Waarom ik een mini solo tripje ga maken

Lavendel“Plant your own garden and decorate your own soul, intstead of waiting for someone to bring you flowers“. Het is de achtergrond van mijn laptop. Het hangt uitgeprint op de deur van mijn slaapkamer. Ik probeer er veel aan te denken – op die momenten dat ik alleen op de bank zit, en het gevoel krijg dat zelfs de rondvliegende stofwolkjes me zat zijn. Eerlijk? Ik vind het me een partijtje lastig om mijn geluk uit mezelf te halen, en om mezelf op zulke momenten niet met de nodig-te-stofzuigen-vloer gelijk te maken (dit niet letterlijk opvatten hoor!) met behulp van negatieve gedachten. Toen ik 17 was, worstelde ik ook met mijn zelfvertrouwen. Ik durfde bijvoorbeeld eigenlijk nooit naar feestjes (maar ging meestal wel), verstopte me het liefst in grote shirts en wijde broeken (als ik al broeken droeg), en had dus eigenlijk een fijn gevalletje ‘verstopperitus’ of hoe je dit dan ook leuk wil brengen zonder stomme woordgrapjes te maken. Goed, de bottom line hier is dat ik wil leren mijn geluk uit mezelf te halen, mezelf leuk te vinden om wie IK ben (zonder daar een vriendje voor ‘nodig’ te hebben) en leren dat je niet altijd hoeft te vluchten van momenten waarop je alleen bent met je gedachten. Daar is wel wat moed voor nodig – en inmiddels heb ik dat ergens vandaag weten te toveren. Een van de eerste stapjes? Drie dagen alleen een tripje maken naar Gent.

Vind ik dat niet eng? Jawel. Voor sommigen die dit lezen is dat misschien ontzettende aanstellerij, want huh Stel, er gaan zo veel mensen alleen naar Azië om te backpacken en jij krijgt al knikkende knietjes van drie dagen naar België. Eh, ja. Nou ja, knikkende knietjes is ook wat overdreven, maar spannend vind ik het wel. Vooral omdat ik alleen ben, en zelf ‘moet’ bedenken wat ik ga doen. Ik ben ook bang dat ik zo op ga vallen, vooral als ik alleen in een restaurantje ga zitten. Ik weet dan oprecht niet wat ik met mezelf aan moet, of hoe ik me een houding zou moeten geven. Ga ik met mijn telefoon zitten? Nee, mooi niet. Maar, wat dan? Een boek? Een kleurboek? Of gewoon voor me uit zitten kijken, naar vreemde mensen lachen? I don’t know– we gaan het maar beleven.

Ik denk eigenlijk dat er voor mij ook een groot verschil is in thuis alleen zijn, en ‘ergens anders’ alleen zijn. Ergens anders, bijvoorbeeld in Gent, zijn de dingen nieuw en onbekend. Dan is het leuk om een lange stadswandeling te maken, foto’s te schieten, winkeltjes in te lopen, musea te bezoeken. Maar hier in mijn eigen omgeving, heb ik eigenlijk veel al gezien en gedaan. Als ik een dagje alleen thuis ben, vind ik het lastig om te bedenken wat ik ga doen. Ik word eigenlijk eerder gestrest van een lege dag dan van een volle (studie)dag. Gek he? Ik weet niet zo goed hoe dat komt. Ik heb denk ik gewoon veel onrust in mijn lijf, en wanneer ik een planning heb, hoef ik dat niet te voelen. Totdat je dus ‘niks te doen hebt’, en je ineens met al je gedachten en frustraties opgescheept zit.

Waarom ik dus een solo tripje ga maken? Ik wil een angst overwinnen, ik wil kijken of ik mezelf dan wel kan vermaken, ik wil kijken of ik ‘vreemden’ durf aan te spreken, ik wil mezelf een schop geven uit die comfort zone, ik vind het ‘gewoon’ heel leuk om nieuwe steden te ontdekken, en nou ja, zo zijn er eigenlijk talloze redenen. De belangrijkste? Why the hell not!

Liefs, Stel. 

(Bron)

Deze post heeft 22 reacties

 1. Heel erg tof en knap van je! Zulke dingen leer je inderdaad alleen maar door ze te doen. Je hoeft met niemand rekening te houden, dat kan ook zeker een groot voordeel zijn!

  1. Dat is waar! Ik kan lekker doen wat IK wil, hihi. Nu heb ik dat thuis ook al best vaak, zeker nu ik een single lady ben die naast haar studie best veel vrije tijd heeft en op haarzelf woont. MAAR: Dit is inderdaad weer wat anders. Dankjewel! X

 2. Ik vind het tof dat je het gaat doen! En het gaat helemaal goedkomen, zelfs als je niemand durft aan te spreken. Een tijdje alleen kan heel verhelderend werken en daarnaast is een kleine stap ook al een grote stap naar de overwinning.

  x

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik ben inderdaad echt benieuwd wat het me een soort van ‘op gaat leveren’, naast waarschijnlijk heel veel plezier want na wat research zo de dagen van tevoren is Gent nog veel mooier en leuker dan ik dacht, hihi. Dankjewel! X

 3. Heel cool dat je dit gaat doen en ik vind het knap dat je je ‘angsten’ gaat overwinnen. You go girl! En veel plezier in Gent :)

 4. Schop onder je kont en gaaaaaaan! Je gaat er sowieso voldoening uit halen (ervaringsdeskundige hier). En als het heel kut blijkt te zijn, heeft het je maar een paar dagen gekost van al die jaren dat je leeft en er over hebt getwijfeld. You can do this :)

  1. Hahaha precies, die heb ik ff nodig! Ja, jij bent inderdaad wel echt een onwijs voorbeeld daarin! Wat voor spannends ga jij deze zomer allemaal doen? Liefs!

 5. Ik wens je heel veel plezier toe! Ik vindt Gent een prachtige stad en zo toegankelijk en open. Hopelijk mag dit een heel positieve ervaring worden voor je.

 6. Interessant genoeg ben je zeker hoor. Wij zijn allemaal bereid een stukje van onze tijd op te geve voor een post van jou waar jij een deel van jou leven prijs geeft . Ik denk dat dat al veel betekend. Aan de andere kan vind ik de trip een hele leuke opdracht voor jezelf ik hoop dat je er iets uit leerd!

  1. Dat is helemaal waar – dat vergeet ik weleens. Goed dat je me daaraan herinnert! Ik ben er ook heel blij mee dat anderen die tijd vrijmaken inderdaad (: Dankjewel! Liefs!

 7. Je gaat dat suuuupergoed doen, ik ben het zeker! Enne, Stel, je mag écht trots zijn dat je dit doet hoor. Want tussen zeggen dat je iets doet, en het effectief doen en plannen, ligt een hele grote afstand. Dus you go girl! Liefs :)

  1. Thank youuuu <3 En ik vind het ook echt leuk dat ik jou ga ontmoeten (: Misschien is dat nog wel spannender dan alleen door Gent hobbelen, hahaha. Ah nee komt helemaal goed! Liefs!

 8. Wauw Stella je hebt je struggles zo goed verwoord! En ik herken mijzelf er volledig in.. mede daarom vind ik de zomer de lastigste periode van het jaar omdat ik dan zoveel vrije tijd heb die ik zelf moet invullen en ik het meeste met mijn onzekerheden wordt geconfronteeerd. Geniet van je solo tripje en wees trots op jezelf! Vergelijk jezelf niet met anderen die misschien een jaar naar Azië of Afrika vertrekken. Alleen jij kan je eigen comfort zone bepalen en weten wanneer je je grenzen verlegt!

  1. Wat een lieve reactie, dankjewel! <3 Ik ben ook wel een beetje blij om te horen dat ik niet de enige ben die het lastig vindt om vrije tijd in haar uppie te 'moeten' vullen. Ik hoop dat jij ook een leuke zomerperiode zal hebben - we can do this!

 9. Wow ja dat is zo herkenbaar.. In de zomer moet je maar zien hoe je er zelf iets leuks van maakt? En dan doe ik zo snel niets leuks of bijzonders, terwijl als je volle schooldagen hebt alles al voor je geregeld is ofzo :’) Maar goed, zo’n tripje naar Gent is in ieder geval supergaaf, geniet ervan meid!!

 10. Wat super stoer van je Stella!

 11. Ik herken me in wat je zegt en ook weer niet. Ik vind zo’n dingen ook echt retespannend. Zeker als er nieuwe mensen aan te pas komen. Of nieuwe plekken. Maar ik ben net helemaal in m’n sas als ik alleen ben. (nu ook niet heel de tijd hé, ik geniet net ook 8563% van fijn, klein gezelschap) Ik kan gewoon dagen met mezelf doorbrengen zonder het zat te worden. Want ik vind het dan net weer moeilijk om m’n vrije dagen constant in gezelschap door te brengen. Wat Gent betreft, ‘t is een stad die je zeker zal bevallen! Heel gezellig :) Gewoon tijd met jezelf doorbrengen, geeft veel inzicht. Vind ik dan. En als het niet zo is, is het ook zo. Haha. Geen moetjes, alleen maar magjes.

 12. Aaah wat leuk dat je dit gaat doen Stella! En ik heb hetzelfde, ik vind een lege dag zonder echte plannen veel stresserender dan een drukke studiedag. Gewoon omdat je dan weet wat er van je verwacht wordt.

 13. Ooo, tof! Ik HOU van alleen reizen, maar ik ben ook wel graag alleen. Veel plezier alvast!

 14. Ik ben ook een keer alleen op vakantie geweest. Een week naar Griekenland. Ik weet nog toen mijn vader mij naar Schiphol bracht dat ik dacht waar begin ik aan en ik was misselijk van de spanning. Maar ik heb het zo geweldig leuk gehad en echt genoten. Ik kan iedereen een solo trip aanraden.

Geef een reactie

Sluit Menu