Mijn geluksrolletjes en ik 

Self love Met een misselijk gevoel zit ik op de bank. Het is net alsof ik te veel gedronken heb, hihi. Maar ben ik sip? NEE. Ik ben eigenlijk heel blij. Hoe cool is het van mijn lichaam dat ‘ze’ na een ontzettende migraineaanval nu toch op de bank zit. Het is half 10 ‘s avonds, en ik heb vandaag een dagje gewerkt. Het was leuk en ik voel me happy en voldaan – maar, ik moest wel eerder weg, omdat ik dus echt niet meer kon. Stomme hoofdpijn altijd. Maar hé, ik moet ook niet de hele tijd boos op mezelf gaan zitten doen. Mijn lichaam doet haar best om tegen de hoofdpijn te vechten. Nu is het gelukt, samen met een 400 milligram ibuprofen, een cold pack op mijn hoofd en een uurtje slapen. Net, toen ik even onder de douche stond (dat helpt nog wel eens tegen de hoofdpijn!) kreeg ik ineens een soort wonderbaarlijke ingeving die ik met jullie wilde delen.

Voller dan toen

Ik stond dus lekker onder een warme straal water, te hopen dat ik me gauw beter zou voelen. Ik keek naar beneden en zag het onvermijdelijke: mijn vetrolletjes. Of eigenlijk meer mijn ‘zwembandje’. Ik zal het even uitleggen. (Getting personal in here, aha). Een aantal jaren geleden, op mijn 16e, was ik erg zwaar. Toen ging op een gegeven moment de knop om. Maar ietsie te ver. Ik was ontzettend veel bezig met -zo weinig mogelijk- eten en sportte veel. Ik was dus erg slank en at heel gezond. Tegenwoordig voel ik me mentaal gelukkig stukken beter, maaaaaar dat resulteert ook in minder remmen (eigenlijk bijna geen, ssst) en meer vetjes aan mijn lichaam.

Hoe ik dat merk

Gelukkig is de weegschaal lief voor me, en blijf ik ook na een weekje flink snoepen keurig op mijn ‘ideale gewicht’ (als dat überhaupt bestaat) hangen. Mijn lichaam voelt zich comfortabel met dit gewicht, en ik schommel er een beetje omheen zonder al te veel ‘moeite’. (Taart en ijsjes eten kost natuurlijk geen moeite, nee). Maar: ik merk het dus wel aan andere dingen. Bijvoorbeeld mijn korte broekjes. Die van vorige jaren? Nope. Sommige pas ik echt niet meer. En mijn rosé gouden horloge, die ik niet kan verstellen, staat na een half uurtje al in mijn pols. Oepsie! Gelukkig kan ik mijn Daniël Wellington horloge verstellen en geeft het leren bandje wat meer mee, hihi. (Vergeet trouwens niet op deze link te klikken, want mijn kortingscode (MONDETMOI) voor jouw eigen Daniël Wellington horloge geldt nog tot 31 juli 2016!).

Negatief naar positief

Ik kan best wel een beetje sip worden van mijn buikvetjes, mijn onderkin (te zien op deze foto, ja echt) en de love handles die wat meer zichtbaar worden. Maar, daar in die douche, onder de warme straal, bedacht ik me dat ik me wel veel vrijer en gelukkiger voel nu. Ik eet gewoon de dingen die ik lekker vind, en voel me steeds minder vaak schuldig. Balans is natuurlijk belangrijk, en die moet ik soms nog even vinden, maar ik vind uiteten gaan en feestjes helemaal niet ‘eng’ meer. Want: ik kan gewoon eten wat ik lekker vind, en ervan genieten. Ik kan met vriendinnen op de bank zitten en veel te veel Kinder bueno’s eten (sssst) zonder mezelf compleet af te straffen door de volgende dag uren op de crosstrainer te staan. Ik ben meer gaan genieten, en zeker gelukkiger geworden. Daarom heb ik besloten mijn rolletjes nu te zien als: “Mijn geluksrolletjes”.

Gala Darling en radical self love

Ik luisterde vanochtend op de fiets naar de podcast aflevering van The Lively Show met Gala Darling – de vrouw achter radical self love. Ik bedacht me dat dat echt een goed plan is. Om mezelf altijd lief te hebben. Dus OOK als ik hoofdpijn heb en daardoor iets eerder weg moet van werk. Ik voelde me zo’n sufkonijn en was echt een beetje pissing. “Waarom nu Stel?! En waarom blijf je niet gewoon en maak je de dag af?!”. Maar ik kon echt niet meer. Ik stond te trillen als een rietje! Gelukkig heb ik hele lieve collega’s en waren ze allemaal begripvol en lief. En waarom ben ik dat niet voor mezelf? Dan gaat het misschien zelfs nog sneller over ook?! Ik moet goed voor mijn lichaam zorgen en lief voor mezelf zijn. Dat zou ik ook voor iemand anders zijn, dus waarom niet voor mezelf? Dus vanaf nu ga ik proberen mezelf lief te hebben. JA.

Liefs, Stel.

PS: Kennen jullie die ene fotoserie nog, waar bovenstaande foto deel van uitmaakte? Alle credits gaan naar de enige cchte Rianca

Deze post heeft 12 reacties

 1. Wat een mooi geschreven artikel en de foto erboven is echt prachtig! Ik vind het echt ontzettend knap dat je wil gaan leren van jezelf te houden. Dat mag ook gewoon! :)

 2. Je ziet er nochtans stralend uit! Goed dat je je knop kon omdraaien en nu weer geniet van eten :-)

 3. Heel goed artikel dit, het gaat er inderdaad om dat die knop omgaat: geen vetrolletjes maar geluksrolletjes! Voortaan noem ik ze ook zo, hihi. ;)

 4. Ik zie echt geen dubbele kin hoor, (heb ik ook als ik lach en ik ben een rietje, dus echt niet druk om maken). ik zou een moord plegen voor een voller lijf dus ik ben zot blij dat je je er lekker in voelt (en voller is een compliment, dat is het ideaalbeeld van nu, voordat je denkt dat ik je beledig, totaaaal niet). Inspirerend artikel meid!

 5. Mooi woord: geluksrolletjes. Ik wist ook bij de titel al meteen waar het om ging. Fijn ook dat je ze nu zelf zo kan noemen. Dat geeft echt veel vrijheid.

 6. Leuk om te lezen! Herkenbaar ook wel, haha. Maar het gaat er inderdaad om dat je je goed voelt. Ik heb soms ook wel van die momenten dat ik opeens zin heb in gezond eten en daarmee houd ik het wel in balans. Voel me er ook goed bij! Ik heb soms ook last van mega hoofdpijn aanvallen, wat bij mij dan helpt is Voltaren K, zijn hele kleine pilletjes maar die werken super! :D

 7. Ik heb ook zo’n periode gehad. Dat ik al het “slechte eten” dat ik at, moest compenseren door de dag erna héél erg te gaan sporten. Ik werd er doodongelukkig van. Nu, jaren later, eet ik gewoon wat ik wil, sport ik met regelmaat, maar zonder te overdrijven, heb ik meer vetjes dan ik had, maar voel ik me gelukkiger dan ooit. Wees lief voor jezelf, lieve Stel. Je verdient dat en je bent een prachtig mens (van binnen én van buiten, dat meen ik!). ZOEN!

 8. Heel mooi artikel Stella! “Radical self love”… Het klinkt zo mooi. Het zou een super mooie stap voor me zijn. Ik walg nog steeds van mijn lichaam en daarnaast “voel” ik mijn lichaam altijd enorm. Elke grammetje verschil, zeg maar. Ik heb de weegschaal dus eigenlijk niet nodig, haha. :-)

  Het is super mooi te lezen dat je nu meer tevreden met je lichaam kunt zijn. Het “haten” achter je hebt kunnen laten en dat je nu gewoon merkt dat je daar ook echt gelukkiger van wordt…

  Liefs

 9. Ik vind die foto van jou echt zoooo mooi! En die onderkin, da’s gewoon van te lachen hoor, trek het je niet aan! Ik vind je super mooi zoals je bent, dus omarm die geluksrolletjes maar hihi. Ze waren me nog nooit opgevallen eigenlijk, en zelfs nu zie ik ze ook niet. Blijf maar gewoon gelukkig in dat lijf van jou! Veeeeeel liefs :)

 10. Mooi geschreven! Ik vind het mooi om te lezen dat je nu wel tevreden bent met je lichaam, dat is namelijk best knap in de wereld waarin we nu leven met al die modellen enzo. Ik had trouwens een vraagje over migraine. Krijg je dat vaker als het warm weer is?

  1. Jep, dat klopt! Als het warm is, of ik ben veel in de zon, kan ik mijn klok erop gelijk zetten helaas.. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu