Making it happen #1

Vroeger maakte ik elke drie maanden wel een Word document met daarin wat ik allemaal anders aan ging pakken. Niet dat het hielp, maar het schiep rust in dat chaoshoofd van mij. Soms raak ik de weg even kwijt. Sla ik een beetje door. Dan moet ik pas op de plaats maken. En dat is wat ik nu ga doen. Ik ben de laatste tijd alles behalve productief. Alles behalve gezond bezig. Ik kijk naar mijn huid en zie gewoon dat ik mijn eetpatroon moet bij schaven. Ik voel aan mijn rugspieren & zie aan mijn fronsrimpels -Ja, die heb ik. Ja, ik ben twintig. Ai- dat ik me meer moet ontspannen. Ik zie aan mijn melkflesbenen dat ik zon nodig heb. Ik zie doffe ogen. Ik kijk achterom. En daar is een heel zandpand met heen en weer schommelende wielsporen. Ofzo. Ik wil weer op een fijn zandpad rijden, waar de sporen mooi recht lopen. Aan de zacht ruisende zee. Goed, dit wordt iets te cryptisch. Zelfs voor mij.

Schermafbeelding 2015-05-05 om 23.04.10

Bron

“Achtergrondverhaaltje”

Bloggers om mij heen -of nou ja, in mijn internetwereld- inspireren mij. Ik kijk vol bewondering naar de gezonde -maar niet te extreem, vooral dat- levensstijl van Jennie kijken. Ik kan zo jaloers zijn op het doorzettingsvermogen van Lizzy na alles wat ze heeft meegemaakt. En hoe mooi ziet zij er nu uit, pfoe! Stralend! En dan zijn daar Lauriëtte en Karlijn. Laurie verdient al mijn credits omdat ze zo opgewekt blijft en zo haar best doet op haar levensstijl, weliswaar ‘verplicht’, aan te passen om haar lichaam gezond te houden. En Karlijn, die zo straalde toen ik haar zag een aantal weken geleden. Daar kan ik trots op zijn. Echt.

En dan kijk ik naar mezelf. Wil ik terug naar dat control freakerige sporten en het constant gezonde eten? NEE. Nooit. Maar, ik laat een beetje alle teugels vieren de laatste maanden. En niet alleen in mijn levensstijl, ook qua het onderhouden van mijn spulletjes -beide kamers, in Leiden en thuis, zijn een grote beeeep zooi-, het netjes en gemotiveerd bijhouden van mijn studie -oeps- en eigenlijk het over all overzicht. Ben het een piecie kwijt.

Plannen plannen plannen

Dus laat ik het nou eens anders aanpakken. Lijkt me een slim idee hè? En het leuke is, dat als ik het hier deel, ik gemotiveerder ben om het vol te houden. Dan ben ik een soort van verplicht om het te doen, zodat ik jullie trots kan vertellen dat ik het ECHT wel kan. En ook mezelf, dat ook. Uiteindelijk is dat de enige reden waarom ik zoiets doe, natuurlijk. For me, myself and I. Goed. Dus. Hier komt het. Dit is wat ik ga doen.

1. Elke dag 3 productieve dingen doen

Soms heb je van die dagen dat het ineens tien uur ‘s avonds is, en je niks hebt gedaan waarvan je eigenlijk wel wilde dat je ze gedaan had. Ik weet hoe fijn ik me voel als ik een goede work out achter de rug heb, als ik mijn kamer opgeruimd en gesopt heb, als ik mijn studie dingen op orde heb. Als ik gezond heb gegeten, als ik een fijn gesprek heb gehad met een vriend/vriendin, als ik een beetje vooruit heb geschreven voor mijn blog. Die laatste dingetjes zijn niet misschien productief, maar ik heb het hier dan ook over mijn eigen to do lijstje. Ik wil er voor elke week eentje maken, en elke dag proberen hier drie dingen van te doen. Dat is best een realistisch doel, right?

2. Mijn lichaam in acht nemen

Goed. Ik ben de laatste tijd nogal heen en weer geslingerd. Door mijn gevoel. Mijn staat van zijn, zeg maar. Ik ben heel gevoelig, lichamelijk, voor wat ik van binnen voel. Ik zie en merk het aan ALLES als het niet gaat zoals ik wil. Als ik verdriet heb, ook al merk ik dat misschien zelf niet zo, dan zijn mijn ogen doffer dan normaal. Dan voel ik me moe, ook al slaap ik wel. Dan krijg ik trek in suikers en koolhydraten. Die ik vervolgens dankbaar naar binnen werk, wat ook weer zorgt voor een ontevreden gevoel. Daarnaast badder ik best vaak, en vergeet ik me bijvoorbeeld lekker in te smeren met body lotion. Conclusie: Ik moet voor mijn lichaam zorgen. Goed slapen, meer buitenlucht, meer vitaminen, meer water drinken. Luisteren. Puur luisteren.

3. Motivatie uit mijn tenen halen

Serieus. Eigenlijk is er maar één ding dat ‘alles wat je wil’ in de weg staat. En dat is motivatie. Doorzettingsvermogen. Ik kan hier nog zo’n 4572402340 artikelen over schrijven, plannetjes maken. Maar, uiteindelijk is het enige wat ECHT verandering kan brengen ‘het gewoon doen’. Ik ben de laatste tijd echt onwijs lui. En ik heb echt een hekel aan mijn luie zelf. Hop. Gaan. Klaar nu. Je wil iets, handel er dan ook naar. Verdorie.

4. Een fijne manier vinden om te bewegen

Goed. Ik heb echt een bloedhekel aan de sportschool. Ik heb een abbonnement, maar echt, ik vind het STOM. Ik heb ook een hekel gekregen aan de crosstrainer die we thuis hebben. Daar heb ik heel wat uren mee doorgebracht, was mijn beste vriend. Maar het is een haat/liefde verhouding. Echt. Ik ook best gaan hardlopen, maar jongens, ik ben gewoon geen sportief meisje. Wat ik echter wel leuk vind is dansen. Ik ben ook gek op hoepelen. En ik houd ook van lange wandelingen. Daarnaast vind ik het doen van spieroefeningen geen straf. Nou, dat is al best wat, toch? Als ik nou zorg dat ik elke dag wandel, hoepel, dans en wat spieroefeningen doe? Dan ben ik al veel dichter bij IETS dan NIETS. Zo.

Goed. Ik ga dus inplannen dat ik over een week een update plaats over hoe en wat. Over of dit lukt, enzo. Ik wil geen terror chick worden die alleen maar gezond eet en overal over zeurt. Been there, done that. Toen was ik ook echt alles behalve gelukkig, dus nee nee dat niet. Maar, ik wil mezelf aanleren mijn eigen leven wat meer in de juiste banen te leiden. Ik bedoel: Het is mijn leven! En ik heb er maar één. So let’s make the best out of this shizzle.

Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 16 reacties

 1. jeeeej dit had ik nodig! Ik trek gelijk m’n sportkleding aan en ga yoga doen en hardlopen!!! Thanks Chick!

 2. Wat een prachtig artikel heb jij geschreven zeg en ik denk dat het je zeker gaat helpen om je doelen te realiseren. Overigens ook allemaal hele mooie doelen dus ik ben erg benieuwd hoe je het er vanaf gaat brengen, maar heb er alle vertrouwen in hoor dame :) X

  1. Ah, dankjewel! Dat is fijn, zoveel vertrouwen! Ik ga ervoor, woehoeee! Liefs X

 3. Jij bent gooooed bezig! Het zijn mooie doelen, haalbaar ook -fijn! En echt, de woorden die je schrijft over andere bloggers? Onwijs lief! Ik moest erom glimlachen haha :)

  1. Ach, lief, dankjewel! Fijn dat ik je een glimlach bezorgde (: Ik ga mijn best doen! Liefs!

 4. Bedankt voor de credits <3 Weet wel dat ik de laatste paar weken niet altijd opgewekt ben hoor! Soms heb ik ook mijn mindere momenten maar dat hoort er gewoon even bij. Ik vind dat je mooie plannetjes hebt gemaakt en ik ben blij dat je inziet dat je niet tot het uiterste moet gaan, maar gewoon moet doen wat goed voor je voelt! Belangrijkste is dat je lief bent voor jezelf, zet m op Stella! xx

  1. Die verdien je! <3 Tuurlijk heb je je downs, volkooooomen logisch! Ik ga ervoor; voor het juiste, niet tot het uiterste (: Liefs!

 5. Mooie doelen chick, even volhouden en dan ben je zo zo weer op de mooie zandpad met rechte lijnen in plaats van kronkels.

 6. Goed dat je jezelf haalbare doelen stelt. Als ze niet haalbaar zijn gaat je motivatie er alleen maar door verminderen.
  Misschien kun je eens op FitnessBlender.com kijken voor je laatste puntje? Ik ben zelf ook nooit echt een fan van sporten geweest, maar met deze site vind ik het best wel leuk (en je kunt het gewoon lekker in je kamer doen!).

  In ieder geval veel succes ermee; het lukt je vast wel! :)

 7. Ah, wat goed Stella! Soms moet je jezelf ook gewoon even een schop onder je kont geven en jezelf bij je lurven pakken en dat is precies wat je nu doet! Heb je vandaag 3 productieve dingen gedaan? :)
  Goed ook dat je het hier deelt, heb je in ieder geval een stok achter de deur.
  Succes!

Geef een reactie

Sluit Menu