Een luchtkasteel voor iedereen

BloesemWe zaten dus in de Burger King. Ja, echt, dat lees je goed. Charmant frietjes in mijn mond stoppend keek ik mijn nog charmantere (?) burger etende vriendje aan en zei: “Weet je? Ik vergeet soms dat de rest van de wereld er ook gewoon normaal uit ziet, en dat ik niet de enige ben die niet Instagram-proof is”. Het zou kunnen dat er nu een grote zee vraagtekens boven jouw leuke hoofd verschijnt – kan ik me best voorstellen. What on earth bedoelt ze daar nou mee? Goed. Ik zal het even uitleggen. Dat is namelijk precies het doel van dit alles – dingen opschrijven die in mijn hoofd omgaan, om ze voor de rest van de wereld begrijpelijk te maken. En als je in mijn krullenbol zou kunnen kijken, dan weet je wat voor een dramatische taak dat is. Let’s go.

Waarom ik van het internet houd

Ik ben altijd al een fantasievol kind geweest. Maar hé, wat wil je als enig kind en een doos vol Barbie’s, dan moet je wel een beetje kunnen bedenken wat voor avonturen ze gaan beleven. En zo. Of toen ik in mijn striptekenperiode zat, en allerlei kleine verhaaltjes schreef met tekeningetjes erbij – de avonturen bedacht ik allemaal zelf. Of het spelen in de speeltuin: de ene keer was het een jungle, de andere keer een piratenschip. Eniewees, aan dromen en luchtkastelen bij deze hier geen tekort. Ik houd van wegdromen, en het internet helpt me hierbij. Starend naar de mooiste foto’s op Instagram, kijkend naar de leukste vlogs op YouTube en kwijlend door de soms bijna hypnotiserende woorden van menig blogger. Ik HOUD daarvan. Het geeft me inspiratie, motivatie en I don’t know, gewoon een gevoel dat het leven zo leuk is en dat we zoveel kunnen, als we maar willen. Of zo iets. Ik kan het gevoel dus niet zo goed in woorden vatten (zoals je ziet), maar het geeft me letterlijk een kriebel in mijn buik.

En waarom ook een beetje niet

 Maar, die kriebel kan soms even de pot op. Want soms hè, dan word ik even met mijn dromerige neus op de niet-zo-internet-achtige feiten gedrukt. Het leven is voor mij niet ‘er altijd perfect mooi opgemaakt bijlopen’. Sterker nog: ik heb helemaal geen verstand van make-up. Om over mijn haar maar te zwijgen. Ik vergeet soms ‘gewoon’ dat niet elke vrouw eruit ziet als de Yara Michaels’ en Tanya Burr’s van deze wereld (en dan niks stoms over deze twee, want ik vind ze allebei dus echt prachtig en lief en leuk en inspirerend, voor zover ik ze ken). (Niet echt dus). (Maar dat is een ander verhaal). En toen ik daar dus zat, in de Burger King, keek ik eens om me heen. En later, op straat, nog wat beter. Ik vind het zo jammer dat de media en het internet mijn beeld blijkbaar ZO hebben beïnvloed. Ik ben gaan geloven in hun gebouwde luchtkasteel, wat voor mijn idee voor ‘iemand zoals ik’ niet begaanbaar is. Ik ben niet strak genoeg, niet sexy genoeg, niet succesvol genoeg, niet fitgirl genoeg, niet.. etc.

Dus: even een reality check

Om me heen kijkend ontdek ik dus dat er veel meer ‘normale’ mensen zijn – en daar bedoel ik mee dat er maar heel weinig mensen zijn die er echt elk moment van de dag uit zien om door een ringetje te halen. Dat wist ik natuurlijk wel (duh), maar soms vergeet ik het even. Bijvoorbeeld op een moment dat ik niet zo happy ben met mijn uiterlijk. Maar hé, er zijn er veel meer die niet charmant zijn als ze in de Burger King zitten te kanen en schransen. En het is ook niet raar als je er dan niet al te sexy uit ziet. Terwijl de media en de internetwereld mij dat soms wel doen geloven, wat mij dan weer een vervelend minderwaardigheidsgevoel oplevert. Gelukkig worden bloggers en YouTubers steeds eerlijker en eerlijker. De blogwereld waar ik ‘in leef’, die is geweldig en over zijn of haar leven ook vooral heel kwetsbaar en eerlijk. En daarom houd ik zo van internet: omdat je je eigen luchtkasteel kunt bouwen, waar iedereen mag komen.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 6 reacties

  1. Wat beschrijf je dat toch weer goed. Pakkend en helemaal waar. X

  2. Dit is zo waar! Echt, je had het niet beter kunnen zeggen. Tja, dan zitten we maar bij Burger King frietjes naar binnen te werken in plaats van een perfecte salade bij een perfecte hotspot. Ondertussen proberen we op internet ons luchtkasteel overeind te houden door een throwback naar die salade op Instagram te plaatsen (bij wijze van) ;) You’re enough. X

  3. Grappig hè dat iets dat je eigenlijk al wel weet ineens beter lijkt door te dringen. En dat is wat dit betreft maar goed ook. We zijn prima zoals we zijn en niemand is perfect. HOERA!

  4. Prachtig omschreven dit. Ik snap helemaal hoe je je voelt, en dan is het soms inderdaad fijn om even met beide voetjes op de grond te komen, back to reality. :) liefs x

  5. Goed punt heb je daar :-)

  6. Haha wat een heerlijk stukje! Je hebt helemaal gelijk! Ik ben ook z’n ontzettende dromer, het is dan inderdaad wel ontzettend goed om even weer om je heen te kijken en te denken hé de wereld is niet instaperfect #goals!

Geef een reactie

Sluit Menu