Nieuwe blogplannen, altijd leuk

Nieuwe blogplannen, altijd leuk

Zoals jullie natuurlijk al lang weten, ben ik verliefd op schrijven. Die liefde wordt alleen, helaas, niet altijd beantwoord. Ik kan mijn schrijfzin niet dwingen, that is. Om die reden, en omdat ik een beetje in een blogsleur zit (een beetje?), lukt het me al een hele tijd om van dit kleine stukje internet te maken wat ik wil. Ideeën heb ik wel; genoeg zelfs. Maar, ga er maar eens aan staan. I mean, dat is echt niet niks; al die artikelen schrijven, je blog een nieuwe look geven, zorgen dat je de marketing goed doet zodat de boel ook echt gelezen wordt.. Ik open mijn dashboard, begin met schrijven, en na drie zinnen klik ik de boel snel weer weg. Gaat toch niet lukken. Is niet leuk/origineel/grappig genoeg. Niemand gaat het lezen. Ik moet mijn tijd in andere dingen stoppen. Dat soort stomme gedachten; ze houden me tegen en dat is stom met de hoofdletter ‘S’. Steeds wanneer ik dan wèl weer een hersenspinsel op digitaal papier zet, begint het weer te kriebelen. En die kriebel, die wil ik wat meer uitwerken. En dat heb ik gedaan. Zonder te veel van mezelf te verwachten, trouwens.

Bewuste Stel

Ik ga meer schrijven over de stappen die ik zet richting groener en milieubewuster leven. Want, die zet ik. Het zijn ministapjes weliswaar, maar ik ben ermee bezig en het geeft me een goed gevoel. Ik ga bij lange na niet suggereren dat ik een voorbeeldfunctie zou kunnen hebben, of heb, maar wie weet zetten mijn schrijfsels binnen deze categorie anderen toch een beetje aan om ook wat milieubewuster te gaan leven. Ik wil mijn trial and error uiteraard uitgebreid gaan belichten, om te laten zien dat sommige stappen en beslissingen eerst even een (flinke) struggle kunnen zijn. Want soms laten de ‘die hard bewustelingen’ (noem ik ze maar even; en dat is lief bedoeld, want ik bewonder hen erg!) het lijken alsof het allemaal heel easy is. Maar, voor een beginneling als ik, is of lijkt dat het niet altijd. Dus, ik neem je mee op mijn groene reis. Of zo. Ja.

Creatieve Stel

Ik heb heel veel verschillende creatieve uitlaatkleppen. De enige die ik deelde, was deze. Het schrijven. Inmiddels is daar een nieuw kanaal bij gekomen: mijn Instagram account genaamd @stelvoordeliefde, waar ik mijn mini gedichtjes plaats. Ik ben een tijdje geleden begonnen en had binnen een week al 95 volgers. SAY WHUUUUT?! Ja, echt. Het is allemaal ineens snel gegaan en ik ben er echt met bergen plezier mee bezig. Daarnaast heb ik mijn grootse liefde voor het schrijven en zingen van liedjes. Ik heb in een ver verleden wel eens wat gedeeld hier, maar er is eigenlijk weinig wat ik enger vind dan dat. Mijn hele ziel en zaligheid ligt in die liedjes, en ik heb eigenlijk een soort het gevoel alsof mensen uitnodig mij in mijn ziel te raken wanneer ze kritiek hebben. Of zo. Anyways, ik beloof niks, maar wie weet gaat er meer gedeeld worden van mijn kant.

Spirituele Stel

Jep, die kant heb ik ook. Schrijfsels hierover delen vind ik ook heel spannend. Want, wat als jullie het lezen en denken: “Huh, sinds wanneer zweeft zij tien centimeter boven de grond?!”. Aan de andere kant is het iets waar ik echt geïnteresseerd in ben, wat mij inspireert en wat me blij maakt. Ze helpen me, die spirituele dingen. Hier vallen yoga en meditatie in mijn hoofd overigens ook onder, en dat is al zo veel ‘normaler’ geworden in onze maatschappij. Gelukkig, overigens. Misschien kan ik jullie hier ook wel mee inspireren, en eigenlijk is dat het hele doel van dit blog. Dus I might as well practice what I preach!

Sukkel voor de liefde Stel

Jaaa, voor de oplettende lezer: dit staat heel sterk in verband met @stelvoordeliefde, waarin ik dus ‘sukkel’ heb vervangen voor ‘stel’. Dat vooral omdat de username sukkel voor de liefde al bestond, maar ook omdat het het persoonlijk maakt. Ik schrijf over de liefde, ik ben Stel, en ik ben soms een beetje een sukkel ‘in’ de liefde. Ik ben gewoon GEK op liefde, in alle vormen, soorten en maten. Een hopeloze romanticus noemde men dat vroeger; it’s me! Onder deze categorie gaan de schrijfsels vallen waarin ik het heb over mijn eigen liefdesleven, over wat ik daar wel of niet van geleerd heb, over liefde om me heen, over vriendschap, etc. Als jullie nog ideetjes hebben, of mij graag over iets zien schrijven, let me know door mij een mailtje te sturen of iets!

Groeiende Stel

Ik zet me toch een partijtje veel stappen in het leven de laatste maanden?! 2018 was het jaar van groei. Persoonlijke groei. Mentaal, vooral. Ja, oké, ook fysiek. Maar dan niet in de lengte, als je begrijpt wat ik bedoel, hihi. Anyways: dit zijn schrijfsels die ik al vaak deel. Bijvoorbeeld over het overwinnen van mijn vliegangst, levenslessen van de laatste tijd en het overwinnen van perfectionisme.  More to come, dus.

Genoeg om over te schrijven, dus. Nu nog ‘even doen’. Liefs, Stel. 

(Bron)

Deze post heeft 10 reacties

 1. You go girl! Ik kijk er nu al naar uit :) liefs!
  ps. leuk dat je het zo in categorieën hebt ingedeeld!

  1. Thanks <3 Ja, ik twijfel dus nog een beetje of ik alles ook echt zo ga noemen, want de titels worden zo lang, hihi. Maar, het helpt me wel heel erg om ideetjes te ordenen en ook op nieuwe dingen te komen. Veel liefs terug!

 2. Joeee, fijne plannen hoor! Kijk uit naar je schrijfsels en je thema’s. Altijd fijn om iets van jou te lezen, al gaat het over he-le-maal niets!

  1. Dat vind ik echt mega lief.. Dankjewel <3 Best compliment ever! (En right back at ya, trouwens!)

 3. Leeuk! Ben heel benieuwd naar je ‘nieuwe’ jasje! Ben vooral heel nieuwsgierig naar je stukjes over bewuster en groener leven want daar probeer ik ook wel een beetje mee bezig te zijn. Ook met hele mini stapjes hier overigens maar iets is beter dan niets denk ik dan. Hihi.

  1. Jaaa, precies, high five girl! Ik werk nu aan een artikel over mijn vegamaand, maar ik vind het oprecht lastig om er een weg in te vinden. Om niet dingen te zeggen die niet waar zijn of om te ‘belerend’ te klinken. Is echt lastiger dan ik dacht!

 4. Fijne plannen! Ik lees je schrijfsels heel graag, dus dat voornemen om er meer te delen kan ik alleen maar toejuichen :)

  1. Wat lief, dankjewel! Dit soort complimentjes zorgt ervoor dat ik alleen nog maar meer zin heb om ermee aan de slag te gaan (:

 5. Ik kijk er naar uit! Zo lang je maar goed onthoudt dat het belangrijker is dat je het doet en dat je ergens je hart in legt en niet wat mensen ervan denken (al is natuurlijk altijd leuk als mensen achter je staan ;) ). x

  1. Daar heb je helemaal gelijk in! (: Ik heb inderdaad juist dingen uitgekozen waar mijn hart bij ligt en waar ik ook echt mee bezig ben in het offline leven. Thank you, dat is een fijne en lieve reminder waar ik veel aan heb! <3

Geef een reactie

Sluit Menu