Ook ik zweef een beetje rond tegenwoordig

Grateful Journal

Ik zweef een beetje rond; ben op zoek naar een soort spirituele happiness. Lekker vaag allemaal, vandaar het zweven. Ik merk dat ik, net als zoveel mensen in deze maatschappij tegenwoordig, een soort diepere vorm van geluk zoek. En een soort, naja, bron van self love en het eens oké vinden als het eigenlijk allemaal niet zo oké gaat. Weet je wel? Die dingen. En nou schijnen er twee dingen te zijn (naast het lezen van allerlei inspirerende boeken, wat ik nu al een aantal maanden met liefde doe) die echt heel veel happiness en een soort inner peace kunnen brengen in het leven. En laat ik die dingen nu eens toe zijn gaan passen op mijn leven.

A gratitude journal

Ik weet het; je wordt er nog net niet mee doodgegooid. Elke week hoor je misschien wel meerdere keren dat dankbaarheid één van de belangrijkste ’emoties’ is om te voelen – dat dat een diepere vorm van geluk aanboort, en dat soort dingen. Nu houd ik natuurlijk al een jaar mijn Glimlachmomentjes bij, en ben ik dus elke dag wel bezig met opschrijven wat mij die dag gelukkig heeft gemaakt, maar toch. Ik heb het idee dat dit trouwens al ontzettend veel goeds doet! Trust me. Ik kan het niet helemaal onder woorden brengen, maar elke week bezig zijn met blije momenten bijhouden en die op elke maandagochtend weer terug (kunnen) lezen, is iets wat echt een positief effect heeft op mijn well-being. Dus, dat is sowieso een aanrader.

Nu liep ik dus afgelopen woensdag door Leiden en bedacht ik me dat ik eigenlijk echt een gratitude journal wilde beginnen. Daar had ik al eerder over nagedacht, hoor, maar ik dacht altijd: Ik heb ook al mijn dagboek, en mijn Glimlachmomentjes, en dan moet ik nòg wat bij gaan houden. Pff, nope. Waarom ik het dan toch heb gedaan? Ik luisterde de podcast The Lively Show en in een aflevering over dankbaarheid kwam voorbij dat iemand elke ochtend een lijstje maakt van dingen waar ze dankbaar voor is, of zelfs van dingen waar ze later dankbaar voor hoopt te kunnen zijn. Als je een dankbaarheidslijstje van de toekomst maakt, kun je volgens deze mevrouw (ik ben haar naam even kwijt, foei Stel) de positieve gevoelens NU al voelen. Nou, ik geïnspireerd natuurlijk. Ik kocht een klein boekje van Paperblanks. Duur; maar hé, geld uitgeven aan je eigen geluk to the max. Tot nu toe vind ik het fijn om elke ochtend (of avond) 5 dingen op te schrijven. Ik probeer de dingen op te schrijven die me het eerst te binnen schieten, en er niet te lang over na te denken. Dan voelt het wat ‘neppig’.

Mediteren met een geweldig fijne app

Het was vast niks voor mij – dacht ik. Ik kan nog niet eens 1 minuut echt niks doen, hoe kan ik dan 10 minuten mediteren? Of langer? Oh help, nee hoor, daar moest ik echt niks van weten. Maar ik heb het toch maar eens geprobeerd; hopend dat dat zou helpen tegen het constante ‘moet-gevoel’ waar ik vrij vaak last van heb. Dus bezocht ik De Groene Meisjes, omdat ik me kon herinneren dat Merel daar een keertje tips voor had gegeven; fijne apps voor meditatie. Op haar aanrader downloadde ik de app Stop, breathe and think” en die is FIJN. Waarom? Het ziet er ontzettend leuk uit, het motiveert je met allerlei leuke stickers die je kunt verdienen, er zijn allerlei verschillende meditaties die je kunt ‘toespitsen’ op je huidige staat van zijn, en het beste: ze zijn allemaal kort! Dat is echt een fijn iets als je net begint (en best nog een beetje sceptisch bent). Ik heb het nu al een week bijna elke dag gedaan, en elke keer denk ik erna: oh, voel me toch wel heel fijn en rustig. Dat rustige gevoel blijft helaas niet erg lang hangen, maar hé, takes practice.

Wat vinden jullie van mijn gezweef? Liefs, Stel.

Deze post heeft 7 reacties

  1. Wat een fijn zweverig blogje! Hoewel ik zelf geloof ik niet zo zweverig ben aangelegd ka. Ik me wel voorstellen dat je van deze dingen ontzettend rustig word en goed gaat nadenken.

  2. Die app klinkt echt geweldig, ik ga ‘m meteen downloaden hihi. En hopelijk doe ik er dan ook echt iets mee, want nu in de examens kan ik het zeker gebruiken om rustig te worden :D Maar downloaden is alvast de eerste stap. Wat ‘n leuke boekjes ook op die foto! Vast een plezier om in te schrijven :D Liefs!

  3. Die app is echt heel fijn! Ik heb ‘m ook een tijdje gebruikt. Ik vind spiritualiteit trouwens totaal niet zweverig. Je gaat er juist sterker van in je schoenen staan en je komt meer in contact met de werkelijkheid. In mijn ogen word je er dus juist aardser van.

  4. Misschien is die app wel fijn voor mij. Ik kan wel een half uurtje aan tafel een kleurplaat kleuren, maar dan ben ik alsnog ‘bezig’, al is het dan ontspannen en vind ik het fijn om te doen. Misschien moet ik die app maar downloaden, hehe. Ik vind het wel een fijn artikel trouwens, helemaal niet zo zweverig :)

  5. Bedankt voor de tip over die app! Ik wil heel graag mediteren, maar het lukt me voor geen meter: veel te onrustig in mijn kop. Ik ga ‘m eens opzoeken :)

  6. Oh ja, die app had ik ook gezien bij de Groene Meisjes. Ik ga hem nu ook eens downloaden, haha. Sinds ik stage loop bij een uitgeverij die spirituele boeken uitgeven, ben ik ook heel geïnteresseerd! Vind het wel fijn, vooral yoga!

Geef een reactie

Sluit Menu