There we go: het bijhouden van een RSL Bible!

RSLBIets waar ik echt naar op zoek ben, maar wat nergens te koop is. Iets wat je niet kunt ‘krijgen’, maar moet ‘leren’. Zelfliefde. Jezelf helemaal oké en leuk en mooi en goed vinden zoals je bent – geen approval meer zoeken buiten de deur, maar alleen in jezelf. Gewoon; in de spiegel kijken en lachen in plaats van in je vetjes porren of jezelf boos tegenspreken waarom je dit, dat, zo en zus (nog) niet kan. Ik zou het zo fijn vinden om mezelf leuk te vinden, mezelf mooi te vinden, mijn eigen kwaliteiten te kunnen zien, toe kunnen geven dat ik heus ergens goed in ben, trots zijn op mezelf, en ga nog maar even door met het riedeltje. In mijn zoektocht naar zelfliefde stuitte ik (en hoe kan het ook anders) op Gala Darling en haar Radical Self Love Bible. En daar ga ik iets mee doen, wat of course met jullie gedeeld moet worden!

Wat is een RSL Bible?

Gala omschrijft het op haar blog als volgt: “A Radical Self Love Bible is an art journal with a purpose, and that purpose is to bring you back to centre. It’s a big, blank sketchbook that you can do whatever you want with. Journal your thoughts, cover the pages in sequins, make magic. This simple, messy, inspired process will encourage you to fall in love with yourself… Once and for all. It’s not about being perfect. It’s about unlocking your creative side and discovering your divinity.”

Dus ik ging aan de slag! 

Omdat ik, zoals jullie ook wel een beetje weten, veel bezig ben met mezelf oké vinden en dankbaarheid ‘beoefenen, wilde ik ook dit project graag met beide handen aangrijpen. Ik kwam het tegen tijdens het kijken van een TedTalk van Gala, ging de dag erna meteen naar de Flying Tiger om een boekje met lege pagina’s te kopen, kocht ook gelijk een pakje vrolijk gekleurde stiften en ging aan het werk. Ik verplichtte mezelf om niet moeilijk te doen over ‘lelijk’, maar gewoon maar te beginnen. Ik ben nogal (goh) perfectionistisch, en had het liefst een geweldig mooi Instagramwaardig boek gemaakt. Maar wat er tot nu toe in gekliederd is, is bij lange na niet ‘perfect’.

Toegeven aan imperfecties

Ik merk dat ik veel dingen in mijn leven perfect wil hebben. De documentenmapjes op mijn laptop, mijn home screen van mijn telefoon, mijn Pinterest feed achtige ding, mijn haar, mijn gitaar (dat betekent krasjesloos), mijn agenda, mijzelf in general, mijn prestaties, mijn vriendschappen en relaties.. En jup, ook dit boek. Maar dit gaat toch juist om het liefhebben van imperfecties? Om leren met een grote glimlach en een dosis vol liefde te kijken naar prachtige imperfecte dingen? Daarom is dit waarschijnlijk het, in mijn ogen, lelijkste knutselwerk dat ik ook zal maken. Maar I don’t care. Ik wil hier de lessen uit halen die ik zo graag wil leren!

Wat er tot nu toe in staat

Hier en daar een quote, een lijst met dingen die ik mooi en/of leuk vind aan mezelf, een lijstje met complimenten die ik krijg/kreeg, een hele onderbelichte foto van een hele gelukkige Stella, genomen op vakantie met een wegwerpcameraatje, met daaronder waarom ik daar zo gelukkig was. En een kaart die ik ooit van mijn moeder kreeg, met daarop een hele lieve tekst. Er komt natuurlijk nog veel meer in, maar het is een proces. Niet de bedoeling dat het na een week al vol is, hihi.

Lijkt jullie dit wat? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

  1. Wat een mooi project Stella!

  2. Ik ga even die ted talk van haar opzoeken en bekijken! Benieuwd of het me ook inspireert. Het lijkt me een boeiend project en stiekem ben ik wel benieuwd naar jouw boekje :)

  3. Wat tof dat je dat doet! Ik ben benieuwd hoe het zich ontwikkelt :)

  4. Echt een leuk idee! Zou voor mij ook niet slecht zijn. Maar als ik alleen al aan denk komen de maars al: maar ik heb daar toch geen tijd voor, maar ik ben niet creatief genoeg, maar ik heb toch geen idee wat ik er nu precies in moet zetten/maken. Goed dat je er gewoon de tijd voor neemt en het doet!

  5. Oeh, leuk project hoor Stel! Ik weet niet of ik het zou kunnen volhouden, maar een nieuw boek kunnen vullen is natuurlijk wel een heel leuk gevoel :) Hopelijk kan je er nog heel veel lieve en leuke dingen inschrijven, want die zouden helemaal terecht zijn! Liefs :)

  6. Wat een leuk project! Ik ben zelf dol op dit soort uitdagingen aangaan, maar me er echt aanhouden en vooral volhouden, is niet voor mij weggelegd. Toch klinkt deze wel erg boeiend en zou dit project me misschien wel lukken. Ben super benieuwd hoe het jou afgaat!

  7. Tof project! Het lijkt me ook wel iets voor mij. Het is alleen al leuk om zo’n boekje te kunnen vullen!

  8. Oeh hier had ik nog nooit van gehoord; wel een heel mooi project! Ik hoop dat het jou een beetje vooruit helpt. Veel plezier ermee! :)

  9. Oh wat een leuk project! Ik vind zo’n dingen altijd geweldig maar om de een of andere reden houd ik het nooit vol. Ga je af en toe iets delen uit je boekje? :)

Geef een reactie

Sluit Menu