Life improvement liefde? Jup!

Als ik ièts interessant vind, is het self improvement. En over jezelf leren. Manieren om al je happiness uit je leven te halen, allerlei belangrijke levenslessen te leren en gewoon meer te weten te komen over hoe ‘de mens’ werkt. Ik lees stiekem ook graag self help boeken en volg dan ook verschillende self improvent en productivity blogs. (Het klinkt altijd zo ‘cool’ in het Engels he?). Op één van die blogs, namelijk die van Linda, kwam ik onderstaande tag tegen. Ik begon gelijk te kwijlen, want: oeeee jaaaa een vragenlijst over mij en hoe ik mijn leven kan en wil improvenI’m in. Dus, lees het vooral, maar eerder nog: vul hem in! Of denk er in ieder geval over na, want ik denk oprecht dat dat je op welke manier dan ook kan helpen!

LIT

Wat is je grootste droom: wat wil je bereiken in je leven?

Ik geloof dat iedereen dit gaat zeggen die deze tag invult (maar hoe logisch is dat ook eigenlijk): Ik wil graag gelukkig zijn. En daarbij ben ik mij er van bewust dat dat echt niet altijd zo kan zijn. Dipjes horen erbij. Maar hé, ik wil wel graag een fijn, liefdevol huwelijk ooit. En een goeie mama zijn voor mijn toekomstige (hoop ik) kindjes. En ik wil graag een baan waar ik mijn ei in kwijt kan en waar ik met een redelijke mate van plezier naartoe ga. En wat dacht je van voor altijd blijven bloggen? Giechel. Ik wil graag liefde kennen, liefde kunnen geven, en de dingen die ik doe met passie doen. Hatsikidee.

Op welke manier ben je bezig met het waarmaken van deze droom?

Eigenlijk leef ik nu ‘gewoon’ mijn leven. Zoals ik dat graag inricht. Ik studeer, wat ik heel belangrijk (en stiekem ook heel leuk) vind. Ik probeer mijn creativiteit zoveel mogelijk te ‘beoefenen’ en probeer lekker bezig te zijn met dingen waar ik NU tijd voor heb. Zo ga ik binnenkort vrijwilligerswerk doen, probeer ik alles uit mijn OV te halen door veel Nederlandse steden te bezoeken en zie ik mijn vrienden en vriendinnen het liefst zo veel mogelijk. Echt sparen kan ik nog niet, nu. Maar dat komt wel! En ik ben natuurlijk met Lars, waar ik ook graag energie en liefde in steek.

Wat is het belangrijkste doel dat je dit jaar wilt bereiken?

Goed. Laat ik hier wat specifieker en concreter proberen te zijn. Als “gelukkig zijn” het overkoepelende levensdoel is, wat zou ik dan dit jaar willen bereiken om dan weer dichter bij “gelukkig zijn” te komen. Mmm. Ik wil graag een positieve bril krijgen. Ik ben van mezelf vrij negatief. Niet zozeer dat ik vaak chagrijnig of sip ben, of gemeen tegen anderen, maar ik ben negatief als het op mijzelf aankomt. “Mensen vinden me toch wel stom”, in die richting. Of: “Dat kan ik niet”, “anderen kunnen dat beter”. And so on. Ik wil graag leren om dat niet meer te doen, zo te denken. En om wat meer zin te hebben in dingen en dingen leuk te vinden, zonder van mezelf perfect te hoeven zijn. Ofzoiets. (Concreet genoeg? Hihi).

Wat is jouw #1 tip voor het bereiken van doelen?

Niet denken, maar doen! Ik vind het altijd heerlijk om allerlei doelen te stellen en die mooi op te schrijven in mijn dagboek en/of op mijn blog. Maar, met opschrijven alleen kom je niet heel veel verder. Ik moet soms nog even die schop onder mijn kont hebben om het ook daadwerkelijk waar te maken. Doelen stellen voelt al fijn; alsof je een richting hebt en ‘er wat aan kunt gaan doen’. Maar, dan moet het doen ook wel uit het bedenken volgen. En daar wil ik nog wel eens tegenaan lopen. Voeg de daad bij het woord, zeg maar.

Hoe maak jij een dagplanning/to do lijst?

Met pen en papier. Dat is mijn tip: schrijf het echt op, en kras het lekker door als je iets gedaan hebt. Als ik het bijhoud op mijn telefoon, of op mijn laptop, werkt het voor mij nooit zo ‘bevredigend’ als op papier. Daarnaast ga ik gewoon zitten, ik bedenk wat er allemaal moet gebeuren, en schrijf het op. Eigenlijk is het as simple as that. Wat ik wel fijn vind, is om aan te geven wat eerst moet. Meestal geef ik heel belangrijke dingen een kleurtje. Dat helpt voor het overzicht, enzo. (Jongens, ik ben zo georganiseerd).

Hoe ga je te werk in een super drukke periode?

Yet again: gewoon doen. Als de tentamens eraan komen, en ik heb het echt druk, maak ik een tijdplanning. Ik bepaal hoe laat ik de komende dagen op ga staan, en wat ik wanneer ga doen. “Opstaan” van 08.00-09.00, dan even hoofdstuk huppeldepup voor vak hatsikidee samenvatten van 09.00-09.45, dan een kwartiertje pauze, en dan van 10.00-11.00 weer het volgende. Bijvoorbeeld. Ik houd me daar stiekem niet altijd aan, maar het schept wel rust. Ik ga het zo doen, en niet anders. Dan heb ik weinig tijd om na te denken over wat ik allemaal nog moet doen. Ik kijk gewoon op mijn planning, en doe wat daarop staat. Dan wel even extra aandacht besteden aan of je het dan uiteindelijk allemaal gaat halen, natuurlijk.

Wat is jouw #1 planning tip?

Hm, dat heb ik hierboven eigenlijk al gezegd. Maak een tijdschema. Wat voor mij altijd fijn is, is dat dingen bijna nooit zo lang duren als ik van tevoren denk. Dat zorgt ervoor dat ik soms zomaar tijd over heb om iets anders te doen. Even voor mezelf. Of nog even iets nakijken. Mocht ik het druk hebben qua tijd-dingen in plaats van studeer-dingen, dan weet ik het eigenlijk niet. Ik moet heel eerlijk zeggen dat het voor mij, als student die het niet mega druk heeft, niet vaak voorkomt dat ik het zo druk heb dat ik daarvan in de stress schiet.

Wat is jouw ochtendritueel?

Die heb ik eigenlijk niet zo. Meestal word ik wakker, check ik even mijn telefoon, rol ik uit bed, ga naar de wc, spring onder de douche, eet mijn ontbijtje (en kijk YouTube, hihi), doe mijn make-up en haar, kleed me aan, gooi wat dingen in mijn tas qua eten en ga naar college. Eigenlijk, nu ik er zo over nadenk, is dat best een ritueel. HA.

Waarvan krijg je energie? Waarom?

Dingen met vrienden en vriendinnen doen. Don’t know why. Vooral met mijn vriendinnen: een avondje samen kletsen en lekkere dingen eten en LACHEN (daar krijg ik echt energie van, van lachen), dat is echt het beste ooit. Ik denk dat ik dan gewoon gevuld ben met blijdschap, en dat geeft energie. Ik krijg ook energie van badderen (ik houd daar zo van), en van een goed gesprek voeren. Vooral als ik iemand kan helpen en een luisterend oor kan zijn. Dan voel ik me ‘nuttig’, en dat is een fijn, energiegevend gevoel. Om het zo maar even te zeggen. Ik krijg ook energie van lijstjes maken en plannetjes maken ‘voor mijn leven’. Told you: ik houd van self improvement enzo.

Wat doe je in het geval van een mental breakdown?

Huilen. Heel hard huilen. En alle drama’s bij elkaar optellen. En dan is mijn leven ineens een groot zwart gat. Het liefst bel ik dan mijn mams, of mijn vriend. Ik merk dat ik dan niet veel heb aan iemand die alles gaat relativeren voor me. Op zo’n moment wil ik gewoon even zwelgen in ellende, en dat iemand dat snapt. Sukkelig he?

Welk boek heeft jou het meest geïnspireerd of gemotiveerd? Waarom?

Het boek “Get Happy” van Anthony Gunn. Ik kocht die laatst bij Urban Outfitters, en ik heb hem inmiddels bijna uitgelezen. Het boek haalt op elke bladzijde iets aan wat je kan helpen om happy te worden. En bij heel veel dingen denk ik: “Ja, dat is ook eigenlijk zo!”. Het maakt me enthousiast om daaraan te werken. Het motiveert me dat er eigenlijk gewoon zo veel dingen zijn die je happiness level omhoog kunnen krikken. Jep. Fijn boek.

Welke blog inspireert of motiveert jou het meest? Waarom?

Jeeeetje, heb je even?! Ik denk dat het echt aan de artikelen ligt. Mijn schrijfliefde wordt vaak aangewakkerd door bloggers als Dina, Anne-Fleur en Fleur. En nog wel meer hoor, want ik lees stiekem best heel veel blogjes. Echt motivatie om ‘wat aan alle stomme dingen te gaan doen en er het beste van te maken’ krijg ik van de blogs van MelleDeisy en Lianne. Jep. Blogliefde. Eigenlijk inspireren alle bloggers mij op de één of andere manier. Maar om hier nou een complete lijst te geven, hihi. Kijk maar even op mijn Bloglovin’.

Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 10 reacties

 1. Heel leuk om dit zo te lezen! Self improvement spreekt mij ook altijd heel erg aan maar op de een of andere manier doe ik er uiteindelijk niks actief mee omdat ik het te zweverig vind, ofzo. Dat Get Happy boek dat je noemt klinkt wel heel interessant!

  1. Ja? Jeei! (: Ja, dat Get Happy boek is echt leuk. De moeite waard!

 2. Heerlijke tag dit toch ook. En wat goed dat je concreter voor jezelf hebt hoe je dat geluk wilt blijven behouden c.q. wat jij graag wilt gaan behalen om nog gelukkiger te worden. Doen is inderdaad de sleutel haha, maar ik moet zeggen dat als je het eenmaal doet (en je bereikt iets) dat het best wel aanstekelijk werkt haha! Daarom is over die spreekwoordelijke muur heen klimmen toch een van de beste dingen wat je voor jezelf kunt doen ;-) En inderdaad niet te hard voor jezelf zijn, maar dat ik ook een puntje wat we allemaal blijven leren haha! Heel leuk ingevuld in ieder geval dame en superlief dat je mijn blog (en mijn vage hersenspinsels haha) dus benoemt. Je bent een topper <3

  1. Ja he? Ik vind het ook echt een fijne tag. Het zet echt aan het denken (: Jaaaa dat is altijd fijn. Als je ergens voor gaat en dan ook werkelijk resultaat ziet. Soms is het lastig (vind ik) om iets vol te houden als je niet zo goed weet waarom je het, maar als je dan resultaat ziet/voelt, dan helpt dat ZO! Dankjewel, lief! En natuuuuuurlijk noemde ik jouw blog <3 Terecht!

 3. Ik vind dit dus echt een heerlijke tag! Ik ga hem zeker ook een keer invullen! Ik denk dat ik wellicht één van de weinige ben die een ander antwoord zal hebben bij de eerste vraag. Ik ben namelijk gelukkig met hoe mijn leven nu is :) Al zal op lange termijn het zeker mijn doel zijn, gelukkig blijven.

 4. Echt bij alles zat ik ja te knikken. Van de tijdplanning tot aan het ‘doen’. En wat zeg je dat mooi, dat je liefde wilt kennen en liefde wilt geven. Die ga ik opschrijven want dat vind ik zo mooi gezegd. Wat je zegt over positief zijn over jezelf komt binnen. Ik herken dat zo erg en wil er bij mezelf ook echt iets aan veranderen. Het is zo rete moeilijk want het is zo’n denkpatroon wat al jaren in mijn hoofd vastgedraaid zit.
  Mooie tag Stel, ik ga hem ook doen. Is goed om over dit soort dingen na te denken.
  XXXX

  1. Nu ik erover nadenk is dat inderdaad eigenlijk best wel iets moois om op te schrijven ja (: Het is ook fijn om je dan daaraan te herinneren. Ik vind het echt heel stom dat je zo’n negatieve bril hebt als je naar jezelf kijkt, en dat dat er al zo lang ‘ingebakken’ zit. Je verdient zoveel anders, want je bent echt HEEL LEUK ZOALS JE BENT. Vind ik echt hoor. Vind het ook stom dat wij elkaar zo weinig spreken/zien/al die dingen. En dat zou ik niet hebben bij iemand die stom was. Dus hier heb je je bewijs dat je mega leuk bent :D Hahaha. Nee, maar ik snap je wel. Ik hoop dat je die negatieve bril ooit gewoon lekker af kunt gooien, en jezelf kunt zien zoals anderen je zien <3 Ik ben benieuwd hoe je hem in gaat vullen! Veel liefs!

 5. Ik snap wel dat je deze tag leuk vond om te lezen en het kriebelde om hem zelf in te vullen! Het is ook echt onwijs leuk om deze vragen te lezen met jouw antwoorden. En wat een mooi doel: ‘gelukkig zijn’. En ja, misschien cliché, maar toch één van de doelen die iedere persoon die rondhuppelt op deze aarde toch wilt bereiken, nietwaar? Oh, huilen bij een mental breakdown doe ik ook heel erg vaak. En dan blijven die tranen maar stromen en al het ongeluk ligt dan plots zo op mijn schouders waardoor alles enorm zwaar aan voelt. Gelukkig dat je toch lieve mensen hebt om je heen waar je lekker kan tegen zeuren (want zeuren doe ik dan ook heel graag. Én dan nog liefst wanneer ze me gewoon gelijk geven hihi..). Vrienden en vriendinnen vrolijke mij ook altijd op! Ze geven mij een soort van gevoel en energie dat ik plots heel de wereld in mijn uppie aan kan! Geweldig toch? Weer een ontzettend leuk artikel om te lezen, Stell! <3

 6. Hi Stella, ik had ‘m al wel gelezen maar bij deze ook even een reactie :-) Super leuk dat je hem hebt ingevuld. Mooi ook dat stukje met ‘niet denken, maar doen’, dat mag ik zelf nog wel beter doen vind ik! En dat boek ga ik even onthouden, klinkt leuk en inspirerend!

 7. Leuke tag! Leuk om je antwoorden te lezen. Ga deze tag ook overnemen! :-)

  En dat van te negatief over jezelf denken, is al heel goed dat je dat beseft, is altijd sowieso al de eerste stap om iets te veranderen ;-).

Geef een reactie

Sluit Menu