakken. Ik liep richting het Van der Werff park en plofte daar neer op een handdoekje. Ik luisterde naar een podcast, las wat uit mijn boek en lag gewoon een tijdje te chillenbillen. Zo’n fijne dag was dit eigenlijk, mmmm.

Juni 3

‘s Avonds ging ik bij Laura eten. We hadden elkaar eigenlijk al veels te lang niet meer gezien of gesproken, dus het was een fijn bijkletsavondje. Dit prutje hierboven ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het was pasta Boursin; en dus HEEL lekker. Mmm. Na het eten kletsten we nog wat, maar Laura moest weer aan de studie en ik ging terug naar Lars. Onderweg van het station naar zijn huis kwam deze poezel naar me toe; wat een lief ding! Gelukkig liep hij/zij niet mee naar huis, want Lars is niet zo’n poezenfan (shame on him, I know).

Juni 4

Mijn dinsdagmiddag begon niet helemaal lekker. Ik werd met migraine wakker, nam een halve pil, werd ineens helemaal misselijk en belandde op de bank. Ik zou naar Utrecht gaan om te lunchen met Jasper -één van mijn beste vrienden-, maar het ging hem niet helemaal worden. Daarom belde ik ‘m, en kwam hij naar mij. Dat was echt heel fijn. Gelukkig ging de pil zijn werk doen, en voelde ik me redelijk. Daarna ben ik lekker in de bus gestapt richting pap en mam.

Juni 8

Op woensdagochtend werd ik al wakker met allemaal lieve reacties van jullie op mijn liedje. Ik was ZO blij, maar ook een beetje overwhelmed. Ik dacht wel dat jullie het leuk zouden vinden, maar men al die lovende woorden! Ik ging dus op een gegeven moment even buiten zitten met een boek, maakte een foto en legde mijn telefoon weer binnen. Even weg van het constante comments checken, hihi. Puck had even genoeg van de zon, dus die ging veilig onder de tafel liggen.

Juni 10

Meer naar de middag toe (rond iets van 14.00) gingen mam en ik even naar de stad. We bezochten deze leuke winkel, die echt iets weg had van de Sissy Boy en de Men At Work maar dan een soort samengevoegd? Was leuk in ieder geval. Maar, we hadden natuurlijk in Maastricht al veels te veel geshopt, dus we kochten niks. Mijn nicht heeft een eigen winkeltje in de stad (Gouda, trouwens) genaamd House of fashion. We gaan altijd even langs, en haar hondje Zara zit er ook vaak. Ze kwam even lekker bij mij op schoot – wat een poepie!

Gronigen 1

Donderdag ging ik op pad richting station, voor een treinreis van 2.5 uur naar Groningen! Ik had een dagje afgesproken met Nina, en daar had ik veel zin in. Bepakt en bezakt vertrok ik, maar meestal zit ik in de trein gewoon lekker te zitten en voor me uit te staren. Op moment van schrijven ben ik onderweg naar huis, dus bloggen doe ik ook tijdens zo’n reis, hihi. Kijk hoe MOOI Groningen is. Ik ben een beetje verliefd op Groningen. Stiekem.

Groningen 2

Nina en ik ploften neer bij ‘Wadapartja’ (heette het geloof ik), wat echt een heel leuk en gezellig tentje was. Ik ben verliefd op brick walls, dus het moest natuurlijk wel even op de foto. Kijk die kleuren van die stoelen – interieur goals jongens! Ik at een tosti die iets weg had van een pizza, en Nina at een lekkere boterham caprese met tomatenhumus. We hebben zitten smullen en kletsen en het was heel fijn. Ik vind het zo leuk om mensen via bloggen te ontmoeten waar je dan echt zo’n leuke klik mee kunt hebben.

Groningen 3

Na een wandeling door het centrum, het bezoeken van wat winkeltjes, verliefd worden op Groningen (Nina is dat al, ik nu ook) en wat hobbelen door het prachtige stadspark, gingen we nog even koffie/thee drinken. We zaten boven en er was helemaal niemand. Het was allemaal heel leuk ingericht met lieve bloemetjes en ik kon het dus niet laten om een foto te maken. Op mijn terugweg richting station deden Nina en ik nog een poging om een leuke selfie te maken, maar eh, mijn selfieskills zijn helaas niet echt aanwezig. Toch vind ik het best een leuke foto geworden – kijk die blije gezichten!

Omdat ik vandaag hoogstwaarschijnlijk geen tijd heb om te schrijven, en op morgengochtend met Lars naar de Veluwe vertrek voor een weekendje, komen die dagen in een ander artikel voorbij. Denk ik. Ik weet nog niet zo goed hoe ik dit allemaal vorm wil gaan geven, maar voor nu is dit het! Ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden, so let me know!

Veel liefs, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

  1. Oeh, ik hou van dit soort artikeltjes! Ik maak ze zelf ook heel erg graag :D Wat ‘n leuke dagen heb je gehad, zo vol activiteiten en uitstapjes enzo. Ik verlang al tot ik vakantie heb, hihi, hopelijk kan ik dat dan ook wat meer doen. Groningen en Leiden zien er ook al zo leuk uit (want Maastricht zag er ook zo schattig uit haha), ik moet echt eens naar Nederland komen. Liefs en geniet van jullie weekend!

  2. Ik vind het echt super leuk om te lezen! En wat had je een leuke week, ik ben benieuwd waar zit house of fashion precies in Gouda? Vind het leuk om er een keer te kijken. En inderdaad leiden lijkt daar net zuid frankrijk. Prachtig.

    Liefs! Evelien

  3. Wat een fijn artikel weer! En wat een heerlijke, zomerse foto’s heb je erbij geplaatst. Veel plezier op je weekendje weg :)

  4. Ik vind het dus vet leuk om te zien wat jij allemaal uitspookt :) Dus jaaaaa, blijf maar komen met dit soort leukheid. LUV IT!

  5. Hahaha, wat leuk dat je een beetje verliefd bent geworden op Groningen! Ik heb er gestudeerd en het is idd een heel leuke stad! En doordat het zo ver af ligt van alle andere Nederlandse grotere steden, heeft het ook echt alles, terwijl het ook nog klein genoeg is om gemoedelijk te zijn.

  6. Wat een leuke post, vaker doen als je ‘t mij vraagt! En er is helemaal niets mis met de foto’s hoor, er zit juist een heel fijne structuur in. Wat een leuke steden bezoek je allemaal, gotta love Groningen<3

  7. Heel leuk dit blogje! Oh en wat een fijne dagen heb gehad. Helemaal de eerste, lekker in het zonnetje een beetje ontspannen!

  8. Erg leuk om te lezen èn te zien Stella! Tekst en foto’s: top.

Geef een reactie

Sluit Menu