Schrijfsels die ik graag lees

Schrijfsels die ik graag lees

Ik mis bloggen eigenlijk nog elke dag. Kun je je afvragen: “Stel, waarom doe je het dan niet gewoon wat vaker?” Nou, omdat ik gewoon echt. niet. weet. waarover. PUNT. Ik open meerdere keren per week dit leuke schrijfdingetje, werk even aan mijn band met de knipperende cursor, kiss him goodbye en ben weer foetsie voor een aantal dagen. En dit proces herhaalt zich dan zo’n drie à vier keer per week – als het niet meer is. Dan kijk ik vervolgens naar de vrij weinige bloggers (of ik volg er gewoon niet zoveel die nog actief zijn, kan natuurlijk ook heel goed!) die soms meerdere keren per week iets op het digitale papier des interwebz zien te krijgen, en dan denk ik: “Petje afffff, ik wou dat ik dat kon” 

Ik weet helemaal niet of deze meiden er überhaupt wat aan zullen hebben dat ik hun blogjes hier ga noemen, maar ik wilde eigenlijk gewoon graag even uiten dat ik veel bewondering voor ze heb. En als je bewondering voor iemand hebt, of je wil iemand een complimentje geven, dan moet je dat altijd doen; vind ik. More love in deze wereld graag! 

Nou, dus, daar komen ze: mijn all time favorite blogjes om nu in deze ietwat verwaterde  blogtijden nog altijd met veel plezier te lezen en te bekijken:

Jennie from the Blog

Tussenmartenjupiter

Sanne Timmermans

Last days of Spring

Glowofbeauty 

Wat ik zo fijn vind aan deze blogjes, is hoe authentiek en real ze zijn. Ik vind de vibes heel chill (#hipstertaal) – alle vijf de blogs zien er niet alleen mega mooi uit, maar staan voor mijn gevoel ook echt heel gelijk aan hoe de meiden zelf zijn. Nu heb ik Marlous en Jennie ooit mogen ontmoeten in real life (wat ik altijd extra leuk vind), maar ook bij Irene, Sanne en Anniek krijg ik ook sterk het gevoel dat hun blogs echt aansluiten bij hoe zij als persoon zijn. En, omdat ik ze allemaal volg op Instagram en daar ook veel zie, voelt het soms toch een beetje alsof ik ze ken. Is dat creepy? Hoop het niet! 

Elke blog bevat weer ander soort artikelen, maar er zijn ook veel overeenkomsten. Zo vind ik het blijkbaar stiekem heel leuk om te lezen wat deze jonge vrouwen allemaal meemaken in hun leven, maar vind ik het ook heel fijn om inspiratie op te doen bij hen over het leven in general, over girl-boss-en-carrière-achtige-dingen, self care, interieur frutsels, reizen en vakanties en dat soort dingen, maar ook receptjes en kleding en gewoon favoriete dingen des levens. Ik kan het maar moeilijk opsommen zoals je merkt. Daarnaast merk ik dat ik foto’s dus ook heel belangrijk vind. Dat is iets waar ik zelf altijd al een punt van heb gemaakt: ik vind mijn eigen foto’s nooit blogwaardig. Zeker niet als ik ze vergelijk met de foto’s die bovenstaande ladies maken. Niet dat ik dat zou moeten doen, vergelijken, but it happens! 

Ik zie deze meiden echt als inspiratiebronnen. Al maak ik weinig gebruik van die inspiratie, stiekem. Althans, in mijn hoofd wel, maar er komt op dit stukje internet nog maar weinig van terecht. Ik vraag me soms weleens af of bloggen het nog wel is voor mij, maar ik kan er simpelweg geen afstand van doen. Als ik denk aan hoeveel plezier het me de afgelopen jaren (en dan met name rond 2013/2014) heeft opgeleverd en hoe leuk ik dit hele wereld vond/vind, grijp ik mijn stukje internet figuurlijk stevig vast en ben ik niet van plan binnenkort los te laten. 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 12 reacties

 1. Ah zo herkenbaar! Ik zit op het moment in een klein blogdipje en vraag me echt af waar de andere bloggers hun inspiratie vandaan halen om 2-3 keer per week te bloggen… Er staan 25 concepten klaar maar naast de titel krijg ik de tekst even niet uit mijn handen hihi! Dan maar medebloggers lezen tot de inspiratie weer terugkomt :) thanks voor het lijstje!

  1. Ah ja, potverdorie, ik zat in mijn Bloglovin’ lijst te gluren voor dit lijstje en ik heb jouw artikeltjes niet gezien – anders had jouw blog er sowieso tussen gestaan <3 Oooh en inderdaad; die overdosis aan concepten en ideetjes klinken mij maar al te bekend in de oren.. Maar als het niet lukt, dan lukt het niet! Gek is dat he? Ik hoop dat jouw inspiratie snel weer terugkomt!

 2. Hihi wat toevallig dat dit ook bijna alle bloggers zijn die ik tegenwoordig nog volg, plus de groene meisjes! Maar ik vind jou lijstjes en schrijfsels ook heerlijk om te lezen waardoor mijn inspiratie ook weer terugkomt, dus samen zorgen wel wel voor die schrijfkriebels!

  1. O jaaaa ik lees Merels’ artikelen ook heel graag (: Super lief, thanks! Inmiddels heb jij ook weer een blogje geschreven (vlieguren heette hij geloof ik) en die heb ik ook weer met heeeeel veel plezier gelezen! Keep it uppp <3

 3. Ik denk dat veel mensen dat hebben, even geen inspiratie. Wel top dat deze meiden daar niets van laten merken of er gewoon geen last van hebben. Ik lees je blogjes altijd met veel plezier en vind de manier waarop je schrijft zo fijn lezen! Zeker niet stoppen, wie weet heb je over een maand opeens heel veel inspiratie :)

  1. Inderdaad, daar ben ik het helemaal mee eens! Ik vind dat ook heel knap (: En dankjewel, wat ontzettend lief van je <3 Door dit soort reacties denk ik alleen nog maar meer dat ik vooral NIET moet stoppen, hihi. Thanks! Liefs!

 4. Je bent een schat! ♡ Ik vind het super bijzonder om te lezen dat je mij een inspiratiebron vindt. Toevallig vind ik dat van jou dus ook. Ik hou van je manier van schrijven en elke keer als ik iets van je lees heb ik nog meer zin om zelf ook weer wat te schrijven.
  Dat inspiratiedipje geeft niet trouwens. Daar heb ik zelf ook soms last van en dan doe ik het ook gewoon wat rustiger aan, ook al valt dat misschien niet op als je mijn blog leest. Ik denk dat we die struggle allemaal wel kennen. Ik hoop dus stiekem dat je blijft schrijven want ik vind dit ook zo’n fijne plek en ik zou het heel jammer vinden als dit weg zou gaan.

  1. Ja, oprecht!!! Ik zie zo regelmatig artikelen van jou voorbijkomen en dan denk ik oprecht elke keer: “HOE DOET ZE HET TOCH?!”, hihi. Ik vind ze ook altijd leuk en alles op jouw blog ziet er zo ‘Irene-ish’ uit. En inderdaad, wat rustiger aan doen werkt wel. Al denk ik dat ik me daar iets te vaak aan ‘overgeef’, en dan krijg je dus dat ik echt een aantal maanden (?!) niks plaats, terwijl ik vroeger echt makkelijk drie artikelen per week publiceerde. Niet dat dat dan echt ergens over ging, vaak, maar dat maakte ook een soort niet uit? Ik wist altijd wel iets om over te schrijven! Maar tegenwoordig valt dat echt tegen en I just don’t get it. Maar komt goed, ooit. Hoop ik. Want ik vind bloggen nog altijd veels te leuk om het nooit meer te doen!

 5. Thanks voor dit lijstje! Dit soort blogs volg ik zelf ook het liefst, maar het is helaas een uitstervend ras. Daarom des te belangrijker dat je gewoon blijft bloggen hoor! Over wat? Volgens mij maak jij genoeg interessante dingen mee in het leven waar je wat over kunt vertellen ;-) Oh, en bedankt voor het mooie compliment en de vermelding in dit lijstje!

  1. Ja, super jammer is dat hè? Ja, op zich zijn er genoeg leuke dingen, dat is waar (: Ik heb alleen een beetje moeite met de lijn tussen wat ik privé wil houden en wat van mij gewoon online mag staan. Ik ben als persoon heel open; iedereen mag eigenlijk alles van mij weten en ik heb er geen problemen mee om me kwetsbaar op te stellen. Maar, online is dat toch ineens anders geworden in mijn hoofd sinds een ex-vriendinnetje van mijn vorige vriend tegen hem heeft gezegd dat ze mijn blog (die destijds veel over de dingen ging die wij samen deden) las en daar heel verdrietig van werd. Ik weet dat dat niet aan mij heeft gelegen, en dat zij er ook voor had kunnen kiezen het niet te lezen, maar het heeft me toch geraakt dat ik iemand blijkbaar verdriet deed. Plus: ik realiseerde me ineens dat dus echt iedereen die mij Googled praktisch alles over mij kon lezen, haha. Sindsdien is het een beetje lastiger geworden in mijn hoofd. Ik ben benieuwd of je daar nog tips voor hebt als één van mijn grootste blogvoorbeelden, hihi ;-) Liefs!

   1. Ah ja dat is wel confronterend.. Maar inderdaad niet jouw probleem. Die dingen gebeuren. Maar ik snap wel wat je bedoelt hoor, ik worstel daar ook mee. Enerzijds mis ik het persoonlijk bloggen van 15 jaar geleden heel erg, anderzijds besef ik soms niet hoeveel mensen er meelezen. Al voel ik me nu in een nieuwe stad wel wat anoniemer, hier kent niemand me :p

 6. Fijn lijstje, leuk om ook weer een aantal nieuwe bloggers toe te kunnen voegen aan mijn lijstje. Ik vind het altijd heerlijk om andermans blog even te lezen, voor ik zelf aan het schrijven sla.
  En de inspiratie komt vast vanzelf wel weer. Soms wil het gewoon even niet. En dat is ook oke ;).

Geef een reactie

Sluit Menu