Niks doen sucks

Ook vandaag weer? Ja, ook vandaag weer. En de rest van januari? Ja, ook de rest van januari. Ik heb vakantie. Dat heb ik aan mijzelf te danken hoor; ik heb al mijn tentamens keurig gehaald afgelopen half jaar, en daarom heb ik geen herkansingen. En geen studie in januari, betekent geen ‘verplichtingen’ in januari. Want, ik ben een lui ei (het valt wel mee, maar de afgelopen tijd wel) en heb geen echt baantje waar ik naartoe moet. En ik heb geen verenigingverplichtingen, ik heb geen sportteam dat op mij rekent, ik heb eigenlijk gewoon een lege agenda? Jep. It’s that sad. Je zou denken: FEEST. Dat wil ik ook. Maar niet als je een Stella bent hoor, geloof me.

Lazy ass krullenbol

Sommige mensen vinden dat dus heerlijk, een lege agenda. De hele dag in bed cocoonen en series kijken. Dat soort dingen waar iedereen het altijd over heeft. Ik? Neuh. Ik vind ten eerste series stom, want 1. Ze doen het nooit via internet -en ik heb geen Netflix jongens, dat is toch best duur?- 2. Ik heb nooit het geduld om gewoon puur een serie te kijken. Ik moet altijd dingen doen terwijl ik ergens naar kijk. Struggles. Ik ben gewoon geen cocoon-kinda-gal, weet je wel? Ik ben een bezige bij.

Gelukkig heb ik vriendinnen die hier en daar tijd en zin hebben om tijd met deze semi-sikkeneurige krullenbol te spenderen. Sikkeneurig omdat: het weer. Wanneer wordt het weer lente? En weet je trouwens waar ik echt achter ben gekomen: Je wordt echt niet blij van de hele dag alleen thuis zitten en alleen maar verven, vlogs kijken en eten. En nadenken. Analyseren. Piekeren. Over het leven; wat je wil, die dingen. Ik moet echt een schop onder mijn kont hebben. Begint het nieuwe semester al? Kom maar hoor, I wouldn’t mindEniewees, op dit moment -oké, het hangt af van het moment van lezen, actually– ben ik in Maastricht. Een dagje Maastricht met een studievriendinnetje die ik eigenlijk vaker zou moeten zien. En afgelopen dagen heb ik heerlijke girltalks met vriendinnetje Marije gehad (lees dit even als je meer wil weten), en ook pap en mam zullen komend weekend weer terug zijn. Hoop ik. En dan ben ik in ieder geval niet meer zo alleenig met al het eten dat in de keuken op mij ligt te wachten.

Ik denk heel stiekem dat het ook te maken heeft met -en ik haat dit soort uitspraken altijd- de huidige maatschappij. Althans: de ideeën die ‘wij jonge mensen’ hebben. Fear of missing out, enzo. “Je moet nu wat van je leven maken, want het is de beste tijd van je leven en nu ben je jong yada yada“. HELP. Vlogs-kijkende-bonbons-etende-Stella denkt: “O NEE IK MOET NU DINGEN DOEN EN EEN SOCIALE UNICORN ZIJN AAAH WAAR IS MIJN LEVEN WIE BEN IK WAT MOET IK?”. Je kent het wel. Misschien. Zo’n twenty-something-struggle.

Hoe doen jullie dat? Of ben ik de enige die gewoon zo’n lazy ass is en ‘geen leven’ heeft? (Het valt wel mee jongens, ik ben gewoon een beetje in een blah-bui). Ik heb gisteren op een ontzettend leuke bijbaanfunctie gereageerd, en ook nog een andere random open sollicitatie verstuurd. En ik ga in februari beginnen met de Singer Songwriter cursus waar ik jullie laatst over vertelde. Ik werk er dus aan, en dat voelt al fijn. Maar seriously, kunnen jullie mij vertellen wat jullie doen met jullie tijd? En hoe jullie je sociale leven ‘opbouwen’? Ik ben zo benieuwd; doe ik iets verkeerd? Tips zijn zeer welkom.

Lots of love, Stel.

Deze post heeft 15 reacties

 1. Oo, heel goed dat je hier over schrijft! Ik zit nu niet echt meer in zo’n situatie, maar tijdens – en vooral vlak na – mijn studie heb ik dat gevoel ook heel veel gehad. En iedereen is altijd maar druk druk druk, en ondertussen verveel jij je te pletter en pieker je alleen maar. Zo irritant. Tips: Buit je ov-chipkaart uit en ga naar musea, fijne koffietentjes, dat soort dingen. Of bedenk een uitgebreid blogplannetje, voor een post of een rubriek, en stort je daar helemaal op. In ieder geval niet alleen maar binnen blijven zitten, dat werkte voor mij tenminste niet zo goed. Succes! X

 2. Ha, ik heb ook geen Netflix! We zijn nog een van de weinigen uit de niet-Netflix-club, heb ik zo het idee. Ik vind series ook niet zo interessant (snap vooral niet hoe mensen soms vijf series naast elkaar kunnen kijken?!). Hm, ik moet eerlijk zeggen dat het me nu heerlijk in de oren klinkt om een lege agenda te hebben, omdat ik me momenteel te pletter werk met een fulltime stage en daarnaast nog mijn blog, maar het gaat inderdaad snel vervelen lijkt me. FOMO is echt iets van onze tijd denk ik inderdaad. Gek toch, hè? Tof van de Singer Songwriter cursus! In ieder geval iets om weer naar uit te kijken :). Enjoy Maastricht!

 3. Een singer-songwriter cursus?! Wat leeeeeukkkk!! Ik had door Berlijn 99+ ongelezen blogs dus toen dacht ik fuck it, maar nu heb ik dus wel wat leuks gemist, gelukkig lees ik het nu!;) Wat vet dat je dat gaat doen! Ik ben benieuwd hoe het gaat zijn!

  En verder, jaa, herkenbaar.. moet ik niet iets doen met m’n leven?! Maar het klinkt alsof je gewoon echt wel dingen doet.. en die momenten dat je alleen thuis zit en denkt.. ja en nu? Die horen er ook gewoon bij..
  Liefs!

 4. Hier ook geen Netflix. En ik ben ‘blij’ dat ik geen maand vrij heb in januari. Loop dan ook altijd een beetje doelloos rond. Al vind k een boek lezen op zijn tijd met een goede kop thee wel heerlijk. En zoals Nina zegt: gewoon je OV uitbuiten.

 5. Oooo, dit is zo herkenbaar! Ik wacht nog op mijn laatste cijfer, maar weet ook echt niet wat ik moet doen de komende weken! Is er niet nog iemand in Leiden te vinden die zich nu ook verveelt?

 6. Oh ik herken dit wel een beetje, als ik vrij heb vind ik een paar dagen meer dan zat. Soms weet ik dan gewoon niet meer wat ik kan doen, wat ik altijd wel leuk vind is met mijn ov rondreizen. lange wandelingen maken, Nederland ontdekken, koffietentjes bezoeken met vriendinnen of alleen. Is soms ook fijn!
  Liefs! Evelien

 7. Herkenbaar dit! Toen ik net was afgestudeerd heb ik 3 kwart jaar thuis gezeten, omdat ik nergens werk kon krijgen. Van niks doen word je inderdaad niet vrolijk, af en toe een paar daagjes is leuk, maar elke dag? Nee.. liever niet. Wat je kan doen? Schrijf alle dingen op die je nog graag eens zou willen doen, en ga die gewoon doen! Je hebt er nu de tijd voor, dus waarom wachten. Zoek vrienden op die je al een hele tijd niet gezien hebt. Ontdek je passie en ga hier mee verder. Doe eens iets wat je nog niet eerder hebt gedaan en wat je eigenlijk een beetje eng vind. Stap uit je comfort zone. In het jaar dat ik thuis zit heb ik wel veel over mezelf geleerd.

 8. Zeker heel herkenbaar. Ik heb het eigenlijk nog nooit meegemaakt (met uitzondering van kind zijn dan), die lege agenda. Er is op de één of andere manier altijd nog wel íets dat moet gebeuren. Misschien heb ik daar ook gewoon goed zicht op. Meestal iets in de trant van opruimen, ordenen, sorteren, literatuur doornemen, mijn algemene kennis opkrikken. En áls ik dan écht een lege agenda heb bedenk ik voor mezelf wel een nieuw project ofzo. Volgens mij ben ik op die manier ook begonnen met bloggen, heb ik jaren een forum gemodereerd (ook zo’n klusje waar je nooit mee klaar bent), of ik ga iets met foto’s bedenken, wandelen. Gewoon iets. Piano-skills verbeteren, gitaar-skills verbeteren, werken, bijles Nederlands en Duits geven, nieuwe smaken ijs bedenken (voor de ijssalon waar ik werk). Volgens mij kan ik zo wel uren doorgaan. Echt. Vervelen is verschrikkelijk.

 9. Jajajajaja! Finally; im not the only one!
  Ik moet ook altijd wat te doen hebben maar vaak heb ik eigenlijk niet echt iets te doen. En ja, ik vraag me dus vaak heel hard af hoe al die andere die dit wel kunnen en doen dit doen. Stella, heb je al een antwoord gevonden?

 10. Ah dit herken ik wel een beetje. ‘Help ik doe niks en de rest van de wereld is bezig met succes bereiken.’ Verder heb ik natuurlijk geen maand vrij, maar doe lekker wat culturele dingetjes zoals musea bezoeken waar je al graag eens heen wilde. Goed voor je algemene ontwikkeling haha ;) Liefs!

 11. Ik heb geen Netflix maar kijk wel graag series. Ik heb eigenlijk nooit iets te doen (dus mijn agenda is altijd leeg) ;-)

 12. Heeeel herkenbaar! Ik ben ook graag altijd bezig en, ja, dat ben ik dan dus eigenlijk meestal wel. Ik heb twee bijbaantjes, ik ben lid bij een sportschool, zit bij de kookcommissie… daarnaast ga ik vaak koffiedrinken en bloggen/leren in de stad, dan ben je er toch een beetje op uit zeg maar! En ik ga veel uit met vriendinnen en huisgenoten, dan wil ik de volgende dag écht alleen maar cocoonen. Echt.

 13. Ik ken dit gevoel heel goed, maar wat ik dus altijd probeer is om juist te blijven genieten! Ook van die momentjes dat ik me een no-life-persoon voel, super saai terwijl de rest mega druk heeft. Die drukte komt vanzelf wel weer, dus geniet ervan nu het nog kan, haha! Betekent niet dat je dan ook echt de hele dag moet gaan cocoonen, wat ik trouwens wel weer een heel leuk woord vind, maar daar zou ik na 1 dagje ook wel weer klaar mee zijn. Maar gewoon lekker dingetjes die je leuk vindt en waar je straks weer niet aan toe gaat komen, denk ik! Ik heb vanaf vandaag ook de komende twee weken even lekker vakantie dus dat ga ik ook mooi doen, hihi! En ik ben ook van plan om weer eens iets in m’n eentje te ondernemen, naar een museum ofzo of msischien zelfs een dagje Antwerpen. Maar ik weet dat jij daar niet zo van bent. Maar je weet vast wel stiekem duizend andere dingen die je leuk vindt om te doen, toch?! En anders kijk je Lars/je vriendinnen/je ouders nog een keer lief aan om gezellig af te spreken! Komt helemaal goed! Liefs

 14. Een maand vrij lijkt mij sowieso lastig hoor, ook als je misschien meer een sociaal leven hebt (hoewel ik jou echt niet als niet-sociaal persoon zie!); je komt gewoon minder mensen tegen en bent ook niet echt ergens mee ‘bezig’. Zeker niet als niet iedereen van je vriendenkring ook zoveel tijd heeft. Eigenlijk moet ik er niet aan denken, een maand vrij. School is misschien een verplichting, maar ik ben ook gewoon gemotiveerd genoeg om het leuk te vinden en het nut ervan in te zien en als ik nu opeens een maand niets zou hebben zou ik het ook even niet weten hoor (aangezien ik nog niet werk). Ik kan wel eventjes niets doen, maar dan vooral nadat ik wél iets gedaan heb, anders word ik ook heel onrustig. En ik ben zelfs zo erg dat ik tijdens het kijken van vlogs een spelletje op m’n telefoon speel omdat ik het anders te saai vind (oeps). Anyway, werken zou natuurlijk leuk zijn, maar tot die tijd zou ik ook veel naar buiten gaan, nieuwe dingen zien, dingen voor anderen doen (voel je je minder nutteloos én gebruik je je tijd toch nog goed)… En bloggen, maar dat is dan weer lastig als je niet zoveel meemaakt, haha.

 15. Oh kon ik me maar vervelen haha, ik heb nu ik afgestudeerd ben zelfs het idee “help waar moet ik de tijd vandaan halen”. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen! Leuke dingen, opruimen, mijn reis voorbereiden nu, dingen voor mijn blog, lezen, sporten… Te veel… Ook weer niet goed denk ik, ik bedenk gewoon constant nieuwe dingen om te doen. Even niks te doen hebben lijkt me dus juist wel fijn, geniet er maar van ;-)

Geef een reactie

Sluit Menu