Drie motiverende boeken die ik lees

Motiverende boekenGoed. Ik weet echt niet wat ik van deze foto moet vinden, but at least I’m trying, toch? En ik moet motiverende gedachten hebben van mezelf, ook wat mijn foto’s betreft, want ik ben ten slotte helemaal bezig met inspiratie en motivatie. En daarom heb ik een tijdje geleden drie nieuwe e-books aangeschaft, helemaal in dat thema. Ik merk dat ik echt helemaal happy word van life improvement en me focussen op hoe ik mijn eigen leven het allerleukste maak. Niet door allemaal nieuwe dingen te kopen, of mijn hele leven dus om te gooien, maar door juist extra te leren waarderen wat ik nu heb. Door mijn mindset te veranderen. Daar is mijn hele mindstyle rubriek Get it girl ook omheen ‘gebouwd’. Om jullie allemaal wijze lessen mee te kunnen geven, ben ik dus eigenlijk een soort van ‘onderzoek’ aan het doen. En daar gaan deze drie boeken mij hopelijk bij ‘helpen’.

Het Happiness Project van Gretchen Rubin

Ik had voordat ik dit boek kocht al zo vaak op het punt gestaan het te doen. Ik vind de titel ten eerste heel aantrekkelijk. I mean, ik houd van projecten (dingen om handen hebben) en ik ben natuurlijk altijd op zoek naar geluk en happiness. De kaft van het boek was ook leuk vormgegeven. Eh, ja, don’t judge a book on it’s cover, maar toch trok het me aan. Toen ik zag dat er een e-book was, en nu ook in het Nederlands (wat ik toch makkelijker lees), kon ik het echt niet laten. Ik ben nu bij hoofdstuk twee, en ik vind het heel prettig. Het is heel persoonlijk: het gaat heel specifiek om Gretchen’s happiness project en haar eigen voornemens, doelen en hoe dat allemaal is gegaan. Ik vind dit eigenlijk prettiger dan theorieën en stappenplannen (wat veel zelfhulp-achtige-boeken hebben), omdat je echt kunt zien hoe zoiets werkt allemaal. Het is op de één of andere manier realistischer en minder abstract. Het is ‘echt’. Ik leer heel veel van de dingen die zij dan weer heeft geleerd van haar onderzoek, en het motiveert me om zelf ook aan de slag te gaan met een soort happiness project.

You are a badass van Jen Sincero

Dit boek heb ik gekocht, omdat de Groene Meisjes en The Self Help Hipster (beide inspiratiebronnen voor deze miep) er heel positief over waren. De Groene Meisjes vonden het zelfs misschien wel dè zelfhulpaanrader die iedereen zou moeten lezen, zo ongeveer. Ik ben heel benieuwd naar het boek. Ik ben namelijk helemaal geen bad ass voor mijn gevoel. Eerder een mega mietje. Maar wie weet geeft dit boek mij wel een schop onder mijn kont, of een extra beetje zelfvertrouwen. Het boek is Engels, maar dat vind ik niet erg. Kwestie van even ‘inkomen’. De Groene Meisjes vonden een quote over het boek die ik even wil delen: “The point Jen Sincero makes in this self-help book is we are all great, we all have enormous potential, we all possess the power to succeed at absolutely everything we direct our energy towards, but we are also our very own obstacle.” En laat ik nou inderdaad het idee hebben dat ik mijn eigen obstakel ben. Of althans: mijn ‘denken’. Dus ik hoop hier veel van te gaan leren!

On top van Anna Nooshin

Stiekem heb ik het niet zo met fashion bloggers. Stiekem. Niet omdat ik ze stom vind, maar omdat ik gewoon niet zo mega geïnteresseerd ben in die wereld. Daarom dacht ik eigenlijk niet dat ik Anna Nooshin’s boek ooit zou willen lezen. Toen het boek net uit kwam, schreven heel veel bloggers over het boek. Stiekem werd ik toch wel een beetje nieuwsgierig, maar toch vond ik het niet zo ‘op mij aansluiten’. Ik bedoel: ik hoef het niet ‘te maken’ in de modewereld, en ik ben ook niet zo ambitieus dat ik van bloggen mijn baan zou willen maken. (Daar ben ik niet commercieel genoeg voor denk ik). Totdat ik Anna voorbij zag komen in een interview van Sanny Verhoeven. Ik vond Anna eigenlijk heel leuk, en ze vertelde ook leuk over haar boek. En toen Sanny verschillende quotes uit het boek ‘behandelde’, was ik om. En daarom heb ik dit boek aangeschaft. Ik denk dat het mij heel erg kan inspireren wat betreft doelen bereiken en dromen najagen. We’ll see.

Veel liefs, Stel.

Deze post heeft 14 reacties

 1. Ik ben ook The Happiness project aan het lezen, of naja eigenlijk luisteren via Storytel. Ik vind het een heerlijk boek. Het boek wordt voorgelezen door Gretchen Rubin zelf en ze vertelt zo fijn! Het ebook is in het engels, ik heb het boek in het nederlands gekocht, ik denk dat ik hem meteen daarna ga lezen. Ik vind het een heerlijk inspirerend boek!

  1. Oh, Storytel, daar heb ik over gelezen. Dat lijkt me ook heerlijk, een luisterboek. Maar het e-book ook daadwerkelijk lezen is ook een aanrader. Ik vind het echt een heel leuk boek! (: Liefs!

 2. Hoera voor het happiness project, ik ben nu bij juli en het is echt zo leuk :) Het boek You are a badass van Jen Sincero lijkt me ook wel wat maar ergens schrikt het ook wel af. Ik ben inderaad ook gewoon een mietje haha ;) En on top is erg leuk ook! Veel herkenbare dingen vooral over het overleven van je twintigersdilemma. Alleen al dat zij dat ook heeft gehad maakte me een erg gelukkig mens :)

  1. Jaaa leuk is ‘ie he? Als ik de badass dinges heb gelezen zal ik even laten weten hoe het was, en of ik denk dat het wat voor jou is (: -want ik ben ook een mietje, dus ik kan goed oordelen, hihi-. Ooooh echt? Want daar heb ik dus best wel last van, dat twintigersdilemma. En inderdaad: weten dat zelfs de meest succesvolle girlbosses daarmee strugglen. Hoort erbij! Liefs!

 3. You are a badass lijkt me echt tof, alleen de titel al :) Ik ben heel slecht in boeken die me vertellen wat ik moet doen, zo van `sta om zes uur op en begin met yoga`, dan denk ik dus `ammehoela dat bepaal ik zelf wel`Heel slecht ik weet het :) Maar hoe gaat dat in You are a badass? Denk je dat ik dat aankan? ;) X

  1. Ja he? Ik ben ook heel benieuwd naar het boek (: Hahahha oooh dat vind ik stiekem wel wat voor jou, ja. Ik weet niet of die twee laatste boeken dat soort boeken zijn, maar The Happiness Project niet. Ze zegt nooit van ‘doe dit, of doe dat’. Zodra ik badass gelezen heb zal ik laten weten wat ik ervan vond, en kijken of ik er wat aan gehad heb. Misschien word ik serieus ineens een badass! Who knows! Liefs!

 4. On top heb ik net uitgelezen! En nu bezig in the happiness project. Tot nu toe zo’n leuk boek! You are a badass klinkt heel leuk, dat wordt de volgende op mijn lijstje!

 5. Wauw wat een leuke foto, you go girl! On Top heb ik ook gelezen, ik vond het heel inspirerend dat Anna zo ambitieus is en haar doorzettingsvermogen is bewonderenswaardig. Verder hoeft dat hele commerciële van mij niet zo hoor haha. You are a badass klinkt zo tof! Liefs!

 6. Oh wat leuk, ik ben echt een fan van ‘zelfhulpboeken’. Heb je de boeken van Brené Brown al gelezen? Ook zeker een aanrader als je van dit soort boeken houdt.

 7. Die eerste twee boeken lijken me wel heel erg interessant! -x-

 8. Ik had ook niet gedacht dat ik Anna’s boek leuk zou vinden, maar het viel me heel erg mee! Is echt een leuk en motiverend boek.

 9. Die foto is hartstikke tof! :) Het boek van Anna heb ik nog op mijn to read stapeltje liggen. De andere twee boeken lijken mij ook erg interessant, maar ik heb nog zooooveeeel van dat soort self help achtige positive mindstyle boeken liggen dat ik die eerst maar eens moet gaan lezen haha :P Fijn weekend Stel! x

 10. Wat een ontzettende toffe boeken heb je uitgekozen. Ik vond ze stuk voor stuk wel goed, maar niet de beste die ik heb gelezen (vooral badass is een vrij grote opsomming van veel zelfhulp boeken in het kort). Ik vind zelf Tony Robbins, Steve Pavlina en Brian Tracey en heel inspirerend. Vooral Steve Pavlina is een mooi uitangspunt (echt waar chicka) als jij je wat meer van zelfontwikkeling wilt leren! Ik ben echt zoooo benieuwd naar je reis meis <3

Geef een reactie

Sluit Menu